Πρόωρες εκλογές βλέπει ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαιώνοντας το olympia και προετοιμάζεται.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου ολοένα και περισσότερο πείθονται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπό την πίεση των γεγονότων και την αδυναμία χειρισμού κρίσιμων θεμάτων, θα επιδιώξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ο Αλέξης Τσίπρας το λέει ευθέως στις συζητήσεις που έχει με τους συνεργάτες του, ενώ ανάλογες προβλέψεις κάνει πλέον και στις δημόσιες τοποθετήσεις του. Πεποίθησή του είναι ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε σημείο καμπής και σύντομα το Μέγαρο Μαξίμου θα αρχίζει να εξετάζει τη διέξοδο μιας εκλογικής αναμέτρησης.

Να θυμησουμε εδώ ότι το σενάριο των πρόωρων εκλογών το είχαμε αποκαλυψει πρώτοι στο olympia:

Δίνουν 6 μήνες ζωής ακόμη στην κυβέρνηση Μητσοτακη. Πρόωρες εκλογές τον Απρίλιο του 2020 βλέπει ξένη πρεσβεια.

Παρ’ όλα αυτά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα περιμένει τις καταστάσεις και τις πολιτικές εξελίξεις να λειτουργήσουν σαν ώριμο φρούτο. Απόφαση του Αλέξη Τσίπρα είναι να μην ζητήσει ο ίδιος εκλογές, σε αντίθεση με τον Κ. Μητσοτάκη που απαίτησε κάλπες έναν μήνα μετά την ανάδειξή του στην αρχηγία της ΝΔ και μόλις πέντε μήνες μετά τις εθνικές εκλογές, που έδωσαν εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ τη διακυβέρνηση της χώρας. Οταν όμως ο πρωθυπουργός αποφασίσει να προσφύγει στον λαό, «θα τις δεχτώ με χαρά», όπως συνηθίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να επαναλαμβάνει στους συνομιλητές του.

Σύμφωνα με την ανάγνωση της Κουμουνδούρου, η κρίση περί το ποδόσφαιρο έχει αφήσει πολλά εσωτερικά τραύματα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και κατ’ επέκτασιν της κυβέρνησης. Η εικόνα των «γαλάζιων» βουλευτών στη Βουλή το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης, όταν ψηφιζόταν η συμφωνία για την αμυντική συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ, ήταν ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στην Πειραιώς και στο Μαξίμου. Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι αυτή η πληγή δύσκολα μπορεί να επουλωθεί, διότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί κατέδειξαν στους ίδιους τους βουλευτές την αναποτελεσματικότητα διαχείρισης μιας κρίσης, που είχε την αφετηρίατης στην ίδια την κυβέρνηση.

Με πληροφορίες από το lapolitica.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ