Στο Καστελλόριζο ένα σπουδαίο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Να φέρουμε τον κόσμο στο Καστελλόριζο και να μεταφέρουμε το Καστελλόριζο στον κόσμο!»

Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα» προσκαλεί τους Έλληνες και ξένους δημιουργούς ντοκιμαντέρ να υποβάλουν τις ταινίες τους μέχρι τις 20 Απριλίου 2020.
Στόχος του Πέρα από τα Σύνορα» είναι να προβάλει αξιόλογα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ που εστιάζουν στην ιστορία, τον πολιτισμό, την πολιτική καθώς και σε άλλα επίκαιρα κοινωνικά θέματα.
Το «Πέρα από τα Σύνορα» διεξάγεται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τους Ecrans des Mondes και το Σύνδεσμο Αναβίωσης Καστελλορίζου, τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΥΠΕΞ), της Πρεσβείας της Αυστραλίας, της Πρεσβείας της Αμερικής, της Πρεσβείας του Ισραήλ και του Δήμου Μεγίστης, με την ευγενική υποστήριξη της ΕΡΤ και του ΕΚΟΜΕ Η πρωτοβουλία και η διοργάνωση ανήκουν στο Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (www.idisme.gr).
Το «Πέρα από τα Σύνορα» θα προβάλει ελληνικής, ευρωπαϊκής και παγκόσμιας κλίμακας παραγωγές των πέντε τελευταίων ετών. Παράλληλα με τις προβολές, θα ακολουθήσουν ποικίλα πολιτιστικά δρώμενα στο Καστελλόριζο.
Τα βραβεία αφορούν τις εξής κατηγορίες: Καλύτερο Ιστορικό Ντοκιμαντέρ, Καλύτερο Ελληνικό Ιστορικό Ντοκιμαντέρ, Καλύτερο Κοινωνικο-πολιτικό ντοκιμαντέρ, Καλύτερο Ελληνικό Κοινωνικό-πολιτικό Ντοκιμαντέρ & Καλύτερο Μικρού Μήκους Ντοκιμαντέρ. Τα βραβεία αποτελούν ευγενική μέριμνα της Βουλής των Ελλήνων. Βραβεία επίσης θα απονείμουν το ΕΚΟΜΕ και η SteFilm Post Production.
Αίτηση υποβολής και όροι συμμετοχής εδώ
Πέρα απο τα Σύνορα
Το «Πέρα από τα Σύνορα» θεσμοθετήθηκε το 2016 από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ) με τη στήριξη της Ecrans des Mondes (Παρίσι) και έδρα το ακριτικό Καστελλόριζο. Το «Πέρα από τα Σύνορα» προβάλλει ελληνικής, ευρωπαϊκής και παγκόσμιας κλίμακας παραγωγές των πέντε τελευταίων ετών. Παράλληλα με τις προβολές λαμβάνουν χώρα ποικίλα πολιτιστικά δρώμενα στο Καστελλόριζο. Το Φεστιβάλ αντικατοπτρίζει τη σημασία της μελέτης και καταγραφής των ιστορικών γεγονότων παγκοσμίως, με γνώμονα την κατανόηση των προκλήσεων, των ευκαιριών και των κινδύνων του πολιτικού και κοινωνικο-οικονομικού γίγνεσθαι. Προάγοντας την αξία της ιστορικής έρευνας, το «Πέρα από τα Σύνορα» απευθύνεται στους δημιουργούς ιστορικού και κοινωνικο-πολιτικού ντοκιμαντέρ ανά τον κόσμο για να υποβάλουν τις ταινίες τους.
Στόχος μας δεν είναι άλλος από το «Να φέρουμε τον κόσμο στο Καστελλόριζο και να μεταφέρουμε το Καστελλόριζο στον κόσμο»!
Οι ταινίες του διαγωνισμού αξιολογούνται από Διεθνή Κριτική Επιτροπή, η οποία απονέμει δύο βραβεία: Καλύτερου Ιστορικού Ντοκιμαντέρ και Καλύτερου Κοινωνικοπολιτικού Ντοκιμαντέρ. Τα βραβεία αποτελούν ευγενική χορηγία της Βουλής των Ελλήνων. Κάθε προβολή ακολουθείται από Q&A με τον σκηνοθέτη ή κάποιον ειδικό επί του θέματος της ταινίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και του Δήμου Μεγίστης και με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, αλλά και επιφανών επιχειρηματιών και ΜΜΕ, το Φεστιβάλ αποτελεί μια αληθινή γιορτή πολιτισμού στην άκρη του Αιγαίου. Παρακολουθήστε το σύντομο φιλμ με στιγμιότυπα από το 3ο «Πέρα από τα Σύνορα»: https://youtu.be/IgFALUx_uR8
Τέλος, το Φεστιβάλ βραβεύει κάθε χρόνο και δύο ειδικούς συνεργάτες, το Τιμώμενο Μέσο Ενημέρωσης και το Τιμώμενο Ακαδημαϊκό Ίδρυμα, για να τιμηθεί η συνεισφορά τους στις αξίες που πρεσβεύει το Φεστιβάλ. Το Φεστιβάλ επιζητά συνεργασίες με Ιδρύματα, Φεστιβάλ και φορείς απ’ όλο τον κόσμο αντίστοιχης ιστορικής και γεωπολιτικής θεματολογίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ