Λαχούρ και Ταλαμπανί στο τιμόνι της Πατριωτικής Ενώσεως του Κουρδιστάν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

45bbd3ed 86c3 4d7d 9e55 0be1e40e5149 1


Ο Μπάφελ Ταλαμπάνι και ο Λάχουρ Σέιχ Τζάνγκι εκλέχτηκαν συμπρόεδροι της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν (PUK) από το γενικό συμβούλιο ηγεσίας του κόμματος σήμερα την Τρίτη, σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του κόμματος.

“Σας διαβεβαιώνω, όπως και ο σύντροφος Μπάφελ, ότι από εδώ και στο εξής θα είμαστε αόρατοι στρατιώτες αυτού του κόμματος και θα εργαστουμε νύχτα και μέρα για να κάνουμε ευτυχείς τις οικογένειες των μαρτύρων μας” επίσης είπε ..
“Θα επισκεφθούμε σπίτια, χωριά, πόλεις και τετράγωνα για να επαναφέρουμε το P.U.K στην αρχή για την οποία ιδρύθηκε, το οποίο εξυπηρετεί το λαό του Κουρδιστάν”.
“Ο Θεός πρόθυμος, δεν θα χάσουμε ποτέ την εμπιστοσύνη σας. Θα ξαναγυρίσουμε αυτό το κόμμα και θα το καταστήσουμε και πάλι το P.U.K του Mam Jalal Talabani”,
Είπε Ο Λαχούρ μετά την εκλογή του σε μια δήλωση τύπου με τον Μπαφέλ Ταλαμπανί.


Στη συνάντηση συμμετείχαν 93 μέλη, αξιωματούχοι του κόμματος δήλωσε στον Rudaw Ο Arkan Ali. Οι δύο συμπροεδροι έλαβαν 92 ψήφους ο καθένας.


“Αυτή είναι μια μεγάλη τιμή και ένα δύσκολο καθήκον”, ανέφερε ο Τζάνγκι στα μέλη της συμβούλιο ηγεσίας του P.U.K στην σημερινή συνάντηση. Μετά από χρόνια σκαμπανεβάσματα και διαχωρισμούς από το κόμμα “το δύσκολο καθήκον ξεκινά σήμερα μετά το συνέδριο”.


Μια αντιπροσωπεία κόμματος με επικεφαλής τον Τζάνγκι βρίσκεται στο δρόμο της προς τη Βαγδάτη για να διαπραγματευτεί τη σύσταση μιας νέας ιρακινής κυβέρνησης, σύμφωνα με το μέλος του Συμβουλίου Γενικής Ηγεσίας του PUK, Fareed Asasard.


Ο υποψήφιος πρωθυπουργός του Ιράκ, Mohammed Tawfiq Allawi, αναμένεται να ανακοινώσει τη νέα κυβέρνησή του μέσα σε λίγες μέρες, αλλά δεν έχει ακόμη συμβουλευθεί τα κυριότερα κουρδικά και κόμματα για το σχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου του.


Ο Lahur είναι ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής δύναμης του PUK και είναι ο ανιψιός του Jalal Talabani, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του Ιράκ από το 2005 έως το 2014. Ο Bafel είναι ο γιος του πρώην προέδρου.


Το Γενικό Συμβούλιο Ηγεσίας του P.U.K είναι το ανώτατο σώμα του PUK. Αποτελείται από 121 μέλη. Το Συμβούλιο έχει την εντολή να εκλέξει την ηγεσία του κόμματος και να καθορίσει τη μελλοντική δομή του PUK.


Το P.U.K ιδρύθηκε το 1975 και από τότε έως το 2017 ήταν γενικός γραμματέας του κόμματος ο αείμνηστος πρόεδρος και αριστερός σοσιαλδημοκράτης Τζαλάλ Ταλαμπανί. Οποίος διατέλεσε πρόεδρος δημοκρατίας του Ιράκ από το 2005 – 2014. Υπήρξε Σημαντική προσωπικότητα στο εθνικό απελευθερωτικό αγώνα του κουρδικού λαού αλλά και στις δυνάμεις αντιπολίτευσης του Ιράκ έως το 2003.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ