Συνάντηση Δένδια-Χαφτάρ: "Η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει την επόμενη μέρα στη Λιβύη" (βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ -Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Χαλίφα Χαφτάρ

“Θέλουμε η Λιβύη να είναι μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα”, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά το πέρας της συνάντησής του με τον στρατάρχη Χαφτάρ.
Αναλυτικά:
“Τον ενθαρρύναμε να συμμετέχει με εποικοδομητικό πνεύμα στη Διαδικασία του Βερολίνου και να επιχειρήσει μέσα στο πλαίσιο των συνθηκών να επιτύχει και την κατάπαυση του πυρός και την αποκατάσταση της ασφάλειας στην Λιβύη, την απομάκρυνση των μισθοφόρων, την αναγνώριση της ακυρότητας των παράνομων μνημονίων ανάμεσα στην Τουρκία και στην κυβέρνηση Σάρατζ. Ο στρατάρχης Χαφτάρ συμφώνησε σε όλες τις παραπάνω παρατηρήσεις μας… Η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει την επόμενη μέρα στη Λιβύη. Είτε με τη συμμετοχή στις δυνάμεις εκείνες οι οποίες χρειάζονται για να υπάρξει η ανακωχή, είτε με τη συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων στην ευρωπαϊκή επιχείρηση επιβολής του εμπάργκο των όπλων και της μεταφοράς μισθοφόρων στη Λιβύη. οι ενέργειες αυτές βοηθούν τη δημιουργία μιας καλύτερης πραγματικότητας στη Λιβύη και αποτελούν συνεισφορά στο μέλλον του λιβυκού λαού και της λιβυκής κοινωνίας.”
“Εμείς θέλουμε η Λιβύη να είναι μια σύγχρονη χώρα, μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα στην οποία θα επιτραπεί στους κατοίκους της να εκφράσουν τη θέλησή τους και να αποτελέσουν μέρος της συνολικής αρχιτεκτονικής σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή”.
“Όπως ξέρετε η Ελλάδα δεν είναι μέρος της Διαδικασίας το Βερολίνου, μιας διαδικασίας που έχει ξεκινήσει από το 2015, η Ελλάδα δεν μετείχε όλα αυτά τα χρόνια, όμως συνεχίζουμε να νομίζουμε ότι οι παρούσες συνθήκες ήταν αυτές που θα οδηγούσαν στο να θεωρηθεί από την οικοδέσποινα Γερμανία η συμμετοχή μας σαν κάτι το θετικό. Εφόσον εμείς δεν θα είμαστε εκεί, περιμένουμε από τη Γερμανία, την οικοδέσποινα χώρα, να αποτελέσει τον θεματοφύλακα της ευρωπαϊκής θέσης για τα θέματα της Λιβύης. Η Ευρώπη έχει σαφή θέση. Εκφράστηκε από το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Η κοινή μας ευρωπαϊκή θέση αναγνωρίζει την ακυρότητα και την ανυπαρξία των μνημονίων που υπεγράφησαν από την κυβέρνηση Σάρατζ και την Τουρκία. Περιμένουμε λοιπόν σαν Ευρωπαίοι από τη Γερμανία να επιβάλλει και να εκφράσει την ευρωπαϊκή θέση στη Διαδικασία του Βερολίνου. Το ίδιο περιμένουμε και από τις άλλες χώρες μέλη της ΕΕ που συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία”
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=qpBrzuQseyc&w=711&h=400]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ