Πλεύρης – Σαμαράς τινάζουν στον αέρα την Προανακριτική

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

image 1 7Η παρουσία του βουλευτή ως συνηγόρου του πρώην πρωθυπουργού σε υπόθεση που σχετίζεται με το σκάνδαλο Novartis μπορεί να βγάλει ακόμη και άκυρη όλη τη διαδικασία της επιτροπής • Τι άλλαξε από τότε που ο Μεσσήνιος πολιτικός φώναζε «Οχι, όχι. Δεν τον θέλω. Είναι ναζί!»

Από τη 
Μαρία Παναγιώτου

Στις αρχές του 2012 οι νυν υπουργοί Μάκης Βορίδης και Αδωνις Γεωργιάδης συζητούν πρώτη φορά με τον Αντώνη Σαμαρά την προοπτική να παραιτηθούν από τον ΛΑΟΣ και να προσχωρήσουν στη Νέα Δημοκρατία. Η συμφωνία κλείνεται και ανακοινώνεται επίσημα στις 17 Φεβρουαρίου 2012, όταν οι κ. Βορίδης και Γεωργιάδης παραιτούνται από τις βουλευτικές θέσεις που κατείχαν με τον ΛΑΟΣ. 

Βρισκόμαστε, χρονικά, τέσσερις μήνες πριν αναλάβει ο κ. Σαμαράς την πρωθυπουργία της χώρας. Αυτά, φυσικά, είναι γνωστά. Αυτό, όμως, που δεν έγινε ποτέ γνωστό έως σήμερα είναι το γεγονός πως εκείνο το «πακέτο» της συζήτησης περιελάμβανε και την προσχώρηση του Θάνου Πλεύρη στη Ν.Δ., η οποία τελικά έγινε πραγματικότητα τον Μάιο του ίδιου έτους, αρκετούς μήνες, δηλαδή, πριν από την εκκίνηση των αρχικών συζητήσεων. Το σημαντικό στην όλη ιστορία είναι η αιτία αυτής της καθυστέρησης. Σύμφωνα με πηγές που βρίσκονται κοντά στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, η αρχική αντίδραση του κ. Σαμαρά στο άκουσμα της προοπτικής να ενταχθεί ο κ. Πλεύρης στη Ν.Δ. ήταν εκρηκτική. «Οχι, όχι. Δεν τον θέλω. Είναι ναζί!» φέρεται ότι φώναξε. Φυσικά, ο κ. Πλεύρης όχι απλώς εντάχθηκε στη Ν.Δ., αλλά επιπροσθέτως είναι σήμερα και συνήγορος του κ. Σαμαρά σε μια σειρά υποθέσεων. Θα έλεγε, δηλαδή, κανείς ότι πλέον συνδέονται τόσο φιλικά όσο και επαγγελματικά. Και, βεβαίως, ο κ. Πλεύρης ως δικηγόρος έχει -εντός ηθικού ορίου φυσικά, γιατί είναι και βουλευτής- το δικαίωμα να ασκεί το επάγγελμά του, έχοντας πελάτες του όποιους επιθυμεί. Γίνεται, όμως, να υπερασπίζεται τον κ. Σαμαρά στις αίθουσες των δικαστηρίων για μια υπόθεση που αγγίζει το σκάνδαλο Novartis, όταν την ίδια στιγμή είναι μέλος της Προανακριτικής, δηλαδή εισαγγελέας που ερευνά την πιθανότητα πολιτικής σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis; Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό. Η παρουσία του κ. Πλεύρη ως συνηγόρου στο πλευρό του κ. Σαμαρά για μια υπόθεση που σχετίζεται από οποιονδήποτε δρόμο με το σκάνδαλο Novartis μπορεί να βγάλει ακόμη και άκυρη όλη τη διαδικασία της Προανακριτικής Επιτροπής!
Η συνέχεια εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ