Πολεμική Αεροπορία: Νέες παραιτήσεις αξιωματικών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κρίση δεν άφησε τις ένοπλες δυνάμεις ανεπηρέαστες. Μπορεί το επίπεδο εκπαίδευσης να είναι υψηλό, πολύ υψηλότερο από τις περισσότερες χώρες και το καλύτερο στα Βαλκάνια μετά και τις εκκαθαρίσεις του Ερντογάν, αλλά η υποστελέχωση είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και οι παραιτήσεις πρέπει να θορυβήσουν την ηγεσία.


Πολεμική Αεροπορία: Με εντολή της τρόικας, από το 2010 οι απόφοιτοι των παραγωγικών σχολών (ΣΣΕ, Ικάρων, Δοκίμων) μειώθηκαν κατά 50% και την δεκαετία 2009-2019. Πάνω σε αυτό έρχεται να προστεθεί και το φαινόμενο των παραιτήσεων των εν ενεργεία πιλότων από την Πολεμική Αεροπορία. Σχεδόν 100 από τα ικανότερα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν παραιτηθεί τα τελευταία χρόνια με πολλούς από αυτούς να έχουν πληρώσει και το κόστος που αναλογεί σε όσους φεύγουν πρόωρα, δηλαδή πριν συμπληρώσουν την υποχρεωτική παραμονή στην ΠΑ. Η κρίση μείωσε τις ώρες πτήσεις, με αποτέλεσμα πολλοί δυσαρεστημένοι πιλότοι, να παραιτηθούν, ώστε να εργαστούν στο εξωτερικό, όπου είναι δυσεύρετοι λόγω του υψηλότατου επιπέδου τους, βρίσκοντας εργασία ακόμη κι ως εκπαιδευτές σε ξένες πολεμικές αεροπορίες σε χώρες του Κόλπου.
Συγκεκριμένα, το τελευταίο εξάμηνο από την 114ΠΜ έχουν παραιτηθεί 3 αξιωματικοί, οι οποίοι κατείχαν σημαντικές θέσεις, ανάμεσα σ’ αυτούς και ο ίδιος ο προηγούμενος Διοικητής της Πτέρυγας Μάχης. Ετσι, εντονο προβληματισμό έχουν δημιουργήσει στις τάξεις του ΚΙΝΑΛ οι εξελίξεις για την άμυνα της χώρας καθώς η παραίτηση του Διοικητή της 332 Μοίρας ακολούθησε άλλες δυο το τελευταίο εξάμηνο στην 114 ΠΜ. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Οι λόγοι, όπως είναι γνωστό, δεν είναι οικονομικοί. Είναι λόγοι επιχειρησιακοί, είναι λόγοι, οι οποίοι άπτονται του αξιόμαχου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΕΔ).
Ένα προσωπικό, με ιδιαίτερες ικανότητες και πολύ καλά εκπαιδευμένο, που αποτελεί έναν παράγοντα ισχύος για τη χώρα. Σε αυτό το προσωπικό, η κυβέρνηση οφείλει να παρέχει, ότι χρειάζεται για την ασφάλεια και τη σωστή εκπαίδευσή του. Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει, ούτε με τη σημερινή κυβέρνηση, που περιορίζεται σε δηλώσεις και μόνο δηλώσεις εντυπωσιασμού, όπως ακριβώς και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι στιγμές όμως για τα εθνικά συμφέροντα είναι κρίσιμες και χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους. Η ελληνική κοινωνία άλλωστε δείχνει να το αντιλαμβάνεται, πρώτη η ίδια. Οι ΕΕΔ χρειάζεται να αυξήσουν την αποτρεπτική τους ισχύ και το πρώτο βήμα γι’ αυτό, είναι η αύξηση των διαθεσιμοτήτων και η σκληρή εκπαίδευση του προσωπικού. Καλούμε την κυβέρνηση, τον ΥΠΑΜ και την ηγεσία του στρατεύματος να αρθούν επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων και να πράξουν τα δέοντα. Οι καιροί ου μενετοί …»
9570846b 89ae 454c 861e 47de4886f3cc
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ