Τούρκοι σε όλη την Επικράτεια με στολές της "Ερυθράς Ημισελήνου"

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εθελοντές για θέματα ευαλωτότητας σε νησιά του Αιγαίου, Θράκη -Αποκαλύπτουμε τις παγίδες του μνημονίου που υπογράφεται – Τι λένε Μαξίμου, ΥΠΕΞ;

Η “Εστία” ανέδειξε πριν από μια εβδομάδα ένα κατά την κρίση της εξαιρετικώς σοβαρό θέμα. Τη συνεργασία του Ελληνικού “Ερυθρού Σταυρού” με την τουρκική “Ερυθρά Ημισέληνο”, με φόντο την αρνητική ατμόσφαιρα που επικρατεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Και με αναφορά σε δημοσιεύματα του Τύπου για διάφορα “ωραία” που συμβαίνουν στην οργάνωση αυτή. Θα αναμέναμε κάποια απάντηση. Όχληση ίσως. Αντ’ αυτού, ελάβαμε σιωπή. Σιωπή και από τον “Ερυθρό Σταυρό”, σιωπή και από το ΥΠΕΞ το οποίο στο παρελθόν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης (2012-2013) είχε θέσει βέτο σε προηγούμενες ηγεσίες της οργάνωσης να λάβουν ως δωρεές για ανήμπορους πολίτες δέματα με τα διακριτικά της “Ερυθράς Ημισελήνου”. Ο προπαγανδιστικός σκοπός της αποστολής ήταν βεβαίως προφανής: η Τουρκική Δημοκρατία βοηθά τους φτωχούς και πεινασμένους Έλληνες μέσα στην κρίση. (“Όχι” είπε και ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν στην ελληνική αποστολή βοήθειας για τον πρόσφατο σεισμό στην Τουρκία).
Οι σιωπές όμως πάντα κρύβουν κάτι. Γι’ αυτό και σήμερα που υπογράφεται το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ “Ερυθρού Σταυρού” και “Ερυθράς Ημισελήνου” στην Αθήνα, εμείς επανερχόμεθα αποκαλύπτοντας όλα τα σημεία παγίδες του μνημονίου. Κίνητρό μας είναι ένα μόνο: η πατρίδα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με τους γείτονες Τούρκους. Όχι με Σουηδούς και Βέλγους. Προέχει η Ελλάς. Και αυτά που διαβάζουμε πίσω από τις γραμμές του μνημονίου συνεργασίας μας ανησυχούν. Μας ανησυχούν, διότι προσωπικό της “Ερυθράς Ημισελήνου” θα αποσπασθεί στον “Ερυθρό Σταυρό” (και τούμπαλιν). Μας ανησυχεί, γιατί η συνεργασία αφορά όλη την επικράτεια. Μας ανησυχεί η πρόβλεψη για “κοινή συγκέντρωση κεφαλαίων”. Μας ανησυχεί η υπογραφή συνεργασίας “χωρίς περιορισμούς”. Μας ανησυχεί ότι η συνεργασία θα επικεντρωθεί και στο μεταναστευτικό στα νησιά του Αιγαίου με πρόσχημα την “ευαλωτότητα”. Δεν είναι αστεία όλα αυτά. Ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις. Εδώ είμεθα να ακούσουμε τις εξηγήσεις της ηγεσίας του “Ερυθρού Σταυρού” -αν υπάρχουν, αλλά όσα αναγράφονται στο προς υπογραφή μνημόνιο με την “Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνο” είναι ανησυχητικά.
Κωδικοποιούμε: Στην παράγραφο 3.1 του μνημονίου με τίτλο “Όροι και Πεδίο εφαρμογής της Συμφωνίας” αναφέρεται ότι αυτή ισχύει “σε όλες τις περιοχές και τοποθεσίες στις οποίες ένα από τα μέρη λειτουργεί ή θα λειτουργήσει εντός της διάρκειας του παρόντος μνημονίου”. Δηλαδή το σύνολο της ελληνικής και της τουρκικής επικράτειας.
Εφημερίδα ΕΣΤΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ