Γιατί αφήσαμε τόσες ώρες το τουρκικό ερευνητικό στην ελληνική υφαλοκρηπίδα; Αυτή είναι η ισχυρή απάντηση σε όλες τις προκλήσεις;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι νορμάλ δηλαδή που από το ξημέρωμα που το τουρκικό σκάφος μπήκε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, φτάσαμε στο απόγευμα και αργά στο απόγευμα, για να πάρει κατεύθυνση εξόδου; Πλάκα μας κάνουν; Γιατί το αφήσαμε να σουλατσάρει τόσες ώρες με γελοία προσχήματα;

Τουρκικό ερευνητικό σκάφος σε ελληνικά ύδατα… λόγω καιρού – Επί τόπου η Φ/Γ «Νικηφόρος Φωκάς» (βίντεο)

Εν τω μεταξύ, στο μέγαρο Μαξίμου μετέβησαν εκτάκτως (σ.σ. αρκετές ώρες μετά…) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος προκειμένου να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό ότι το τουρκικό πλοίο Όρουτς Ρέις κινείται ανατολικά με κατεύθυνση εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ αναφέρει ότι «γνωρίζεται ότι το ερευνητικό τουρκικό σκάφος “ORUC REIS”, απογευματινές ώρες της 31ης Ιανουαρίου 2020, ανέστρεψε κινούμενο Ανατολικά, με κατεύθυνση εξόδου από το ελληνικό FIR. Το εν λόγω πλοίο παρακολουθείται από Φρεγάτα του ΠΝ».

Το… παρασκήνιο

Οι Αξιωματικοί της Ελληνικής φρεγάτας είπαν αρκετές φορές στον ασύρματο- απευθυνόμενοι προς τον καπετάνιο του σεισμογραφικού- ότι βρίσκεται το πλοίο του με ποντισμένα τα ηχοβολιστικά καλώδια εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Αρχικά δεν υπήρξε απάντηση αλλά στις διαρκείς κλήσεις από την Ελληνική φρεγάτα, ο κυβερνήτης του Orus Reis απάντησε ότι βρίσκεται εντός της Τουρκικής ΑΟΖ!

Και μετά από αυτή την πρόκληση, η επόμενη ήταν να πλησιάσουν δυο πολεμικά πλοία της Τουρκίας ώστε να πλαισιώσουν το ερευνητικό λίγη ώρα πριν αποφασίσει να στρέψει ανατολικά για να πάρει την ρότα ίσως προς το σημείο απ’ όπου ξεκίνησε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ