(Πολύ) πολιτισμένοι Δυτικοί βάνδαλοι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κώστα Δημ Χρονόπουλου 

(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)

 

Κατά την πρόσφατη ΙρανοΑμερικανική κρίση, ειπώθηκε από τον κο Αμερικανό Πρόεδρο και το εξής ανατριχιαστικό:

“Στους 52, επιλεγμένους από εμάς, στόχους στο Ιράν που θα πληγούν, συμπεριλαμβάνονται και μνημεία πολιτιστικής κληρονομίας του “.

Ατταβισμός; Συμπεριφορά πρωτόγονων;Φαίνεται πως δεν μας αρκούν οι απόγονοι των Ούνων, οι σύγχρονοι Ταλιμπάν, το  ΙSIS, που κατέστρεψαν αδιακρίτως, μεταξύ άλλων,  πολιτιστικά μνημεία στο Αφγανιστάν και την Συρία αντίστοιχα (!). Μνημεία τα οποία ανήκουν σε ολόκληρη την Ανθρωπότητα και οφείλουν να αποτελούν ιερό φετίχ/προσκύνημα για κάθε πολιτισμένο άνθρωπο. Είναι δυσεξήγητο, δυσπερίγραπτο, δυσνόητο και δύσληπτο το γεγονός πως -υποτίθεται- πολιτισμένοι ηγέτες της Δύσης εκστομίζουν τέτοιες φρικαλέες πρωτόγνωρες απειλές !!!.

Ίσως κάποιοι θα ισχυριστούν πως αυτές δεν πραγματοποιήθηκαν. Σωστά. Αν όμως πραγματοποιούνταν;  Ποιός μας εγγυάται πως, αύριο, κάποιος “πολυπολιτισμένος” δεν θα πατήσει το “κουμπί” (ως έναρξη ή ως αντίποινα);Αν δεχτώ -θεωρητικά- ότι αποκλείεται κάτι τέτοιο να συμβεί, πως θα καταπιώ, πως θα χωνέψω, πως θα συγχωρήσω έναν επαίσχυντο, εμετικό επιχειρησιακό σχεδιασμό που περιλαμβάνει, την εκδικητική καταστροφή μιας κληρονομιάς πέντε περίπου χιλιετιών; 

Το αγνοεί άραγε αυτό ο Πλανητάρχης και οι επιτελείς του; Συμφωνεί ο Αμερικανός λαός; Τι λέμε όλοι εμείς οι πολιτισμένοι, καθώς και οι πρώην αποικιοκράτες, οι ευθυνόμενοι για τους ανθρωποαφανιστικούς Α’και Β’ Παγκόσμιους Πολέμους; Θα βρεθεί άραγε Ηρακλής να καθαρίσει αυτή την … ( πολυ) πολιτισμική κόπροτου σύγχρονου Αυγείου; Τα φραστικά απόβλητα, αλλά και τα φονικά όπλα με τα οποία μολύνεται ο πολιτισμός 

από ποικιλώνυμους βανδάλους; 

Είναι ανεπίτρεπτο ό,τι σημαντικό δημιούργησε αυτό το αμφιλεγόμενο ον της δημιουργίας ο άνθρωπος, σε περιόδους ειρήνης, να το καταστρέφει. 

 

 

ΥΓ Μέχρις ότου (άμποτε, οψέποτε, ουδέποτε) εκπολιτιστούν πραγματικά- και όχι μόνον ενδυματολογικά, επιφανειακά, επίπλαστα – οι άνθρωποι, ας προσπαθήσουν τα κράτη να συμμαζέψουν και να αδρανοποιήσουν όλους τους θερμοκέφαλους απολίτιστους ηγέτες που διαθέτουν, επειδή αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο (όπως ο “φίλος” γείτονας της Τουρκίας).

    Κινδυνεύουν όχι μόνον οι κάτοικοι άλλων χωρών, αλλά και εκείνοι που είχαν την ατυχία να ποδηγετούνται από επηρμένους, αλλοπρόσαλλους, πρωτόγονους, απολίτιστους, ηγετίσκους. Τα ανάξια λόγου αυτά άτομα προσπαθούν να … “γράψουν ιστορία” μέσω …αυτοαπαξίωσής τους, καθώς και συμπερίληψής τους στο περιθώριο των ιστορικών σελίδων κεί που φιλοξενούνται οι εγκληματίες, οι εξολοθρευτές, οι ανθρωποαφανιστές !)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ