Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω. Για την ομιλία της δεν φταίει η Κατερίνα Μονογυιού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει στα social media η ομιλία που πραγματοποίησε στη Βουλή για τα υδατοδρόμια η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού.

Όπως φαίνεται σε βίντεο το οποίο έκανε τον γύρο του διαδικτύου και έγινε viral, η κυρία Μονογυιού διάβαζε με μεγάλη δυσκολία τις σημειώσεις της, έκανε αρκετές παύσεις, μπέρδευε τα λόγια της και, βασικά, έδειχνε να μη γνωρίζει πού τονίζονται τα υδατοδρόμια.

Την ίδια στιγμή ξεκινούσε ένας καταιγισμός σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ευθείες βολές προς τη Νέα Δημοκρατία για αυτή την επιλογή της, αιχμές περί αριστείας, δηκτικές αναφορές για τη «γαλάζια» επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων.

Το ζήτημα, όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν άπτεται της Κατερίνας Μονογυιού. Η βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος γεννήθηκε το 1983 και μεγάλωσε στη Μύκονο. Είναι πτυχιούχος της σχολής Διατροφής και Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Τ.Ε.Ι.) της Κρήτης με μεταπτυχιακό δίπλωμα Msc CIDESCO με ειδικότητα “beauty therapist”. Έτσι, γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι η ενυδάτωση του προσώπου έχει μόνο μια κοινή γραμματική ρίζα με τα υδατοδρόμια – κατά τα λοιπά, η όποια σχέση με το αντικείμενο δεν πραγματοποίησε ποτέ προσθαλάσσωση. Επίσης, σε ό,τι αφορά στη συγκεκριμένη ομιλία της, δεν θα πρέπει να παραγνωρίζουμε και το τρακ παύλα άγχος που είχε η κυρία Μονογυιού μιλώντας στο βήμα της Βουλής για ένα θέμα -ας το πούμε- δύσκολο και μόνο για βαθιά γνωρίζοντες.

Παρ’ όλα αυτά, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δεν αθωώνεται από τα παραπάνω – ούτε επιχειρώ κάτι τέτοιο, άλλωστε είναι αδύνατον να «ξεπλυθεί» αυτή η ομιλία, ακόμα κι από έναν μετρ της επικοινωνίας. Το πρόβλημα, ταυτόχρονα, δεν το επωμίζεται ακέραιο η Νέα Δημοκρατία, μου φαίνεται απίθανο όταν της πρότειναν να μπει στο ψηφοδέλτιό της να την έβαλαν να κλίνει τη λέξη «υδατοδρόμιο». Ταυτόχρονα, η περίπτωση Μονογυιού δεν είναι η πρώτη και μοναδική στο ελληνικό κοινοβούλιο, έχουμε δει και στο παρελθόν διάφορους βουλευτές, διαφορετικών κομματικών αποχρώσεων, να μην μπορούν να βάλουν τρεις λέξεις στη σειρά εάν δεν υπάρχει ενδιάμεσα ο συμπλεκτικός σύνδεσμος «και», ενώ πολλοί στα έδρανα του κοινοβουλίου έχουν πάθει… πρόεδρο του Εδεσσαϊκού.

Ας μη γελιόμαστε… Το πρόβλημα σε όλες αυτές τις περιπτώσεις το έχει μόνο ο ελληνικός λαός, για την ακρίβεια όσοι πολίτες ψήφισαν την κυρία Μονογυιού για να βρεθεί στον ναό της Δημοκρατίας, αντί να παραμείνει στο γραφείο της και να τους αδυνατίζει-ομορφαίνει. Η αιχμή, λοιπόν, για τα υδατοδρομία, τα υδατοδρομιά, τα υδρα… -τέλος πάντων, αυτά- το επωμίζεται μόνο ο σοφός ελληνικός λαός, ο οποίος ψηφίζει με πολύ συγκεκριμένα πρότυπα πίσω από τα παραβάν. Το θέμα δεν είναι του εκάστοτε κόμματος που επιλέγει αντίστοιχους υποψηφίους, αλλά των Ελλήνων ψηφοφόρων που πάνε στην κάλπη έχοντας στο μυαλό τους το… «δαγκωτό».

Κι ας μην το επεκτείνω περισσότερο, ήδη η Κατερίνα Μονογυιού έχει δεχτεί πολύ πιο χοντρά σεξιστικά σχόλια για αυτή την ομιλία της. Όπου και αυτό δείχνει την ποιότητα ενός μέρους του ελληνικού εκλογικού σώματος, έτσι;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ