Τραπεζικός «σεισμός» στην Ιταλία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αίσθηση προκαλεί η πρόταση της μεγαλύτερης τράπεζας της Ιταλίας Intesa Sanpaolo να εξαγοράσει την UBI, τον τέταρτο μεγαλύτερο τραπεζικό όμιλο στην Ιταλία με βάση τον αριθμό των υποκαταστημάτων της και τον πέμπτο μεγαλύτερο με βάση τα αποθεματικά της, έχοντας περίπου το 7% του μεριδίου της αγοράς.

Σύμφωνα με την πρόταση, η Τράπεζα UBI αποτιμάται περίπου στα 5 δισ. ευρώ και σημαίνει ότι οι μέτοχοι θα λάβουν 17 μετοχές της Intesa Sanpaolo για κάθε 10 μετοχές της UBI που έχουν.
Εφόσον η συμφωνία ευδοκιμήσει, θα δημιουργηθεί ένας όμιλος με τρία εκατομμύριο πελάτες. Τα έσοδα του νέου ομίλου θα ανερχονται στα 21 δισ. ευρω, τα δάνεια σε 460 δισ. ευρω, οι αποταμιεύσεις στη νέα τράπεζα θα αγγίζουν το 1 τρισ. 100 δισ. ευρω ενώ οι καθαρές προβλέψεις εσόδων για το 2022 ξεπερνούν τα έξι δισ. ευρω
Ο διευθύνων σύμβουλος της Intesa Κάρλο Μεσίνα υποστήριξε ότι ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του ομίλου του οποίου ηγείται για να γεννηθεί μια νέα πραγματικότητα για το τραπεζικό σύστημα της χώρας.
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=zXEFcwhHIA8&w=711&h=400]
.
Η Intesa σχεδιάζει να αποσύρει από το χρηματιστήριο την Τράπεζα UBI Banca, η μετοχή της οποίας σημείωσε άλμα κοντά στο 30% στο χρηματιστήριου του Μιλάνου. Την ίδια ώρα οι μετοχές της Intesa Sanpaolo σημείωναν επίσης άνοδο, αλλά αυτή περιοριζόταν στο 3%.
Αναλυτές χαρακτηρίζουν την πρόταση εξαγοράς εντελώς αναπάντεχη. Οπως διευκρινίζεται η πρόταση είναι “μη συμφωνημένη” και δεν χαρακτηρίζεται ως επιθετική ή εχθρική κίνηση. Ωστόσο από μόνη της ήταν ικανή να ταράξει τα νερά.
euronews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ