O πρώτος άνδρας που ζήτησε άδεια άσκησης επαγγέλματος ιερόδουλου είναι γεγονός

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέχρι στιγμής κάνοντας χρήση του όρου ιερόδουλες ο νους μας πήγαινε σε γυναίκες οι οποίες εκδίδονταν έναντι αμοιβής…

Ωστόσο οι εποχές αλλάζουν. Στην επιτροπή αδειών για την άσκηση επαγγέλματος εκδιδόμενου προσώπου επ’ αμοιβή έφτασε πριν από καιρό μία διαφορετική αίτηση, κάτι το οποίο απασχόλησε σοβαρά τα μέλη της επιτροπής, καθώς ήταν η πρώτη φορά που κλήθηκαν να χορηγήσουν άδεια «ιερόδουλου» σε άνδρα ο οποίος είχε υποβάλει αίτηση προσκομίζοντας όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Η αίτηση του βρέθηκε ανάμεσα στις αιτήσεις των γυναικών που επίσης είχαν υποβάλλει τα χαρτιά τους για την άδεια άσκησης επαγγέλματος. Παρά το αρχικό «σοκ» και μετά την εξέταση των εγγράφων η επιτροπή κλήθηκε να αποφασίσει για την έκδοση αδείας στο συγκεκριμένο πρόσωπο!

Αυτό το οποίο ωστόσο προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη επιτροπή συνεδριάζει κατά μέσο όρο δύο φορές το χρόνο προκειμένου να εξεταστούν οι καινούργιες αιτήσεις- που φτάνουν διαρκώς στην επιτροπή και προέρχονται από γυναίκες νέες κυρίως σε ηλικία.

Μάλιστα για την ώρα στο Νομό τα μοναδικά αδειοδοτημάνα οικήματα για την άσκηση επαγγέλματος εκδιδόμενου προσώπου βρίσκονται στην έξοδο της Αμαλιάδας προς το Γεράκι… ενώ μέχρι και σήμερα δεν υπάρχουν άλλες αιτήσεις για την δημιουργία και νέων οικημάτων.

Πηγές: ilialive, patrasevents

ΔΗΜΟΦΙΛΗ