La Repubblica: "Τα μνημόνια Τουρκίας – Λιβύης θα ξεπεραστούν από μια ενδεχόμενη ειρηνευτική διαδικασία"

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H ιταλική εφημερίδα La Repubblica, επικαλούμενη διπλωματικούς κύκλους που ετοιμάζουν την Σύνοδο του Βερολίνου, γράφει ότι “θεωρούν βέβαιο ότι τα τούρκο-λιβυκά μνημόνια θα ξεπεραστούν από μια ενδεχόμενη ειρηνευτική διαδικασία στη Λιβύη”.

Η ιταλική εφημερίδα αναφέρεται στην έντονη διαμαρτυρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και στην δήλωσή του ότι είναι έτοιμος να ασκήσει βέτο επί οποιασδήποτε πολιτικής λύσης για την Λιβύη, αν δεν ακυρωθούν τα μνημόνια της Τρίπολης με την Άγκυρα.
Η La Repubblica προσθέτει ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σαμέχ Σούκρι, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και με τον αρχηγό της ιταλικής διπλωματίας, Λουίτζι Ντι Μάιο, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του ότι “η αποστολή Τούρκων στρατιωτών θέτει σε κίνδυνο την Διάσκεψη του Βερολίνου και την εσωτερική κατάσταση στη Λιβύη”.
“Δεν είναι βέβαιο, πάντως, ότι οι Γερμανοί θα μπορέσουν να πείσουν τους Χαλίφα Χάφταρ και Φαγιέζ Αλ Σάρατζ να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι” καταλήγει η ιταλική εφημερίδα.
Πηγή: ΑΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ