ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ ΟΜΟΤΙΜΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 2681ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ ΟΜΟΤΙΜΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 

 

Αθήνα, 18.2.2020

 

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΟΜΟΤΙΜΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ, Δ.ΚΟΚΚΙΝΟΣ:Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, στις 19 Ιουλίου 2015 το Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών είχε την τιμή να σας ανακηρύξει Επίτιμο Πρόεδρο. Έκτοτε ευτυχίσαμε να σας έχουμε αρωγό σε πολλές διοργανούμενες από το Σώμα μας εκδηλώσεις. Στην εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πολιτών με θέμα «Η συνεισφορά της Νομικής Επιστήμης στην Κοινωνία», Μάρτιος 2016 διοργανούμενη από τον αείμνηστο Διονύσιο Σπινέλλη στην οποία είχαν συμμετάσχει εξέχοντες καθηγητές και ακαδημαϊκοί και ο σήμερον παρών μέλος του Συμβουλίου μας, κύριος Νικόλαος Κλαμαρής. Στο αφιέρωμα στην επέτειο του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Αδριανού, Αθήνα – Ρώμη, 117 – 2017, Ιανουάριος 2018, διοργανούμενη από την Ειδική Γραμματέα του Σώματος, κυρία Στέλλα Πριόβολου. Στην εναρκτήριο συνεδρία του Ιδρυτικού Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ομοτίμων Καθηγητών, 30 Σεπτεμβρίου 2006, και στο πρώτο Διεθνές Συνέδριο της Ένωσης, 31 Μαΐου 2019, κατά το οποίο ανακηρυχθήκατε Επίτιμος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τέλος, στον εορτασμό των 40 ετών από την ίδρυση του Σώματός μας, 16 Δεκεμβρίου 2019, οι ομιλίες σας περιελήφθησαν σε ειδικό τεύχος το οποίο θα πάρετε. Όλες αυτές τις εκδηλώσεις ελαμπρύνατε με τον γλαφυρό και φιλοσοφημένο σας λόγο  στην αξιοκρατική επιστημονική ανάδειξη των τεκταινομένων, την απλότητα που εκπορεύεται από την βαθία μόρφωσή σας και το ήθος σας. Το Σώμα μας ελπίζει ότι θα σας έχει πολύτιμο αρωγό και συμπαραστάτη στις μελλοντικές μας προσπάθειες. Ιδίως τώρα που όπως δηλώσατε επιστρέφετε πιο ενεργά στα ακαδημαϊκά σας καθήκοντα. Γνωρίζετε ότι το Σώμα μας – μια κοινωνία αξιοπρεπών φίλων – προσπαθεί οι εκδηλώσεις του να τελούνται στο πλαίσιο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και να είναι ουσιαστικές και μακριά από δαπανηρούς και κραυγαλέους εντυπωσιασμούς. Το Σώμα μας αποφάσισε ομοφώνως να σας εκφράσει την ευγνωμοσύνη του με μία τιμητική πλακέτα, Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε, ως άλλη μία έκφραση αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης. 

 

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας ευχαριστώ θερμώς για τα φιλόφρονα λόγια σας αναφορικά με την άσκηση των καθηκόντων μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας, πολλώ μάλλον όταν αυτά προέρχονται από Συναδέλφους, με τους οποίους συμπορεύθηκα καθ’ όλη την διάρκεια της Ακαδημαϊκής μου ζωής και με τους οποίους αγωνίσθηκα για την υπεράσπιση θεμελιωδών Ακαδημαϊκών αρχών και αξιών κατά την διάρκεια της προεδρικής μου θητείας.

I. Σας παρακαλώ, από την πλευρά μου, να δεχθείτε -και όχι με την μορφή «αντιδώρου»,αλλά γιατί αυτή είναι η αλήθεια- τα θερμά μου συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες μου για την μεγάλη διαχρονική προσφορά σας.  Μια προσφορά, η οποία έχει δώσει στην almamater όλων μας, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την εντός και εκτός Ελλάδας ακτινοβολία που του αναλογεί, καθώς και την προοπτική αυτή η ακτινοβολία να γίνει ακόμη πιο λαμπρή στο μέλλον. 
II. Η προαναφερόμενη προσφορά σας έχει διπλό προσανατολισμό, αλλά καταλήγει στο ίδιο αποτέλεσμα, αυτό το οποίο προανέφερα:

Α. Πριν απ’ όλα σας συγχαίρω για την προσφορά σας κατά την θητεία σας ως Καθηγητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία αφορά όχι μόνο την προσωπική επιστημονική συμβολή του καθένα σας αλλά και -γεγονός που θεωρώ πραγματικά εμβληματικό- το ότι δημιουργήσατε νέες γενιέςεπιστημόνων της Ακαδημαϊκής μας Κοινότητας, ικανών να προεκτείνουν την δική σας παράδοση. 

Β. Πέραν τούτου, σας συγχαίρω και διότι ως Ομότιμοι συνεχίζετε την ενεργό επιστημονική σας προσφορά, εντός και εκτός του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποδεικνύοντας έτσι ότι ο αυθεντικός Ακαδημαϊκός Δάσκαλος προσφέρει όσο του το επιτρέπουν οι δυνάμεις του.  Με άλλες λέξεις, για τον αυθεντικό Ακαδημαϊκό Δάσκαλο η επιστημονική προσφορά είναι τρόπος ζωής. 

Με αυτές τις σκέψεις σας υποδέχομαι για τελευταία φορά στην Προεδρία της Δημοκρατίας, διαβεβαιώνοντάς σας όμως πως και μετά την λήξη της θητείας μου θα συμπορευθώ μαζί σας με όλες μου τις δυνάμεις, ως δια βίου ενεργό μέλος της κοινής Ακαδημαϊκής μας Κοινότητας. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ