Πως ο Παυλόπουλος ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ τρεις φορές τον Ερντογαν – Ξεσάλωσαν οι Τούρκοι τώρα που φεύγει

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν μπορούσε να κάνει καλύτερο δώρο στον Ερντογαν η Ελλάδα από το να μην ανανεώσει  την θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Δείτε μόνο πως αντιδρούν τα γνωστά τηλεοπτικά συγκροτήματα με τουρκικά σήριαλ με την ανακοίνωση ότι δεν θα ανανεώσει την θητεία του.

erdogan-pavlopoulos

Δείτε γιατί:

Ο ευπατρίδης Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, δεν ήταν απλώς ένας πολιτικός με νομικές γνώσεις, όπως πολλοί άλλοι, αλλά ένας αναγνωρισμένος καθηγητής συνταγματολόγος και άριστος γνώστης όχι μόνον του Ελληνικού δικαίου, αλλά και τους διεθνούς και Ευρωπαϊκου κι αυτός μάλιστα ήταν κι λόγος που τον είχε επιλέξει ο Κώστας Καραμανλής για να φτιάξει τον νόμο του Βασικού Μετόχου, ο οποίος ήταν τόσο άρτιος νομικά ώστε δικαιώθηκε στα Ευρωπαϊκα Δικαστήρια, αλλά τελικά δεν εφαρμόστηκε λόγω διαπλόκης.

Τρια είναι τα πιο χαρακτηριστικά χαστούκια που έφαγε ο Ερντογαν και η Τουρκική Εξωτερική πολιτική και το έναν μάλιστα καταπρόσωπο

ΠΡΩΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΑ ΙΜΙΑ

Από την εποχή της υποχωρητικής εξωτερικής πολιτικής του Κώστα Σημίτη και του Θεόδωρου Πάγκαλου, τα Ιμια και πολλά άλλα νησιά ήταν “γκρίζες ζώνες” από την εποχή του επίμαχου επεισοδίου που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο των Καραθανάση, Βλαχάκο και Γιαλοψό. Για τις γκρίζες ζώνες η μια λύση ήταν η στρατιωτική, αλλά η στρατιωτική λύση είναι επιλογή μόνον όταν τελειώσει η διπλωματία και η άλλη λύση είναι νομική στην οποία ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι άριστος γνώστης. Ετσι ο με προσωπική συμβούλη και νομικές συμβουλές, ο Προκόπης Παυλόπουλος κατάφερε να μπουν στους Ευρωπαϊκούς χάρτες του Natura όλα τα νησιά και βραχονησίδες που η Τουρκία και ο Σημίτης θεωρούσαν γκρίζες ζώνες. Οι χάρτες των περιοχών Natura υπάρχουν σε όλα τα κράτη και ότι περιλαμβάνουν θεωρείται τελεσίδικα ευρωπαϊκό έδαφος κατά συνέπεια Ελληνικό έδαφος

Πως ο Παυλόπουλος ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ τρεις φορές τον Ερντογαν - Ξεσάλωσαν οι Τούρκοι τώρα που φεύγει
Πως ο Παυλόπουλος ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ τρεις φορές τον Ερντογαν – Ξεσάλωσαν οι Τούρκοι τώρα που φεύγει

ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ

Ο πολλά βαρύς Ταγιπ Ερντογαν, που όλα τα διεθνή δίκτυα τον είδαν να αντιμιλά και να προσβάλει την Αγκελα Μερκελ μπροστά στις κάμερες, κατά την κοινή συνέντευξη τύπου στην Κωνσταντινούπουλη κατά την εκεί επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελάριου, μπροστά τον Προκόπη Παυλόπουλο χρειάστηκε να τον σώσει ο Χουσλί Ακάρ με “σκονάκι” (βίντεο εδω).

Για όσους θέλουν να ξεχάσουν, αυτό το χαστούκι, να τους θυμίσουμε, ότι κατά το πρωτόκολλο, είχε συμφωνηθεί από τις αντιπροσωπίες των δύο χωρών, ο Ερντογαν να δώσει συνέντευξη στο ΑΠΕ, όπως αντίστοιχα είχε δώσει κι Ελληνας Πρωθυπουργός στο αντίστοιχο πρακτορείο Anadolu όταν επισκέφθηκε την γειτονική χώρα. Ομως με παρέμβαση του Τούρκου καναλάρχη, αθέτησε την συμφωνία μια μέρα πριν την συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο κι έδωσε συνέντευξη σε ιδιωτικό τουρκοκάναλο με σκοπό θα φέρει σε δύσκολη θέση τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης, ο οποίος μη έχοντας εκτελεστικές εξουσίες θεωρούσαν ότι δεν θα αντιδρούσε. Κι όμως με διπλωματικό τρόπο ο Προκόπης Παυλοπουλος και απάντησε και εξεθεσε τον Ταγιπ και το Τουρκοκάναλο απαντώντας τους «Η συνθήκη αυτή δεν χρειάζεται ούτε επικαιροποίηση, ούτε αναθεώρηση. Η συνθήκη αυτή ισχύει ως έχει. Είναι αδιαπραγμάτευση. Δεν αφήνει περιθώρια ούτε για γκρίζες ζώνες…οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους»

Παυλόπουλος - Σόουζα αντιμέτωποι στο ποδοσφαιράκι
Παυλόπουλος – Σόουζα αντιμέτωποι στο ποδοσφαιράκι

ΤΡΙΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟΝ ΟΗΕ 

Οπως είναι γνωστό μετά το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβυής, ο Ερντογαν έστειλε τις συντεταγμένες για να πρωτοκολληθούν στον ΟΗΕ. Για πρώτη φορά όμως στην Ιστορία του ΟΗΕ δεν πρωτοκολλήθηκε έγγραφο με υπογραφή αρχηγού Κράτους! Πως έγινε αυτό; Πάλι ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι προσωπικός φίλος με τον Πορτογάλο Πρόεδρο Ντε Σόουζα, οι οποίοι μαζί με τον πρώην Πρωθυπουργό της Ιταλίας Αμάτο είναι μέλη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου και που ίδρυσε ο Προκόπης Παυλόπους και εδρεύει στο Σούνιο και λειτουργεί υπό την ηγεσία του καθηγήτη Φλογαϊτη.

Ο Ντε Σόουζα είναι πολύ φίλος τον συμπατριώτη του Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Γκουτέρες. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος απλά σήκωσε το τηλέφωνο. Τα υπόλοιπα είναι Ιστορία. Φυσικά τέτοια προσβολή ο Ταγιπ Ερντογάν δεν είχε φάει ποτέ μέχρι σήμερα και δεν θα θέλαμε να ήμασταν μπροστά όταν του διεμήνυσαν την ζημιά που του έκανε ο Παυλόπουλος

Ελπίζουμε κάποτε να μάθουμε τους λόγους που Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από αυτό αποφάσισε να μην ανανεώσει την θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου. Ηταν προσωπική του απόφαση ή δέχθηκε πιέσεις;

netakias.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ