COVID-19: Το Υπ.Παιδείας αναστέλλει όλες τις εκδρομές προς την Ιταλία που μετρά 3 νεκρούς και 150 κρούσματα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας, κατόπιν εντολής της Υπουργού Νίκης Κεραμέως.

Η κ. Κεραμέως δήλωσε σχετικά: «Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δρούμε προληπτικά, προστατεύουμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο. Προτεραιότητα έχει πάντα η προστασία των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας της χώρας».
Σχετικές εγκύκλιοι θα σταλούν σε όλες τις δομές εκπαίδευσης.
Σε συναγερμό οι υγειονομικές αρχές στην Ιταλία
Τρεις άνθρωποι έχουν χάσει συνολικά τη ζωή τους στην Ιταλία λόγω κορωναϊού, ενώ στα 150 ανέρχεται ο αριθμός των κρουσμάτων. Το τρίτο θύμα πρόκειται για μία γυναίκα η οποία ζούσε στην Κρεμόνα της βόρειας Ιταλίας.
Οι υγειονομικές αρχές στην Ιταλία βρίσκονται σε συναγερμό λόγω της απότομης αύξησης των κρουσμάτων του κορωναϊού.
Αμέσως, λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσουν την εξάπλωση του φονικού ιού, ωστόσο ο αριθμός των κρουσμάτων έχει προκαλέσει προβληματισμό και στο ελληνικό υπουργείο Υγείας.
Ακυρώθηκε το καρναβάλι της Βενετίας
Mε απόφαση του περιφερειάρχη του Βένετο, Λούκα Τζάια, σταματούν όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις, μέχρι τα τέλη του μηνός. Στα μέτρα αυτά συμπεριλαμβάνεται και η διακοπή των εκδηλώσεων του παραδοσιακού καρναβαλιού της Βενετίας. Θα παραμείνουν κλειστά, επίσης, τα σχολεία, τα μουσεία και τα πανεπιστήμια της περιφέρειας.
Παράλληλα, οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν να θέσουν σε καραντίνα τους 274 μετανάστες και το πλήρωμα του πλοίου Ocean Viking (που ανήκει στην ΜΚΟ Sos Mediterranè) και το οποίο μόλις ελλιμενίστηκε στο Ποτσάλο της Σικελίας.
πηγή: tanea

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ