Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τα φίλτρα λαδιού για το αυτοκίνητό σας.

Το φίλτρο λαδιού έχει μια πολύ σημαντική λειτουργία για το όχημά σας, ένας από τους κύριους είναι η ανθεκτικότητα του κινητήρα. Κάναμε έναν οδηγό για να σας βοηθήσουμε να φροντίσετε καλύτερα το φίλτρο και τα οχήματά σας.

Λάδωμα
Το λάδι κινητήρα έχει τη λειτουργία λίπανσης και ελαχιστοποίησης της τριβής και της παραγόμενης θερμότητας, διατηρώντας τη θερμοκρασία των κινούμενων μερών του κινητήρα εντός ανεκτών ορίων, αποτρέποντας την πρόωρη φθορά αυτών των τμημάτων.
Με τον κινητήρα σε λειτουργία, το πετρέλαιο μολύνεται και χάνει την αποτελεσματικότητά του, γεγονός που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του κινητήρα. Επομένως, πρέπει να αλλάζετε περιοδικά σύμφωνα με το εγχειρίδιο του κατασκευαστή του οχήματος.
Φίλτρο λαδιού
Έχει τη λειτουργία του διαχωρισμού των υπολειμμάτων που μολύνουν το λάδι, όπως τα μεταλλικά σωματίδια που απελευθερώνονται από την τριβή των μερών του κινητήρα, το ανθρακούχο πετρέλαιο που προέρχεται από την καύση του κινητήρα μεταξύ άλλων.
Γιατί να αλλάξετε το φίλτρο λαδιού;
Το λάδι, με τα απορρυπαντικά και τα πρόσθετα διασκορπισμού του, μεταφέρει τη βρωμιά που θα εναποθέσει στον κινητήρα. Όταν διέρχονται διαμέσου του φίλτρου, διατηρούνται μεγαλύτερες ακαθαρσίες και παραμένουν αιωρούμενες μικρότερες ακαθαρσίες στο έλαιο. Έρχεται ένα χρονικό διάστημα κατά το οποίο το φίλτρο με φορτίο βρωμιάς καθιστά δύσκολο το λάδι να διέλθει και μπορεί να προκαλέσει βλάβες στη λίπανση. Η κατάσταση χειροτερεύει αν το φίλτρο έχει αποκλειστεί πλήρως, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στον κινητήρα.
Πότε πρέπει να αλλάξετε το φίλτρο λαδιού;
Ο χρόνος αλλαγής φίλτρου λαδιού συνιστάται επίσης από τον κατασκευαστή του οχήματος και δίνεται στο εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη. Υπάρχουν σήμερα κατασκευαστές που προτείνουν την αλλαγή του φίλτρου με κάθε αλλαγή λαδιού, έτσι ώστε το νέο λάδι να μην αναμιγνύεται με τα υπολείμματα στο φίλτρο.
Μεγάλη διάρκεια ζωής του κινητήρα
Με την αυστηρή διατήρηση του συστήματος λίπανσης, ο καταναλωτής θα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του κινητήρα, αποφεύγοντας την υπερβολική φθορά των κινούμενων μερών, αυξάνοντας τις επιδόσεις και μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμων.
Πότε πρέπει να αλλάξετε το λάδι κινητήρα
Η αλλαγή λαδιού συχνά προκαλεί σύγχυση στους ιδιοκτήτες των οχημάτων, όταν πρόκειται για αλλαγή λαδιού, σκεφτόμαστε μόνο την αλλαγή του λαδιού κινητήρα, αλλά δεν είναι μόνο ο κινητήρας που πρέπει να γίνεται τακτικά, είναι απαραίτητο να αλλάξετε το λάδι του κιβωτίου ταχυτήτων, καλή φροντίδα του οχήματός σας.
Κατά μέσο όρο, είναι καλύτερο να ελέγχετε τη στάθμη λαδιού κινητήρα με κάθε γέμισμα. Η διαδικασία θα πρέπει να γίνει με το αυτοκίνητο σταματημένο για περισσότερο από πέντε λεπτά σε επίπεδο έδαφος, έτσι ώστε να μην σημειωθεί εσφαλμένη ανάγνωση. Ο χρόνος αλλαγής λαδιού είναι διαφορετικός για κάθε μοντέλο.
 
 
Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τα φίλτρα λαδιού για το αυτοκίνητό σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ