23/09/2021

Είναι πια επίσημο: Η "Ερυθρά Ημισέληνος" θα αλωνίζει στην Ελλάδα

Συνεργασία του Ελληνικού «Ερυθρού Σταυρού» με την τουρκική «Ερυθρά Ημισέληνο», με φόντο την αρνητική ατμόσφαιρα που επικρατεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Τι έχει προηγηθεί:
Τούρκοι σε όλη την Επικράτεια με στολές της «Ερυθράς Ημισελήνου»
Ανήκουστο! Καλούν την πέμπτη φάλαγγα του Ερντογάν στην Ελλάδα
Μέγα σκάνδαλο: Στα πλοκάμια της οικογένειας Ερντογάν η Ερυθρά Ημισέληνος;
Η ανακοίνωση του Ερυθρού Σταυρού για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας
Μνημόνιο Συνεργασίας Ε.Ε.Σ. με Τουρκική Ε.Η.
Επίσημη επίσκεψη στα Κεντρικά Γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πραγματοποίησε 17 Φεβρουαρίου 2020 ο Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΟΕΣ) για την Περιφέρεια της Ευρώπης Dr. Kerem Kinik, ο οποίος παράλληλα είναι και Πρόεδρος της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου, με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Mr. Murat Ellialti και τον Επικεφαλής Σχέσεων και Συνεργασιών εντός του Κινήματος Mr. Serdar Günel.
Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκε, με κάθε επισημότητα, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γεώργιος Σκούμας, η Τομεάρχης Διεθνούς Συνεργασίας, Οργανωσιακής Ανάπτυξης & Προγραμμάτων, Δρ. Αγγελική Φανάκη, η επικεφαλής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου στην Ελλάδα, Sofia Malmqvist και όλοι οι Τομεάρχες του Ε.Ε.Σ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε εξαιρετικά θερμό κλίμα, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για το πολυποίκιλο έργο και τις δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς και για την προσπάθεια της νέας Διοίκησης για εξυγίανση και εκσυγχρονισμό του Οργανισμού, μέσω του νέου πλάνου ανάκαμψης, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Dr. Kerem Kinik από την πλευρά του υποσχέθηκε, εκ μέρους της ΔΟΕΣ, κάθε δυνατή προσπάθεια ενίσχυσης.
Στη συνέχεια υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο Εθνικών Συλλόγων, με στόχο την από κοινού συνεργασία, σε θέματα που εστιάζουν στο Ανθρωπιστικό πεδίο, στις Αρχές και Αξίες του Κινήματος και σε ζητήματα Οργανωσιακής Ανάπτυξης, αποσκοπώντας στη μεγιστοποίηση της προσφοράς τόσο στην Ελληνική, όσο και στην Τουρκική κοινωνία.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, τα μέλη της αντιπροσωπείας, συνοδευόμενα από την Τομεάρχη Κοινωνικής Πρόνοιας Ε.Ε.Σ. κα Αρετή Κεντιστού, επισκέφθηκαν το Πολυδύναμο Κέντρο Προσφύγων, που λειτουργεί ο Ε.Ε.Σ., μένοντας εντυπωσιασμένοι από την εξαιρετική δουλειά που γίνεται, μετά και την λεπτομερή παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε από τη Συντονίστρια του Κέντρου, συγχαίροντας τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ.
.
https://twitter.com/TurkKizilay/status/1229456534469578753

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ