Οι άνθρωποι των υπονόμων! Μια ολόκληρη πόλη ζει κάτω από το Λας Βέγκας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Λας Βέγκας, η «πόλη που δεν κοιμάται ποτέ», η «Disneyland των ενηλίκων», αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό για ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, χάρη στη λάμψη, την έντονη νυχτερινή ζωή, τα καζίνο και τις αναρίθμητες επιλογές ψυχαγωγίας και διασκέδασης που προσφέρει.

Πίσω από όλα αυτά τα φώτα, τα αμύθητα ποσά που παίζονται στον τζόγο και τη «χρυσόσκονη» που μοιάζει να έχει καλύψει την πόλη και να έχει υπνωτίσει τους επισκέπτες της, κρύβονται ιστορίες δυστυχίας και εξαθλίωσης ανθρώπων που δεν γεύονται τίποτα από όλα όσα προσφέρει η πόλη που ζουν.

Της Τζένης Κριθαρά enikos.gr

Όσο σοκαρίστικο και αν σας φαίνεται, μία ολόκληρη κοινωνία ανθρώπων ζει κάτω από το Λας Βέγκας. Κυριολεκτικά. Σπίτι τους είναι οι υπόνομοιτης πόλης. Υπολογίζεται πως περίπου χίλιοι άνθρωποι ζουν στα υγρά τούνελ της πόλης, που εκτείνονται σε μήκος 200 μιλίων.

Οι περισσότεροι έφτασαν σε αυτό το σημείο έχοντας ζήσει για χρόνια στους δρόμους, παλεύοντας με ψυχικές ασθένειες, με τα ναρκωτικά ή/και το αλκοόλ. Μη μπορώντας να βρουν μία σανίδα σωτηρίας στη χώρα που η φτώχεια λαμβάνει τρομακτικές διαστάσεις και η κοινωνική ανισότητα διευρύνεται, κατέληξαν να ζουν εκεί που δεν τους βλέπει ούτε το φως του ήλιου.

Έχουν δημιουργήσει μία δική τους κοινωνία και συγκλονίζει ο τρόπος με τον οποίο έχουν διαμορφώσει τον χωρό που ζουν, έτσι ώστε να μοιάζει με σπιτικό.

Ο Paul Vautrinot ήταν ένας από αυτούς τους ανθρώπους, αλλά σήμερα εργάζεται για την κοινοτική οργάνωση «Shine a Light, η οποία προσφέρει υπηρεσίες όπως στέγαση και συμβουλευτική στους ανθρώπους που ζουν στους υπονόμους της πόλης. Ο ίδιος, όπως μπορείτε  να δείτε και στο βίντεο, επισκέπτεται τακτικά τα τούνελ και προσπαθήσει να βοηθήσει τους ενοίκους τους να βρουν διέξοδο.

Όπως εξηγεί, «το να ζεις στους υπονόμους σου δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο γύρω σου, ξεχνάς ότι υπάρχει ο έξω κόσμος, ξεχνάς ότι είσαι κάτω από το έδαφος… ο υπόνομος γίνεται ο κόσμος σου».

«Υπάρχουν νυχτερίδες, αρουραίοι, υπάρχουν αράχνες σε μέγεθος μπάλας του μπέιζμπολ…μπορείς να τα ακούσεις να κινούνται», προσθέτει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ