Μήνυμα Χαφτάρ: Κατάπαυση του πυρός μόνο αν φύγουν οι μισθοφόροι του Ερντογάν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο διοικητής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Χαλίφα Χαφτάρ, δήλωσε ότι είναι έτοιμος για εκεχειρία, εάν οι Τούρκοι και Σύροι μισθοφόροι εγκαταλείψουν τη χώρα του και η Άγκυρα σταματήσει να προμηθεύει όπλα στην κυβέρνηση της Λιβύης στην Τρίπολη.

Η αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA), υπό την ηγεσία του Fayez al-Sarraj, ανέστειλε την Τρίτη τη συμμετοχή της στις συνομιλίες που φιλοξένησαν τα Ηνωμένα Έθνη για να σταματήσουν τον πόλεμο στην Τρίπολη μετά την επίθεση του LNA στο λιμάνι της πρωτεύουσας, στο οποίο ένα τουρκικό πλοίο είχε μεταφέρει εξοπλισμό για τον στρατό του Σάρατζ.
“Μια κατάπαυση του πυρός (θα είναι) αποτέλεσμα ορισμένων προϋποθέσεων… την απόσυρση των Σύρων και Τούρκων μισθοφόρων και η παύση των παραδόσεων όπλων στην Τρίπολη και η εκκαθάριση των τρομοκρατικών ομάδων (στην Τρίπολη)”, δήλωσε ο Χάφταρ στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.
“Οι συμμορίες και οι μισθοφόροι των Ερντογάν και αλ-Σάρατζ εξακολουθούν να παραβιάζουν τις συμφωνίες και η υπομονή μας έχει αρχίσει να τελειώνει”, είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ