Νέες μεθοδεύσεις στην προανακριτική

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 3067 1


Έκτακτη συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής για τις 2 το μεσημέρι συγκάλεσε ο πρόεδρος της επιτροπής Ιωάννης Μπούγας, με αντικείμενο το αίτημα εξαίρεσης του βουλευτή της ΝΔ Θάνου Πλεύρη από τη σύνθεσή της.

Το αίτημα εξαίρεσης του κ. Πλεύρη κατέθεσε ο συνήγορος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας, επικαλούμενος ασυμβίβαστο λόγω του ρόλου του κ. Πλεύρη ως συνηγόρου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε πρόσφατη δίκη εναντίον του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, που σύμφωνα με τον κ. Τσοβόλα αφορά την υπόθεση Novartis.


Στελέχη της επιτροπής επισημαίνουν πως είναι σαφές ότι «πρόκειται για “παιχνίδι” καθυστερήσεων της εξέτασης του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη», καθώς ο ίδιος ο κ. Τσοβόλας, συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, είπε ότι “η Επιτροπή οφείλει να καλέσει εντός 24 ωρών τον κ. Παπαγγελόπουλο για να δώσει εξηγήσεις για το αίτημά του”».


Θρίλερ με την κατάθεση «Σαράφη» – Τι θα κάνουν τα κόμματα


Σε κάθε περίπτωση η εξέταση του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» που είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 16:00 σε ειδικό χώρο της ΓΑΔΑ, περνά μέσα από έκτακτη συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής.


Το αν τελικά θα πραγματοποιηθεί θα εξαρτηθεί από την απάντηση της επιτροπής στο αίτημα Παπαγγελόπουλου στο πλαίσιο της έκτακτης σύσκεψης που έχει προγραμματίσει. Ο τρόπος όμως θα καθοριστεί από τον αστυνομικό που είναι επιφορτισμένος με την φύλαξη και προστασία των μαρτύρων, καθώς θα υποδείξει στην αντιπροσωπεία της επιτροπής πως έγινε η εξέταση από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη, τον Δεκέμβριο του 2019.


Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει την οριστική του στάση σε σύσκεψη που είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα. Ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα και για αποχώρηση από την διαδικασία πριν καν μεταβεί στη ΓΑΔΑ προκειμένου να μην τη νομιμοποιήσει.


Το ΚΚΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, σίγουρα θα αποχωρήσει από την εξέταση του προστατευόμενου μάρτυρα, καθώς συμφωνεί μόνο σε εξέταση με την πραγματική ταυτότητα των μαρτύρων θεωρώντας ότι διαφορετικά νομιμοποιεί τον λεγόμενο «τρομονόμο». Ο κ.Καραθανασόπουλος άλλωστε έχει διαμηνύσει ήδη ότι θα μεταβεί στη ΓΑΔΑ και σε αντίθετο σενάριο θα αποχωρήσει. http://newpost.gr/politiki/5e4bc900b4ef04115a97ffb7/proanakritiki-ektakti-synedriasi-gia-tin-exairesi-pleyri-meta-to-aitima-papaggelopoyloy-thriler-me-tin-katathesi-sarafi?preview=true&original=true

ΔΗΜΟΦΙΛΗ