Οι ρώσοι σφυροκοπούν τις φιλοτουρκικές δύναμεις στο Χαλέπι την ώρα που το ΝΑΤΟ δηλώνει ότι δεν θα εμπλακεί στην Συρία στο πλευρό της Τουρκίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζουν την προέλασή τους οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στα τελευταία εδάφη που ελέγχονται από τζιχαντιστές και αντάρτες. Ο στρατός του Μπασάρ αλ Άσαντ βρίσκεται στα περίχωρα του Χαλεπιού και, μετά από μάχες και αεροπορικές επιδρομές, έθεσε υπό τον έλεγχό του χωριά και οικισμούς, για πρώτη φορά από το 2012.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις έχουν ασφαλίσει το Χαλέπι και το προστατεύουν από τις οβίδες των ανταρτών και των τζιχαντιστών.
Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Συρίας μετέδωσε πλάνα που φέρονται να δείχνουν κατοίκους του Χαλεπιού να πανηγυρίζουν. Ακτιβιστικές οργανώσεις στις αναφορές τους κάνουν λόγο για αεροπορικές επιδρομές από τη Ρωσία σε πόλεις που αργότερα καταλήφθηκαν από τον συριακό στρατό. Στρατιωτικές πηγές των ανταρτών αναφέρουν ότι οι μαχητές τους οπισθοχώρησαν από την Αναντάν και τη Χαριτάν, δύο πόλεις στην περιοχή του Χαλεπιού.
«Σε μία ημέρα ανακατέλαβαν μια περιοχή στην οποία εδώ και 8 χρόνια δεν μπορούσαν να πάρουν υπό τον έλεγχό τους ούτε ένα χωριό», δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ