20/01/2021

Αντίσταση για να μην επιτρέψουμε οι απανταχού Έλληνες την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας

Της ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗ

H πορεία των Η.Ε. με δεδομένο τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίστηκαν για την επίλυση του Κυπριακού πρέπει να θέσει στον απανταχού Ελληνισμό μέγα σκεπτικισμό για το που μας οδηγεί ο παγκόσμιος οργανισμός της ειρήνης και της ασφάλειας.

Αναλύοντας μεθοδικά τα τελευταία αυτά γεγονότα, ήτοι, από την περίοδο της εισβολής της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ με το Barbaros τον Οκτώβριο του 2014, την συνάντηση στο Νταβός τον Γενάρη του 2016, τις δύο παράνομες και άκυρες πενταμερείς διασκέψεις της Γενεύης το 2017 (1η Γενάρη και 2η Ιουλίου) και την τριμερή του Βερολίνου τον Νοέμβριο του 2019, διαπιστώνουμε μια έκνομη, ξέφρενη πορεία των Η.Ε με στόχο την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τρόπο πλέον απροκάλυπτο για τις οργιώδης παραβιάσεις των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και του Καταστατικού Χάρτη.

Προχωρώντας όμως και με την πρόσφατη συμφωνία/μνημόνιο Τουρκίας με την Λιβύη παρ’όλο που δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή από τα Ηνωμένα Έθνη γιατί παραβιάζει κάθε αρχή του Διεθνούς δικαίου, τον Καταστατικό Χάρτη και την συνθήκη του Montego Bay του 1982, ο Παγκόσμιος Οργανισμός ειρήνης και ασφάλειας ουδέν έπραξε, ούτε όταν η Τουρκία επικύρωσε αυτή την συμφωνία/ μνημόνιο στην Τουρκική εθνοσυνέλευση και του εστάλη επισήμως σχετική επιστολή με την παράνομη και άκυρη αυτή συμφωνία.

Η παραπάνω ενέργεια της Τουρκίας είναι κορυφαία στην τελευταία διαδρομή της ιμπεριαλιστικής επεκτατικής πολιτικής της κατά των δύο κρατών του Ελληνισμού Ελλάδας και Κύπρου και αποδεικνύει περίτρανα στις ελληνικές πολιτικές ελίτ του κατευνασμού, της υποτέλειας και του φοβικού συνδρόμου που τις κατέχει, ότι ούτε η Κύπρος , ούτε η Κρήτη κείνται μακράν.

Η Τουρκία επιδιώκει την επεκτατική της πολιτική, συμμαχόντας με τον Πούτιν, κατ’ επέκτασιν με την Ρωσία, έχοντας παλαιόθεν στο πλευρό της το Η.Β., κατ’ εξοχήν υπαίτιο της ανοικτής πληγής της Κύπρου μας, στηριζόμενη στη στενή σχέση της με την Γερμανία, η οποία είναι αδιάλειπτη, από τη περίοδο της οθωμανικής αυτοκρατορίας και τέλος με την διαρκή υποστήριξη και υποκίνηση της Νορβηγίας, η οποία θέλει να βάλει χέρι στην Κυπριακή ΑΟΖ και στον ενεργειακό της πλούτο , γεγονός που γίνεται ορατό από το 2014.

Προς επίρρωση της ανωτέρω αναφοράς μου για την Νορβηγία έχω να επισημάνω ότι κατά το κρίσιμο έτος 2014 ήταν ειδικός απεσταλμένος του τότε Γ.Γ. των Η.Ε. Μπαν Κι – μουν, ο Νορβηγός Έσπεν Μπαρθ Άιντε που απροκάλυπτα επιχειρούσε να σταματήσει τις γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ ενθαρρύνοντας την Τουρκία και ενώ ήταν σε εξέλιξη η εισβολή του Barbaros. O ίδιος υπέβαλε σχέδιο σύμφωνα με το οποίο έπρεπε να κατανεμηθούν οι υδρογονάνθρακες μεταξύ των δύο κοινοτήτων πριν από την λύση του Κυπριακού. Ουσιαστικά δηλ. η κατανομή θα γινόταν μεταξύ του νόμιμου κράτους, την Κ.Δ., και των κατεχομένων,το παράνομο ψευδοκράτος. Ταυτόσημη θέση είχαν Βρετανία και Η.Π.Α.

Η ενεργή δράση του Νορβηγού που πρωτοστατούσε με την επίσημη σφραγίδα του ΟΗΕ σαν ειδικός απεσταλμένος του Γ.Γ του, αναδείχθηκε και κατά το κρίσιμο έτος 2017 που πραγματοποιήθηκαν οι δύο παράνομες και άκυρες πενταμερείς διασκέψεις για το Κυπριακό, οι οποίες κατέληξαν με επαίσχυντο τρόπο στο επονομαζόμενο πλαίσιο Γκουτέρες που δήθεν περιείχετο σ’ ένα χαμένο έγγραφο της 4ης ή 6ης Ιουλίου, όταν τελείωσε η 2η Γενεύη ή καλύτερα το συμπόσιο στο Γκρανς Μοντανά.

Το χαμένο έγγραφο, πέραν του γελοίου, προφανώς αποτύπωσε την απεχθή ευχή του Γ.Γ των Η.Ε. που τα λέει όλα ”Καλή τύχη στον Βορρά και στον Νότο” τουτέστιν καλή τύχη στους κατακτητές Τούρκους του κατεχομένου Βορρά της Κύπρου. Ίσως δεν είναι ευρέως γνωστό, ότι η Νορβηγία πρίν αναδειχθεί ηγέτιδα δύναμη στον ενεργειακό τομέα δρούσε ως υποχείριο του ΝΑΤΟ και διεθνώς ήταν στα αζήτητα.

Σήμερα είναι απαραίτητος χορηγός των Η.Ε και του ΝΑΤΟ λόγω του ενεργειακού της πλούτου [έρχεται τρίτη χώρα εξαγωγικά παγκοσμίως σε αργό πετρέλαιο μετά την Ρωσία και την Σαουδική Αραβία] διαδραματίζοντας ουσιαστικό ρόλο στα διεθνή πράγματα κατ’ επέκτασιν και στους ανωτέρω οργανισμούς.

Σημειωτέον το ΝΑΤΟ έχει Γ.Γ. τον Νορβηγό Γιάνς Στόλενμπεργκ γιό του Θόρβαλντ, γνωστό διαπραγματευτή των Η.Ε. όταν διαμέλιζαν την Γιουγκοσλαβία. Κατά την άποψή μου σχετίζεται το γεγονός ότι ο Νορβηγός απεστάλη στην Κύπρο το 2014, μετά την οικονομική καταστροφή της το 2013, όπου η Γερμανία όπως και στην Ελλάδα το 2010, έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Αυτή η άποψη ενισχύεται και από το γεγονός ότι στο Βερολίνο πραγματοποιήθηκε η τριμερής για το Κυπριακό τον Νοέμβριο του 2019, μεταξύ του Γ.Γ.των Η.Ε., του προέδρου του διεθνώς αναγνωρισμένου κράτους της Κ.Δ., μέλος του Οργανισμού και του Μουσταφά Ακιντζί από τα κατεχόμενα, αχυρανθρώπου της Τουρκίας . Οι διθύραμβοι από την Γερμανία ότι όπως επανενώθηκε Ανατολική και Δυτική έτσι θα επανενωθεί η Κύπρος διεγείρουν το κατακτητικό ταπεραμέντο της.

Οι άλλοι ισχυροί συσχετισμοί δυνάμεων Η.Π.Α.,Γαλλία, Ισραήλ και Αίγυπτος με τις οποίες συνάπτουμε συμμαχίες τριμερείς, τετραμερείς κ.λ.π. Ελλάδα και Κύπρος, έχουν μεγάλες εσωτερικές αντιθέσεις για τον προσαιτερισμό ή όχι της Τουρκίας, πλήν της Γαλλίας. Επομένως αν δεν έχουμε ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχεδιασμό αποτροπής, όπως το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού χώρου Ελλάδος Κύπρου όχι μόνο δεν μας καλύπτουν αυτές οι τριμερείς, αλλά σε ένα ενδεχόμενο επανάκαμψης της Τουρκίας στους κόλπους των ισχυρών π.χ. Η.Π.Α, θα είναι ολέθριο για Ελλάδα- Κύπρο. Η εκτενής ανάλυση, από τον εμπειρότατο τ. Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μανούσο Παραγιουδάκη που ήταν ο αρχιτέκτονας του Δόγματος Ε.Α.Χ Ελλάδος- Κύπρου και εφαρμοστής αυτού, ότι χωρίς την επαναφορά του Δόγματος δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον Τουρκικό επεκτατισμό που απειλεί τον Ελληνισμό, είναι αδιαμφισβήτητη. Αναδεικνύεται επιτακτική η ανάγκη της επαναφοράς του Δόγματος και από την πρόσφατη παράνομη συμφωνία ΑΟΖ Τουρκίας- Λιβύης.

Προειδοποιούμε τις πολιτικές ελίτ στην Ελλάδα, του κατευνασμού και της υποχωρητικότητας, να μην μας οδηγήσουν στο Δικαστήριο της Χάγης γιατί θα επέλθει εθνική καταστροφή. Θα απωλέσουμε Ελληνική και Κυπριακή ΑΟΖ δηλ. θα χάσουμε έδαφος αλλά και τα σύνορά μας μεταξύ των δύο κρατών του Ελληνισμού Ελλάδος και Κύπρου. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε.

Ο απανταχού Ελληνισμός πρέπει ενωμένος να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο πιέζοντας με κάθε τρόπο αυτές τις ελίτ, να μην υποχωρήσουν και μας παραδώσουν στην Τουρκία . Η θάλασσά μας είναι ο ζωτικός μας χώρος και δεν θα τον μοιραστούμε με κανένα κατακτητή.

Οι συνομιλίες που επιχειρήθηκαν από τα ΗΕ, τύπου Γενεύης, για την κατάλυση της Κ.Δ. και την νομιμοποίηση της εισβολής, της κατοχής, του εποικισμού, την μεταμφίεση των διεθνών εγλημάτων όπως π.χ ο έποικος να μεταμφιέζεται σε χρήστη, συνιστούν εγκλήματα κακουργηματικού βαθμού ποινικά κολάσιμα σύμφωνα με το Διεθνές Ποινικό Δίκαιο , τις Διεθνείς Συνθήκες και τον Καταστατικό Χάρτη, τα οποία μας παρέχουν την δυνατότητα να αποτρέψουμε τους έκνομους σχεδιασμούς που εκκολάπτονται και εκπορεύονται από τους κόλπους του.

Αποδεικνύουν δε ότι αυτά τα έκνομα σχέδια χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ως μέσα επικυριαρχίας εκείνων των κρατών που έχουν την υπεροχή στο διεθνές σύστημα και κατ’επέκτασιν στον Οργανισμό, καθορίζουν δε τον χαρακτήρα των Η.Ε., ως κέρβερο που υπηρετεί πιστά τα συμφέροντα αυτών των ισχυρών κρατών μελών του. Ο τρόπος χρησιμοποίησης των μέσων αυτών είναι σε απόλυτη συνάρτηση από την στάση των αμέσως ενδιαφερομένων χωρών εν προκειμένω αν στην Ελλάδα και στην Κύπρο υπάρχει αντίσταση ή υποχώρηση.

Δυστυχώς οι πολιτικές ηγεσίες διαρκώς βρίσκονται σε υποχώρηση χωρίς να σχεδιάζουν μεθόδους αποτροπής για οποιονδήποτε παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Εδώ θέλω να σταθώ στην τραγική κρίση των Ιμίων το 1996 που όλοι γνωρίζουμε. Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό και έγραψε ιστορία ήταν η διαχείρηση της κρίσης απο τον τότε αρχηγό του Δ’ Σώματος Στρατού που είναι σήμερα κύριος ομιλητής στην εκδήλωσή μας, ο στρατηγός ε.α. πρώην Αρχηγός Γ.Ε.Ε.Θ.Α Μανούσος Παραγιουδάκης.

Επιστρατεύοντας το Δ.Σ.Σ. βρέθηκε μπροστά στους έντρομους Τούρκους, αλλά ταρακούνησε και τους Αμερικανούς που έβλεπαν τα πάντα από τους δορυφόρους τους. Στον ίδιο, στους αξιωματικούς και τους οπλίτες μας, οφείλουμε να πούμε ευχαριστώ, όλοι οι Έλληνες και όχι στους Αμερικάνους όπως διακήρυττε ψευδώς στο λαό η τότε πολιτική ηγεσία, η οποία πρέπει να λογοδοτήσει στην δικαιοσύνη για τον τραγικό θάνατο των τριών παλληκαριών μας της Π.Α.

Η ιστορική ομιλία του π. Αρχηγού Γ.Ε.Θ.Α. Μανούσου Παραγιουδάκη, σήμερα στο εμβληματικό κτίριο της Παλαιάς Βουλής, φωτίζει κάθε πλευρά αντίστασης που πρέπει να προβάλει Ελλάδα και Κύπρος με το δίκαιο και την ισχύ. Η προτροπή του δεν είναι θεωρητική, το απέδειξε άλλωστε στην πράξη. «Να μην μας τρομάζει το causus belli των Τούρκων. Εμείς να τους τρομάξουμε . Μπορούμε».

Αντίσταση λοιπόν σε Ελλάδα και Κύπρο, να μην επιτρέψουμε οι απανταχού Έλληνες την κατάλυση της Κ.Δ. και θα υπερασπιστούμε την κυρίαρχη ισότητα να ισχύει γι αυτήν όπως συνεπάγεται για τα κράτη μέλη του ΟΗΕ, βάσει του Καταστατικού Χάρτη.

Η απελευθέρωση της Κύπρου μας θα καθορίσει το μέλλον του Ελληνισμού από το Ριζοκάρπασο μέχρι τις Οινούσσες, από την Κερύνεια μέχρι το Αιγαίο και την Θράκη.

Εισήγηση – παρέμβαση της Αθανασίας Φωτίαδη, νομικού, μέλους της Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ, την 17η Ιανουαρίου 2020 στην Παλαιά Βουλή των Ελλήνων κατά την εκδήλωση – ημερίδα της Συντονιστικής Υπεράσπισης Αγώνα για Ελεύθερη Κύπρο (Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στην αντεπίθεση η μητέρα των ανήλικων που ξυλοκόπησαν τον σταθμάρχη στο μετρό (βίντεο)

Μία τελείως διαφορετική εκδοχή παρουσιάζει η μητέρα των δύο ανήλικων αγοριών που ξυλοκόπησαν βάναυσα τον σταθμάρχη του μετρό στον σταθμό της Ομόνοιας. Όπως υποστήριξε...

Διέρρευσε ολόκληρο το βίντεο με τον ξυλοδαρμό στο μετρό! Ο συρμός ήταν εκεί!

Από το βίντεο – ντοκουμέντο του ξυλοδαρμού στο μετρό που εξασφάλισε το Open, φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο συρμός ήταν εκεί την ώρα του ξυλοδαρμού...

Τσακίζει κόκαλα η ανάρτηση της Καίτης Γαρμπή για την Σοφία Μπεκατωρου

Με ανάρτηση της στο διαδίκτυο η Καιτη Γαρμπή παίρνει θέση για όσα αποκάλυψε πρόσφατα η Σοφία Μπεκατωρου: Σοφία Μπεκατώρου: Το βίντεο με την εξομολόγησή τηςΗ...

Κατέρρευσαν οι τηλεθεατές με τον Γιάννη Σαραντάκο

Υπαρξιακό πρόβλημα πρέπει να αντιμετώπισαν οι τηλεθεατές στο Open που παρακολουθούσαν σήμερα το πρωί το ρεπορτάζ του Γιάννη Σαραντάκου για το άνοιγμα της αγοράς...

Έκοψαν στον αέρα της ΕΡΤ εμποράκο γιατί χάλασε το αφήγημα “Χειροκροτάμε τον Γεωργιάδη” (Βίντεο)

ΕΚΟΨΑΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ της ΕΡΤ εμποράκο γιατί χάλαγε το αφήγημα του Άδωνι ΓεωργιάδηΗ καημένη η δημοσιογράφος περίμενε τόση ώρα στο κρύο για να κάνει...

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο Πανος Καμμενος – Σχέδιο διαμελισμού του Ελληνισμού σε εξέλιξη

Σύμφωνα με ανάρτηση του Πάνου Καμμένου, είναι σε εξέλιξη σχέδιο διαμελισμού του Ελληνισμού και εφιστά την προσοχή όλων.Όπως εγραψε: Η επίθεση κατά του προέδρου...

Τουρκια: 2 εκρήξεις στο εργοτάξιο του πυρηνικού εργοστασίου Ακούγιου

Δύο ισχυρές εκρήξεις, η μία μετά την άλλη, σημειώθηκαν στο πυρηνικό εργοστάσιο Ακούγιου στην Τουρκία το απόγευμα της Τρίτης 19 Ιανουαρίου, συμφωνα με τουρκικά...

Φρίκη! 12χρονη βιάστηκε επανειλημμένα από στέλεχος Ομοσπονδίας της Ελληνορωμαϊκής!

Συλλάβετε το κτήνος! Γροθιά στο στομάχι αποτελεί η νέα περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησηςστον χώρο του αθλητισμού, καθώς θύμα είναι μια πρώην αθλήτρια μόλις 12 χρόνων, η...

Παρενέργειες εμβολίου: Τι έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα παγκοσμίως και έχει δημοσιοποιηθεί

Μετά τα 23 περιστατικά θανάτων στη Νορβηγία που έχουν σχέση με το εμβόλιοhttps://www.olympia.gr/1430253/dikaiosyni/23-ilikiomenoi-echasan-ti-zoi-toys-meta-to-emvolio-sti-norvigia/τα οποία αυξήθηκαν σε 29, αλλά και με παραλύσεις προσώπου στο Ισραήλhttps://www.olympia.gr/1430562/apopsi/55-amerikanoi-echoyn-pethanei-meta-apo-emvoliasmo-kata-toy-koronoioy-stin-norvigia/άρχισα...

Ηχηρή παρέμβαση της Καίτης Γαρμπή για τον ξυλοδαρμό στο Μετρο στην Ομόνοια

Όχι μόνο πήρε θέση αλλά ήταν και απολύτως καυστική απέναντι στις δηλώσεις του πατέρα των δυο εφηβων που ξυλοκόπησαν τον σταθμάρχη του ΜΕΤΡΟ στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στην αντεπίθεση η μητέρα των ανήλικων που ξυλοκόπησαν τον σταθμάρχη στο μετρό (βίντεο)

Μία τελείως διαφορετική εκδοχή παρουσιάζει η μητέρα των δύο ανήλικων αγοριών που ξυλοκόπησαν βάναυσα τον σταθμάρχη του μετρό στον σταθμό της Ομόνοιας. Όπως υποστήριξε...

Διέρρευσε ολόκληρο το βίντεο με τον ξυλοδαρμό στο μετρό! Ο συρμός ήταν εκεί!

Από το βίντεο – ντοκουμέντο του ξυλοδαρμού στο μετρό που εξασφάλισε το Open, φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο συρμός ήταν εκεί την ώρα του ξυλοδαρμού...

Τσακίζει κόκαλα η ανάρτηση της Καίτης Γαρμπή για την Σοφία Μπεκατωρου

Με ανάρτηση της στο διαδίκτυο η Καιτη Γαρμπή παίρνει θέση για όσα αποκάλυψε πρόσφατα η Σοφία Μπεκατωρου: Σοφία Μπεκατώρου: Το βίντεο με την εξομολόγησή τηςΗ...

Κατέρρευσαν οι τηλεθεατές με τον Γιάννη Σαραντάκο

Υπαρξιακό πρόβλημα πρέπει να αντιμετώπισαν οι τηλεθεατές στο Open που παρακολουθούσαν σήμερα το πρωί το ρεπορτάζ του Γιάννη Σαραντάκου για το άνοιγμα της αγοράς...

Έκοψαν στον αέρα της ΕΡΤ εμποράκο γιατί χάλασε το αφήγημα “Χειροκροτάμε τον Γεωργιάδη” (Βίντεο)

ΕΚΟΨΑΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ της ΕΡΤ εμποράκο γιατί χάλαγε το αφήγημα του Άδωνι ΓεωργιάδηΗ καημένη η δημοσιογράφος περίμενε τόση ώρα στο κρύο για να κάνει...

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο Πανος Καμμενος – Σχέδιο διαμελισμού του Ελληνισμού σε εξέλιξη

Σύμφωνα με ανάρτηση του Πάνου Καμμένου, είναι σε εξέλιξη σχέδιο διαμελισμού του Ελληνισμού και εφιστά την προσοχή όλων.Όπως εγραψε: Η επίθεση κατά του προέδρου...