17/09/2021

Με προσχημα τις Διαδηλώσεις με ανοικτούς δρόμους έρχεται λαίλαπα για τις ατομικές ελευθερίες.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να φορτώσει την ανικανότητα της αστυνομίας να προστατεύσει το κέντρο της Αθήνας από βιαιοπραγίες στους διοργανωτές της εκάστοτε διαδήλωσης.
Δηλαδή αν μιλάει ο Μητσοτάκης σε μια προεκλογική ομιλία στο κέντρο της Αθήνας και εκατό κουκουλοφόροι σπάσουν τα πάντα εκείνη την στιγμή θα έχουν την αστική ευθύνη η Νεα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός για τα σπασμένα;

Όλοι γνωρίζουν ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου είναι ανεφάρμοστες στην πράξη. Αλλά δεν τους ενδιαφέρει η πραγματικη λύση που είναι πολύ απλά η σύλληψη των κάθε λογής γνωστών αγνώστων μπαχαλάκηδων που καίνε κάθε φορά την Αθήνα.
Το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τις «δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις» που έχει στόχο να αποφεύγονται τα «εμφράγματα» στο κέντρο της Αθήνας και των μεγάλων πόλεων από διαδηλώσεις που έχουν μικρή συμμετοχή,
αλλά και να θωρακιστεί η πρωτεύουσα απέναντι στα έκτροπα που προκαλούν ομάδες που παρεισφρέουν σε συγκεντρώσεις παρουσιάζει η εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί το αμέσως επόμενο διάστημα προς ψήφιση στη Βουλή, οι πορείες που έχουν περιορισμένους σε αριθμό διαδηλωτές θα πραγματοποιούνται σε μέρος του οδοστρώματος ή θα ακολουθούν εναλλακτική διαδρομή.
Επίσης θα καθορίζεται «οργανωτής» της διαδήλωσης, ο οποίος θα έχει και αστικές ευθύνες για τυχόν ζημιές, καθιερώνεται ο θεσμός του αστυνομικού διαμεσολαβητή και θεσμοθετείται ειδική ψηφιακή πλατφόρμα που θα παρέχει σε πραγματικό χρόνο ενημέρωση στους πολίτες γι τις πορείες και τις σχετικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Τέλος, σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής» το νομοσχέδιο προβλέπει ως ιδιώνυμο αδίκημα τη συμμετοχή σε διαδήλωση που έχει απαγορευτεί νομίμως από την αστυνομία, αλλά και την «παρεμπόδιση διεξαγωγής συνάθροισης με τέλεση βιαιοπραγιών και την παρείσφρηση ατόμων σε αυτήν με σκοπό να αλλοιώσουν με βιαιοπραγίες τον ειρηνικό χαρακτήρα της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ