Τουρκικό ΥΠΕΞ Vs Μακρόν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια ακόμη ανακοίνωση από το τουρκικό ΥΠΕΞ κατά της Γαλλίας και του Εμανουέλ Μακρόν, για τα όσα δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τι είπε ο Μακρόν:

– «Θέλω να εκφράσω τις ανησυχίες μου αναφορικά με τη συμπεριφορά της Τουρκίας αυτή τη στιγμή, η οποία έρχεται σε απόλυτη αντίφαση με όσα δεσμεύτηκε ο πρόεδρος Ερντογάν στη διάσκεψη του Βερολίνου»

– «Έχουμε παρατηρήσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών τουρκικά πολεμικά πλοία με επιβαίνοντες Σύρους μισθοφόρους να φτάνουν σε λιβυκό έδαφος. Αυτό είναι μια ξεκάθαρη και σοβαρή παραβίαση όσων συμφωνήθηκαν στο Βερολίνο. Είναι μια αθετημένη υπόσχεση»

– «Η Γαλλία υποστηρίζει την Ελλάδα, την Κύπρο σε σχέση με το σεβασμό των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων, καταδικάζοντας τις προκλήσεις της Τουρκίας ως προς τούτο. Επαναλάβαμε τις ανησυχίες μας. Καταδικάσαμε με σαφή τρόπο τη συμφωνία Τουρκίας- Λιβύης».

Η δήλωση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, Hami Aksoy, σχετικά με τις δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν:

Ο Γάλλος πρόεδρος Emanuel Macron (29 Ιανουαρίου), σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, προσπάθησε να δημιουργήσει και πάλι μια ατζέντα με τις μη ρεαλιστικές αξιώσεις του ενάντια στη χώρα μας.

Η κύρια ευθύνη για τα προβλήματα που εμφανίστηκαν από την κρίση που ξεκίνησε το 2011 στη Λιβύη είναι στη Γαλλία. Δεν είναι μυστικό ότι η χώρα αυτή έδωσε άνευ όρων στήριξη στον Χαφτάρ για να έχει λόγο στους φυσικούς πόρους της Λιβύης.

Με τη στρατιωτική υποστήριξη χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, οι επιθέσεις του Χαφτάρ στη νόμιμη κυβέρνηση αποτελούν τη σοβαρότερη απειλή για την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Λιβύης. Είναι γνωστό ότι ο Γάλλος πρόεδρος φιλοξένησε τρομοκράτες που απειλούν την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας πολλές φορές στο παλάτι.

Η βασική απόφαση που ελήφθη στη Διάσκεψη του Βερολίνου, η οποία θα ξεκινήσει επίσης την πολιτική διαδικασία, είναι να εξασφαλίσει τη μόνιμη κατάπαυση του πυρός όσο το δυνατόν συντομότερα. Εάν η Γαλλία επιθυμεί να συμβάλει στην εφαρμογή των αποφάσεων της Διάσκεψης, πρέπει πρώτα να τερματίσει την υποστήριξή της προς τον Χαφτάρ.

Το σκοτεινό παρελθόν της στην Αφρική είναι γνωστό στην πικρή μνήμη των σφαγών που πραγματοποιήθηκαν στην Αλγερία από τη Γαλλία και είναι ακόμη νωπή, αντί να κατηγορεί την Τουρκία που αναλαμβάνει ένα θετικό ρόλο για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στη Λιβύη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ