Αποκαλυπτικό και Επίκαιρο MEMORANDUM

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η *γης δεν έχει κρικέλια για να την πάρουν στον ώμο και να φύγουν μήτε μπορούν, όσο κι αν είναι διψασμένοι να γλυκάνουν το πέλαγο με νερό μισό δράμι» έγραφε το 1955 ο νομπελίστας *Γιώργος Σεφέρης μέσα από τη συλλογή του «Κύπρον ου μ’ εθέσπισεν».
*Ούτε το πνεύμα, οι θάλασσες, ο αέρας….

Γράφει ο Αντώνης Αντωνάς.

ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ…
ATTILAS 3.
(Μερικά αποσπάσματα επίκαιρα για σήμερα, αναδημοσιεύονται από παλαιότερα άρθρα μου.)

Και πάλι, σήμερα όπως ανέκαθεν η εγκληματίας πολέμων Τουρκία, παραποιεί και παραβιάζει κατάφωρα τους διεθνείς κανόνες περί δικαίου…, όπως και το 1974, με την ανοχή των δόλιων άσπονδων συμμάχων μας…
Υπενθυμίζω και ανακεφαλαιώνω …

Επίκαιρα όσον ποτέ άλλοτε και για σήμερα…τα απλά αυτονόητα … και εν συντομία…πιο κάτω…

19 Φεβρουαρίου 1959: Υπογράφεται η συμφωνία Ζυρίχης – Λονδίνου!

keimeno antonas epikaira

ΜΕΜΟ:
Άρθρο 4 – Συνθήκη εγγυήσεων- Συμφωνίες Ζυρίχης – Λονδίνου.

Αυτό το άρθρο επικαλέστηκε η Τουρκία και ο εγκληματίας πολέμου Μπουλέτ Ετζεβίτ το 1974, για να αιτιολογήσει την «Ειρηνευτική» βάρβαρη εισβολή, που βάφτισε και ονόμασε: Kibris Baris Harekati και αμέσως μετά Attila Harekati.
Η μεν πρώτη ονομασία ήταν το καμουφλάζ παραπλάνησης, η δε δεύτερη ήταν η αποκάλυψη των στρατιωτικών επιχειρήσεων και απεχθών εγκλημάτων, που ακολούθησαν, εξ ου και το όνομα ΑΤΤΙΛΑΣ, που ήταν βάρβαρος κατακτητής – σφαγέας και οι Τούρκοι τον θεωρούν πρόγονο και ένδοξο πατέρα ακολουθώντας τις πράξεις και αιματόβρεκτα έργα του…Η παγκόσμιος ιστορία τον θεωρεί ως έναν από τους πλέον βάρβαρους και αιμοσταγείς ηγέτες….Όμοιος ομοίω αει πελάζει…

Μετά την υπογραφή των συμφωνιών Ζυρίχης – Λονδίνου, τόσο η Ελληνική Κυβέρνηση, όσο και η Κυπριακή ηγεσία, είχαν ιδιαίτερες ανησυχίες από τις τουρκικές αναφορές και υπονοούμενα, για επεμβατικά δικαιώματα ( κατά την άποψη της Τουρκίας) και αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που απευθύνθηκαν στο νομικό τμήμα του ΟΗΕ, το οποίο αποφάνθηκε στις 12 Μαίου 1959, όσον αφορά το άρθρο 3 της συνθήκης. Το άρθρο 3 (102), αναφερόταν κυρίως στο άρθρο 4 που τροποποιήθηκε στις συμφωνίες προτού υπογραφεί στο Λονδίνο στις 16 Αυγούστου 1960 ) Η νομικά κατοχυρωμένη αμετάκλητη απόφαση του νομικού τμήματος του ΟΗΕ λέει… «δεν δύναται λογικώς να ερμηνευθεί ως παρέχων εις τους εγγυητές απόλυτο *δικαίωμα επέμβασης δια της χρήσεως ενόπλου δυνάμεως εις περίπτωση παραβιάσεως των διατάξεων της συνθήκης …» ( Πρακτικά OHE και διεθνής τύπος.)

*«Σύμφωνα με τα άρθρα του καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, κάθε δικαίωμα για χρήση βίας παραβιάζει τον χάρτη αυτό (άρθρο 2 παράγραφος 4)…».

*Ο μόνος που προφήτεψε τα περί ζοφερού μέλλοντος, όσον αφορά συμφωνίες Ζ.Λ. ήταν ο Σοφοκλής Βενιζέλος ….”Δεν θέλω να είμαι μάντης κακών. Προβλέπω όμως ότι αι υπογραφείσαι συμφωνίαι θα αποδειχθή, εν τη εφαρμογή των, ότι δεν είναι βιώσιμοι και πρέπει να ανατραπούν. Άλλως, πολύ φοβούμαι, ότι θα θρηνήσωμεν νέας εθνικάς συμφοράς”.

*Πικρία για το περιεχόμενο των συνθηκών αυτών εξέφρασε και ο στενότερος των συνεργατών του Μακαρίου, επί σειρά ετών πρεσβευτής της Κύπρου στην Αθήνα, Νίκος Κρανιδιώτης: “Οι συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου υπήρξαν το αποτέλεσμα σκληρής ανάγκης και η κατάληξη ενός διλήμματος, μπροστά στο οποίο η βρετανική κυβέρνηση έθεσε τον κυπριακό λαό και την ηγεσία του: ή τις συμφωνίες ή τη διχοτόμηση. Ο Μακάριος προτίμησε το “μη χείρον”. Στην εκβιαστική αυτή λύση συνέβαλε ιδιαίτερα η κομμουνιστική φοβία της Αμερικής και η συνεχής εκ μέρους της προσπάθειας ΝΑΤΟϊκής ρύθμισης του θέματος.

Έτσι στραγγαλίστηκε το δικαίωμα αυτοδιάθεσης του κυπριακού λαού… Οι ελληνικές κυβερνήσεις, παρά τη βαθύτατη συμπάθεια και τη συναισθηματική κλίση που έτρεφαν για τη “μεγάλη ιδέα” της Κύπρου, υφίσταντο συνεχείς πιέσεις, άμεσες ή έμμεσες, από την Αμερική και το ΝΑΤΟ και επιδιώκανε μια ειρηνική λύση του Κυπριακού μέσα στα συμμαχικά πλαίσια”.
*Και όσον αφορά και τον φιλοκύπριο Νομπελίστα Γιώργο Σεφέρη που ύμνησε και τίμησε την Κύπρο….

Όταν το 1957, 15 Ιουνίου ο Γ. Σεφέρης τοποθετείται Πρέσβης στο Λονδίνο, το Foreign Office σχολιάζει: «Η αλλαγή πρέσβη δεν δύναται να μας είναι ευάρεστη!» Και ακολουθεί η ιταμή δήλωση του μόνιμου υφυπουργού της Αγγλικής κυβέρνησης Sir Frederick Hoyer Milar «Ο κος Σεφεριάδης (το πραγματικό επίθετο το Σεφέρη) θα είναι μάλλον ενοχλητικός…»
Ο προφητικός Γεώργιος Σεφέρης, τον Δεκέμβριο του 1958, όταν του γνωστοποιήθηκε ότι ο Ζορλού, εν γνώσει και των Άγγλων, αλλά και της Ελληνικής κυβέρνησης έβαλε στο τραπέζι των συνομιλιών σχέδιο επίλυσης του Κυπριακού, που ευνοούσε την Τουρκία, διαμήνυσε οργισμένος, ο Έλληνας, αντιζυριχικός, ενωτικός και φιλοκύπριος Σεφέρης στον προϊστάμενο του Ευάγγελο Αβέρωφ με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό Καραμανλή:
«Με αυτά που κάνετε θα φέρεται τους Τούρκους στη Κύπρο!» Μικρό απόσπασμα. Λακωνική φράση με αυτονόητο συμπέρασμα… Tα ίδια επανέλαβε προς « όλους» και κατά την διάρκεια των συνομιλιών Ζυρίχης – Λονδίνου, εξ ου και σαν Πρέσβης της Ελλάδος, δεν του επετράπη να συμμετέχει σε αντίθεση …με την παρουσία του Τούρκου πρέσβη του Λονδίνου…..

Παραπέμπω: Search google, Ο ΜΕΓΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΤΙΜΗΘΕΝΤΩΝ ΜΕ ΝΟΜΠΕΛ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΕΦΕΡΗ ΚΑΙ ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ…..

Με βάση την τελεσίδικη νομική ερμηνεία του διεθνούς νομικού συμβουλίου, η διάταξη αυτή «αφόπλιζε» την Τουρκία και ρητά απαγόρευε, οποιαδήποτε παράνομη βίαιη και βάρβαρη εισβολή στην Κύπρο, υπό οποιεσδήποτε προϋποθέσεις, επειδή επιπρόσθετα προϋπήρχαν ισχυρότερα άρθρα και διατάξεις στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, που και αυτά, ρητά απαγόρευαν στρατιωτική εισβολή σε οποιαδήποτε χώρα, που θα είχε ως αποτέλεσμα σφαγές, γενοκτονίες, κατάληψη εδαφών…από τρίτη χώρα….Ούτε καν χρειαζόταν νέα ρητή και τελεσίδικη γνωμάτευση του νομικού τμήματος του ΟΗΕ. Ήταν αυτονόητο ότι παράνομες πράξεις με στρατιωτικά μέσα, ρητά απαγορεύονταν από ΟΗΕ, Διεθνές Δικαστήριο Χάγης, Καταστατικό ΕΟΚ, τα οποία ήταν εν γνώσει ΟΛΩΝ, κατά την διάρκεια της Βάρβαρης Τουρκικής Εισβολής το 1974, αφού αυτονόητο ήταν ότι προϋπήρχαν προ της σημαδιακής αυτής αποφράδας ημερομηνίας….

Οι διεθνείς νόμοι και διατάξεις είναι υπεράνω, όποιων άλλων διακρατικών συμφωνιών! Για αυτόν τον λόγο αναφέρεται ότι, ούτε καν χρειαζόταν, όποια νέα ερμηνεία ή διευκρίνηση, του άρθρου 4. Παρ’ όλα αυτά, επαναλαμβάνω ότι η νέα ερμηνεία «ενίσχυσε» τη θέση Ελλάδας και Κύπρου περί ρητής απαγόρευσης οποιασδήποτε βίαιης στρατιωτικής επέμβασης, εκ μέρους των εγγυητριών δυνάμεων.

Και τέλος πάντων, ποια αναγνωρισμένη χώρα από ΟΗΕ, σε όλο τον κόσμο έχει εγγυητές για την τήρηση της Ειρήνης; Υποτίθεται ότι εγγυητές της ειρήνης είναι όλοι οι διεθνείς οργανισμοί και κυρίως ο ΟΗΕ. Για αυτόν και μόνο τον λόγο ο ανίκανος ΟΗΕ, διατηρεί τη στρατιωτική ειρηνευτική δύναμη, των κυανόκρανων ειρηνευτών, για τυχόν επεμβάσεις, μετά από έγκρισή του, σε χώρες που καταλύεται η συνταγματική τάξη ή που παράνομα δέχονται βίαιη στρατιωτική επέμβαση, με σφαγές, λεηλασίες, γενοκτονίες, κατοχή κτλ. Πλην εάν και η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ, πλέον είναι «τυπικά» ειρηνευτική και τίποτα άλλο, διότι αν ο ΟΗΕ αδυνατεί να επιβάλει και σοβαρές κυρώσεις, προς αποτροπή παράνομων πράξεων, από χώρες «ταραξίες», τότε άδωρο δώρο είναι και ο ρόλος της Διεθνούς Ειρηνευτικής Δύναμης… Δυστυχώς στην Κύπρο πάντοτε η Ειρηνευτική Δύναμη υπέσκαπτε την Κυπριακή Δημοκρατία.

Παραπέμπω σε δημοσιευθέν άρθρο μου SEARCH GOOGLE.
Η προδοσία των ΟΗΕδων στην Κύπρο, ειδικά των Αυστριακών. ( Αλλά και Άγγλων)

Καταστατικός Χάρτης ΟΗΕ. ( Απόσπασμα.)
Άρθρο 2. Όλα τα μέλη θα απέχουν από την απειλή ή την χρήση βίας, που εκδηλώνεται εναντίο της εδαφικής ακεραιότητας ή της πολιτικής ανεξαρτησίας, οποιουδήποτε κράτους, είτε με οποιαδήποτε άλλη ενέργεια ασυμβίβαστη προς τους σκοπούς των Η.Ε.
26 Ιουνίου 1945, 24 Οκτωβρίου 1945, 31 Αυγούστου 1965, 20 Δεκεμβρίου 1965, 12 Ιουνίου 1968 κλπ.
Δηλ. όλες οι διατάξεις και τροποποιήσεις του ΟΗΕ, της ΕΟΚ, του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης κ.ά., ίσχυαν προ της Εισβολής 1974, κατά τη διάρκεια της οποίας η Τουρκία καταπάτησε και τις αγνόησε όλες, που και ίδια προσυπόγραψε.

Το άρθρο 4 στην συνθήκη εγγύησης αναφέρει:

«Έκαστη των εγγυητριών δυνάμεων επιφυλάσσει εις εαυτήν το δικαίωμα να *ενεργήσει (to take action), προς τον αποκλειστικό σκοπό, την αποκατάσταση της τάξης και της ειρήνης, δια της παρούσας συνθήκης…». Εξυπακούεται αυτονόητα με ειρηνικά διπλωματικά μέσα.. ( Peaceful diplomatic means/measures.)

Να ενεργήσει και όχι να παρεμβαίνει με βίαια στρατιωτικά μέσα, μέσω στρατιωτικής εισβολής ( intervene military – military intervention) – και να προβαίνει σε σφαγές, λεηλασίες κτλ. ( violent military invasion)

Σίγουρα, η διάταξη αυτή δεν αναφέρει τίποτα περί βίαιης στρατιωτικής επέμβασης, κατοχής, λεηλασίες, σφαγές αμάχων, εκτοπισμούς, κάψιμο εκκλησιών, καταστροφή πολιτιστικής κληρονομιάς, σύληση μουσείων, κλοπές αρχαίων θησαυρών κτλ.
Πράξεις ασύμβατες, σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ που προσυπέγραψαν όλα τα μέλη του προ των συμφωνιών Ζ.Λ.

Αντίθετα ο όρος αυτός με βάση και τις σχετικές διατάξεις του Χάρτη ΟΗΕ, ομιλεί περί πολιτικών παρεμβάσεων ή πιέσεων ή ακόμη και προσφυγής, όποιας εγγυήτριας δύναμης στον ΟΗΕ, μέσω του οποίου θα ασκούντο οποιεσδήποτε πιέσεις με ειρηνικά μέσα ή ακόμη και κυρώσεις, για την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης και ειρήνης στην Κύπρο, λόγω του προδοτικού πραξικοπήματος… στις 15 Ιουλίου 1974.

Δηλώνω ότι νομικός δεν είμαι, αλλά ο οποιοσδήποτε απλός αναγνώστης μελετήσει τις διατάξεις του άρθρου 4, εξάγει απλά λογικά συμπεράσματα, διότι είναι κατανοητές… ( understandable – plainly understood ).
Πώς δεν το κατανόησαν οι πεπλανημένοι σκόπιμα κύριοι νομικοί, του Συμβουλίου της Ευρώπης (European Council – Law Dept.) το 1974, είναι ακατανόητο ( Incomprehensible ) και ύποπτο. (Suspicious), όπως καταγραφόταν στον διεθνή τύπο τότε….

Η Νομική Υπηρεσία του ΟΗΕ, μετά από πολυήμερη επεξεργασία του κειμένου απεφάνθη, ότι σε καμμιά περίπτωση δεν σημαίνει ανάληψη στρατιωτικής δράσης!
Και σίγουρα δεν ομιλούσε περί στρατιωτικής βίαιης επέμβασης, αφού όλα τα συμβαλλόμενα μέρη ήταν μέλη του ΟΗΕ και DE FACTO εδεσμεύοντο – (necessarily were bound) από τον καταστατικό χάρτη, ο οποίος αποτελεί αναγκαστικό δίκαιο (Forced law- Sovereign law– above all jurisdictions) και δεν επιτρέπει χρήση βίας, ( Explicitly forbids violent military invasion), παρά μόνο για σκοπούς αυτοάμυνας.

Δηλαδή θα είχε το δικαίωμα επέμβασης η Τουρκία, αν η λιλιπούτεια Κύπρος …επιτίθετο στην Τουρκία ή ακόμη και εναντίον των ΤΚ, κάτι που σίγουρα δεν συνέβη προ της βάρβαρης εισβολής και κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος…
Από αποσπάσματα πρακτικών ΟΗΕ, Σ.Ε. διεθνή τύπο.

Το «παραπλανημένο» Συμβούλιο της Ευρώπης τότε στις «29 Ιουλίου 1974», με βάση τις δόλιες σκόπιμες παρερμηνείες της «συμμάχου» Τουρκίας, συμφώνησε και αιτιολόγησε , τους εγκληματίες πολέμου, μετά από 9 μέρες … συνεχών σφαγών αμάχων, αιχμαλώτων, αφού βέβαια αφορμής δοθείσης, επικαλέσθηκε ότι και το άφρον προδοτικό πραξικόπημα της Χούντας κατέλυσε την Συνταγματική τάξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Για να μην αποποιούμεθα και των δικών μας ευθυνών…..
Για συνέργεια έπρεπε να κατηγορηθούν οι συναυτουργοί, για εσκεμμένη μεροληπτική απόφαση υπέρ της Τουρκίας, που διέπραξε τα χείριστα εγκλήματα πολέμου, κατά τη διάρκεια της « Ειρηνευτικής της εισβολής» – Kibris Baris Harekatti.

Ούτε καν μελέτησαν τις διατάξεις του άρθρου 4, αλλά το σημαντικότερό τους νομικό και ηθικό ασυγχώρητο λάθος, ήταν ότι δεν έλαβαν καν υπόψη την τελεσίδικη απόφαση κ.ά., της νομικής ολομέλειας του ΟΗΕ 12ης Μαίου 1959, που απαγόρευε ρητά χρήση όπλων κα βίας, όπως και το καταστατικό της ΕΟΚ αλλά και του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης, που αναφέρεται και αυτό ρητά και αμετάκλητα περί απαγόρευσης βίαιης στρατιωτικής εισβολής, γενοκτονίες, λεηλασίες κλπ.

Όταν λοιπόν, αργότερα «αφυπνίσθηκαν» μετά από τη διεθνή κατακραυγή εναντίον τους και εναντίον της βάρβαρης Τουρκίας οι δόλιοι και προ ηθικού και νομικού αδιεξόδου «αντιλήφθηκαν», ότι κάθε άλλο παρά ειρηνευτική αποστολή ήταν, αλλά αντίθετα ήταν μια βάρβαρη τουρκική εισβολή με θηριωδίες, εκτελέσεις αμάχων, λεηλασίες, εκτοπισμούς, γενοκτονία, καταστροφή πολιτιστικής κληρονομιάς και ό,τι άλλο συνώνυμο υπάρχει στο λεξικό…Τότε ήταν πολύ αργά για τη μικρή ανυπεράσπιστη Κύπρο…Η ύπουλη προσπάθειά τους να επανορθώσουν και εξιλεωθούν …. πλέον ήταν άχρηστη και ανενεργή…. Οι χιλιάδες νεκροί δεν γύρισαν πίσω, τα ιερά και όσια δεν αποκαταστάθηκαν, οι χιλιάδες επίσης πρόσφυγες δεν γύρισαν στις πατρογονικές τους εστίες… τα ιερά κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου συνεχίζουν μέχρι σήμερα να τα μολύνουν… Τώρα θέλουν να καταλάβουν τις θάλασσες μας …. Τώρα θέλουν να μας στερήσουν τον αέρα…, το οξυγόνο που αναπνέουμε…. μέχρι τελικής πτώσης εξαφάνισης και ασφυξίας του Κυπριακού Ελληνισμού….αυτού του τελευταίου ακριτικού κάστρου του Ελληνισμού….

Παραπέμπω σε δημoσιευθέν άρθρο μου. Search google. ΑΦΥΠΝΙΣΘΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Και άρχισαν τότε τα τυπικά καταδικαστικά ψηφίσματα, προς «εξιλέωση» και για τα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης (Στάχτη στα μάτια της και στα μάτια μας), η οποία ήδη είχε αρχίσει να διαμαρτύρεται, για τις τουρκικές θηριωδίες. Ποτέ δεν επέβαλαν αποτελεσματικές κυρώσεις στη σύμμαχο τους Τουρκία και το ΤΚ καθεστώς, για την βάρβαρη εισβολή και τις σφαγές χιλιάδων αμάχων και αιχμαλώτων πολέμου, ποτέ και σήμερα δεν επιβάλλουν αποτελεσματικές κυρώσεις στην άπιστη τους πόρνη παλλακίδα Τουρκία…( Ε..! Θα «συλλάβουμε» (αν), κάνα δυό Τούρκους που συμμετέχουν ενεργά στην παράνομη νέα θαλάσσια εισβολή της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ …και να κοιμάστε ήσυχοι Κυπραίοι…Τόσο κουτόχορτο πλέον θέλουν να μας ταϊσουν μέχρι …αποβλάκωσης…και της Ελλάδας και της Κύπρου…), οι συν..εταίρες και συναυτουργές χώρες… που παραχαϊδεύουν μία χώρα που πάντα τους ΠΡΟΔΙΔΕ….. (A snake hidden in the grass), σε αντίθεση με Ελλάδα και Κύπρο που στο πλευρό τους στάθηκαν σε όλους τους πολέμους…όταν τις χρειάστηκαν…και μετά τις έβαλαν τιμωρημένες στην γωνία…με επιτηρητή την Τουρκία….
Αλλά αυτός είναι ο Ελληνισμός ..όπως και ο Σολωμός είπε… Αγαπημένε μου λαέ, καλέ και αγαπημένε…πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε….

Παραπέμπω σε δημοσιευθέν άρθρο μου SEARCH GOOGLE.
ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΙΟΙ ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

Στο δια ταύτα λοιπόν, μόνο τυπικά αναποτελεσματικά, καταδικαστικά ψηφίσματα…και τότε και σήμερα….

ΜΕΜΟ: Κύριοι του Συμβουλίου της Ευρώπης, της 29ης Ιουλίου 1974, τα πιο κάτω: Είναι αποσπασματικές τότε φωτογραφίες και ρεπορτάζ, της 20ης Ιουλίου 1974, από τις έγκριτες εφημερίδες DAILY MAIL, την SUN και άλλων διεθνών εφημερίδων, στα Αγγλικά. Μήπως το 74, δεν γνωρίζατε Αγγλικά; Η επίσημη γλώσσα της ΕΟΚ και του ΟΗΕ…. ήταν και είναι!

keimeno antonas epikaira1

Βαρβάρους αποκαλούσε ο διεθνής τύπος τους Τούρκους εισβολείς.

keimeno antonas epikaira2

Ενδεικτικές φώτο δημοσιευθείσες από ξένους ανταποκριτές, μαζί με άλλες χιλιάδες, που αποτύπωναν τα βάρβαρα εγκλήματα των τούρκων εισβολέων από τις πρώτες μέρες… Ούτε και αυτά είδαν τα Ηνωμένα Έθνη, αλλά και τα «έντιμα και αδέκαστα» μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης…. Ούτε αγγλικά γνώριζαν για να ερμηνεύσουν τι σημαίνει το PLEASE HELP… Nτροπή!!!!
Ο κόσμος δεν έχει ντροπή, έχει συμφέρον. Τουρκική παροιμία!!!!!

keimeno antonas epikaira3

Τhe terrible secrets of the Turkish invasion of Cyprus.

Η τραγική Κύπρια μάνα, μόλις έμαθε τα δυσάρεστα νέα για τον θάνατο του αγαπημένου της γιού…
Γράφει ο τίτλος της φωτογραφίας: Η θλίψη της Κύπρου. Είναι Ιούλιος του 1974… Και όταν πλέον η Τουρκία εισέβαλε στην ανυπεράσπιστη Κύπρο και κατέσφαξε χιλιάδες αμάχους…. Δεν είδατε, δεν μιλήσατε, δεν ακούσατε…δόλιοι… συνένοχοι τότε…αλλά και καθόλου απίθανο να πράξετε τα ίδια και σήμερα….

Εξυπακούεται ότι η εφημερίδα μαζί με άλλες δεκάδες έγκυρες διεθνείς εφημερίδες, μιλούν για τα τρομερά εγκλήματα των Εισβολέων, από την πρώτη μέρα της εγκληματικής εισβολής, οπότε το «terrible secrets» ερμηνευτικά είναι «terrible crimes», των Τούρκων εισβολέων… Όπως η φωτογραφία, που απεικονίζει μοιραίους συγγενείς, που αναζητούν με λυγμούς τα δικά τους εκατοντάδες αγνοούμενα αγαπημένα τους πρόσωπα, που είτε έπεσαν στα πεδία των μαχών, είτε σφαγιάστηκαν από τους εισβολείς.

keimeno antonas epikaira4

Σου φέρνουμε Ειρήνη – Αδελφότη – Ελευθερία, έγραφαν τα προπαγανδιστικά τους φυλλάδια, που έριχναν από τα μαχητικά τους αεροπλάνα, συνοδεύοντας τα με βόμβες Ναπάλμ. Baris – Kardeslik – Getiriyoruz…Kibris Turk Baris Kuvvetleri Komutan

keimeno antonas epikaira5

Οι ειρηνευτές….NO COMMENTS.

Και ανενόχλητοι οι Τούρκοι συνέχισαν και μέχρι τον ΑΤΤΙΛΑ 2 και σήμερα άρχισαν την νέα ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ 3….που δεν είναι καθόλου απίθανο να επεκταθεί και επί εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά … και σε οποιοδήποτε Ελληνικό νησί….Ήδη αρκετά νησιά της Ελληνικής επικράτειας όχι μόνο τα διεκδικεί παράνομα η απρόβλεπτη Τουρκία, αλλά και με βάση το παράνομο μέχρι …σχιζοφρένειας του Ερντογάν …μνημόνιο …Τουρκίας – Λιβύης ως δια μαγείας τα «εξαφάνισε» από τον χάρτη….

Ούτε και αυτά γνωρίζουν οι κουφοί, άλαλοι και ανημέρωτοι «κύριοι» άσπονδοι σύμμαχοι μας….;
«Injuria Non Excusat Injuriam» – «One wrong does not justify another.»

Συνεχίζω περί Συμβουλίου Ευρώπης…Οι ίδιοι σίγουρα δεν παραπλανήθηκαν τότε ( Και ευελπιστούμε ότι δεν θα παραπλανηθούν και σήμερα), για να βγάλουν μια εσκεμμένα λανθασμένη απόφαση , αλλά εν γνώσει τους αυτοί παραπλάνησαν όλη τη διεθνή κοινότητα, η οποία παθητικά αποδεχόταν τα πάντα φτάνει να μην ήταν επιβαρυντικά για την «φίλη» τους Τουρκία…. Απο τις 20η Ιουλίου 74 μέχρι και 29η, που εξέδωσαν το ντροπιαστικό ψήφισμα του *Σ.Ε. πέρασαν 9 ολόκληρες μέρες βάρβαρων εγκλημάτων της Τουρκίας…..

Και μετά….αφυπνίσθηκαν και αντιλήφθηκαν την πραγματικότητα, οι δόλιοι και άρχισαν σωρηδόν τα άνευ ουσιαστικού αποτελέσματος καταδικαστικά ψηφίσματα κατά της Τουρκίας….( Μετά από 46 χρόνια, μισό αιώνα περίπου η Τουρκία ζει και βασιλεύει στην Κύπρο και τις θάλασσες της κυριεύει…ανενόχλητη και πάλι…), η οποία και τους «έγραψε» αλλά και η Κύπρος ..έκλαψε…. με πύρρεια δάκρυα που ποτίζουν μέχρι σήμερα τα αχνίζοντα αιματόβρεκτά της χώματα….. Αστείρευτη πηγή το αίμα των δολοφονηθέντων, χειμάρρους ορμητικούς σχηματίζουν που χύνονται στην οργισμένη θάλασσα της Κερύνειας …που από γαλάζια …Ερυθρά Θάλασσα έγινε από τότε…. Είναι οι ίδιοι χείμαρροι αίματος, προδοσίας εγκατάλειψης και θυσίας της Κύπρου… , που παρέσυραν και την Χούντα στα τάρταρα και έφεραν την πολυπόθητη Δημοκρατία στην Ελλάδα…αλλά η προδομένη από όλους Κύπρος ΕΑΛΩ… «Διότι οι Τούρκοι τότε την Κύπρο κτυπούσαν και εισέβαλαν …Εμείς είμαστε Ελλάς» και ήρθε και το τελικό επιθανάτιο κτύπημα, η χαριστική βολή για να επέλθει και το μοιραίο …. Κύκνειο άσμα της Κύπρου … «Η Κύπρος κείται μακράν….»

Όποιος μας πρόδωσε, δεν θα μας συγχωρέσει ποτέ για την πράξη του αυτή.
Nicolás Gómez Dávila, 1913-1994, Κολομβιανός συγγραφέας

Και σήμερα οι βάρβαροι … συνεχίζουν τις απειλές, τους εκβιασμούς …,την θαλάσσια εισβολή, για να καταντήσουν αυτή την προ αιώνων Ελληνική θάλασσα της Κύπρου…. σε Νεκρά θάλασσα….Μια χώρα 82 εκατ. εναντίον ενός νησιού έρημου, μόνου, άοπλου και αδύναμου με πληθυσμό 500 χιλ…. Ήταν ντροπιαστική η νίκη σας τότε βάρβαροι και βαρύ τίμημα πληρώσατε…. A shameful victory – Cok utanc verici bir zafer….

Νικάν άδοξον, ηττάσθαι όνειδος.
– Η νίκη δεν θα φέρει δόξα, η ήττα θα είναι μεγάλη ντροπή.
Κλεομένης, Βασιλιάς της Σπάρτης το 380 π.X., όταν είδε ότι θα μάχονταν εναντίον γυναικών και αμάχων που υπεραπίζοντο το Άργος και απεχώρησε…

Ένθα δέος, ενταύθα και αιδώς.
Επίχαρμος, 530-440 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ποιητής από την Κω

Αυτά τα ολίγα ενδεικτικά προς υπενθύμιση των Διεθνών Οργανισμών…, που κατά συνείδηση ( το απευχόμαστε) …και πάλι …δεν θα μιλήσουν, δεν θα ακούσουν…., δεν θα δουν….

……όπως τα τρία συμπαθή πιθηκάκια που έγιναν τέσσερα….και το τέταρτο…Μα ..δεν γνωρίζω…, δεν ξέρω….. ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΕΟΚ…

keimeno antonas epikaira6

Αντώνιος Αντωνάς – Συγγραφέας
www.ledrastory.com cyprushellenica.blogspot.com

Ευχαριστώ τον φίλτατο Dr Κώστα Κατσώνη, για τον έλεγχο ορθογραφικών λαθών και σύνταξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ