Google Vs ΕΕ… Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η κόντρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταφέρεται η διαμάχη που κρατά από το 2010 μεταξύ του γίγαντα της τεχνολογίας Google και της Κομισιόν.

Πρόστιμα για παραβίαση αντιμονοπωλιακών κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνολικά ξεπερνούν τα 8 δισ ευρώ, έχουν ανακοινωθεί από την Κομισιόν σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις.
Το 2017 επιβλήθηκε πρόστιμο 2,4 δισ ευρώ για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά ως μηχανή αναζήτησης.
Το 2018 επιβλήθηκε πρόστιμο ρεκόρ άνω των 4,34 δισεκατομμυρίων ευρώ για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων της Ε.Ε για την δραστηριότητα της θυγάτρικής της Alphabet .
Το 2019 επιβλήθηκε τρίτο πρόστιμο ύψος 1 δισεκατομμυρίου 490 χιλιάδων ευρώ σε άλλη θυγατρική της Google για τις διαφημιστικές εκστρατείες στο διαδίκτυο.
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=FUS9LZO7PXI&w=711&h=400]
.
Επί τρεις μέρες η Google θα υπερασπιστεί τις θέσεις της απέναντι στους ανταγωνιστές της που υποστηρίζουν ότι λειτουργεί σαρωτικά και δεν τους αφήνει πάρα ψίχουλα.
Για την πρώην Επίτροπο Ανταγωνισμού και νυν υπεύθυνη για την χάραξη και επιβολή ψηφιακής πολιτικής της ΕΕ Μαργκρέτε Βεστάγκερ, η δικαστική έκβαση της υπόθεσης αναμένεται να αποτελέσει πρόκριμα και για τις πρακτικές άλλων τεχνολογικών κολοσσών όπως η Apple.
euronews

ΔΗΜΟΦΙΛΗ