Ολονύχτια μάχη για τον προϋπολογισμό της ΕΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής συνεχίζονταν οι εργασίες του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με αντικείμενο το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2021-2027.

Λόγω των διαφωνιών που υπήρξαν μεταξύ των κρατών – μελών, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ξεκίνησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα διμερείς συναντήσεις με τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, οι οποίες ακόμα βρίσκονται σε εξέλιξη. Ενδεικτικό των καθυστερήσεων είναι ότι λίγο μετά τις 6 το πρωί ο Σαρλ Μισέλ είχε ακόμα συναντήσεις με πέντε ακόμα αντιπροσωπείες.
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=vTr4ouIJfE0&w=711&h=400]
.
Οι συναντήσεις προγραμματίστηκαν να πραγματοποιηθούν με βάση τη σειρά των επόμενων εκ περιτροπής προεδριών της ΕΕ. Σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες η εργασίες της συνόδου θα επαναληφθούν στις 11 το πρωί Ελλάδας και Κύπρου.
Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στις τέσσερις πιο ισχυρές οικονομικά χώρες της ΕΕ, τους καθαρούς συνεισφορείς. Αυστρία, Ολλανδία, Σουηδία και Δανία, που δεν επιθυμούν να δώσουν πάνω από το 1% του ΑΕΠ της ΕΕ.
euronews

ΔΗΜΟΦΙΛΗ