Μητσοτάκης: "Χρειαζόμαστε έναν προϋπολογισμό που να αντιμετωπίζει τα προβλήματα των χωρών της ΕΕ"

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συναντήσεις με τους ισχυρούς της Ευρώπης είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες με βασικό θέμα τον επταετή προϋπολογισμό της ΕΕ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε στα γραφεία της Ισπανικής Μόνιμης Αντιπροσωπείας στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ.
“Χρειαζόμαστε έναν προϋπολογισμό που να αντιμετωπίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χώρες της ΕΕ και να υποστηρίζει τους φιλόδοξους στόχους που έχουμε θέσει για το μέλλον και την ευημερία των πολιτών μας”, ανέφερε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=EgjSLkcE_hc&w=711&h=400]
.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε κατά τη διάρκεια του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε περισσότερα με λιγότερα».
Στην παρέμβασή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι οι υφιστάμενες προτάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου απέχουν πολύ από αυτές της Κομισιόν, αλλά και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η απόσταση που χωρίζει αυτές τις προτάσεις ξεπερνά τα 200 δισεκατομμύρια ευρώ.
πηγή: euronews

ΔΗΜΟΦΙΛΗ