Καρναβάλι: Τέσσερις χώρες, πολλές επιλογές (βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πού μπορείτε να γιορτάσετε το καρναβάλι (εκτός από τη Βραζιλία) …

Το Ρίο ντε Τζανέιρο μπήκε σε ρυθμούς καρναβαλιού… το ίδιο και το Σάο Πάολο!
Αψηφώντας τον πρόεδρο της χώρας, Ζ. Μπολσονάρο, που σε ομιλία του μπροστά σε πλήθος ευαγγελιστών, υποσχέθηκε επιστροφή της Βραζιλίας στα χρηστά ήθη, χιλιάδες καρναβαλιστές ετοιμάζονται για το ετήσιο ξεφάντωμα στους δρόμους των βραζιλιάνικων πόλεων.
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=24MqWhmQG4Q&w=711&h=400]
.
Βενετία: Οι Δώδεκα Μαρίες
Στη Βενετία, από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, δεν υπάρχουν τέτοιες ανησυχίες… Όπως κάθε χρόνο, τις εκδηλώσεις άνοιξε το Φεστιβάλ των Δώδεκα Μαριών, μία παράδοση με ρίζες στον 9ο αιώνα, όταν ο Δόγης προίκιζε 12 φτωχές νέες κοπέλες, για να τις βοηθήσει να παντρευτούν.
Ο καιρός φαίνεται ότι θα είναι σύμμαχος των χιλιάδων επισκεπτών που θα κατακλύσουν την πόλη.
Πράγα: Μάσοπουστ και ξεφάντωμα
Δυναμικά μπαίνει στον χάρτη των καρναβαλικών εορτασμών η Τσεχία.
Στη σλαβική εκδοχή του καρναβαλιού, το γνωστό ως Μάσοπουστ, οι δρόμοι γεμίζουν από μουσική, κουστούμια, μάσκες μπύρες και παραδοσιακά εδέσματα.
Με ιστορία οκτώ αιώνων, οι εκδηλώσεις αυτές έδιναν την μοναδική μέσα στο έτος ευκαιρία για εορτασμούς και τέλεση γαμήλιων τελετών. Οι ρίζες του εθίμου ανάγονται στις προχριστιανικής περιόδου τελετές προς τιμή του θεού του κρασιού Bacchus.
Γαλλία: Έκρηξη χρωμάτων στη Νίκαια
136 χρόνια μετρά το καρναβάλι στη Νίκαια και φέτος ξεπέρασε τον εαυτό του. Χρώματα, σχέδια και απίθανα άρματα για να τιμηθεί «ο Βασιλιάς της Μόδας»
euronews

ΔΗΜΟΦΙΛΗ