ΕΚΤΑΚΤΟ Πόλη φάντασμα το Μιλανο λόγω του Κορονοϊού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ Πόλη φάντασμα το Μιλανο λόγω του Κορονοϊού.
Ο κορονοϊός “σπέρνει” τον τρόμο στην Ιταλία. Η γείτονα χώρα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. Τα κρούσματα αυξάνονται διαρκώς – έχουν ξεπεράσει τα 200- ενώ ο αριθμός των νεκρών ανεβαίνει. Σύμφωνα με το Reuters, ακόμη ένα άτομο που είχε μολυνθεί από τον ιό, πέθανε στη Βόρεια Ιταλία ενώ και ένας άνδρας 85 ετών υπέκυψε το πρωί στο Μπέργκαμο της Βόρειας Ιταλίας, με τους νεκρούς να φτάνουν πλέον τους πέντε.

https://youtu.be/LLHgeKP1A24
Ο κόσμος ανησυχεί, ο πανικός είναι έκδηλος καθώς τα είδη πρώτης ανάγκης “εξαφανίζονται” τις τελευταίες ώρες με ιλιγγιώδη ταχύτητα από τα ράφια των σούπερ μάρκετ και οι Αρχές στις πόλεις και τις περιοχές που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν με κάθε μέσο την κατάσταση και να διατηρήσουν τον έλεγχο ώστε να μην εξαπλωθεί περαιτέρω ο κορονοϊός.
Η περιοχή του Μιλάνου έχει χωριστεί σε δύο ζώνες: “κίτρινο” το Μιλάνο και “κόκκινη” μια περιοχή με 50.000 κατοίκους με την ιταλική μητρόπολη να μοιάζει με πόλη – φάντασμα.
“Κλειστόν”
Στο Πιε Μόντε, την Τεριέστη, τις ορεινές περιοχές των Άλπεων και την Αιμίλια Ρομάνα, σχεδόν δηλ. σε ολόκληρη τη Βόρεια Ιταλία, τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά τουλάχιστον έως την 1η Μαρτίου.
Τις πόρτες τους έκλεισαν όλα τα μεγάλα μουσεία, όπως και ο μητροπολιτικός ναός Duomo στο Μιλάνο καθώς και το κτίριο της La Skala Di Milano. Όλες οι λειτουργίες στις εκκλησίες έχουν αναβληθεί όπως και το σύνολο σχεδόν των αθλητικών συναντήσεων παντός είδους. Πολλές ιταλικές επιχειρήσεις προχωρούν σε προσωρινή διακοπή εργασιών για να εμποδίσουν τη μετάδοση του ιού.
Αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ
Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων έχει προκαλέσει τον πανικό. Πολίτες σπεύδουν στα σούπερ μάρκετ και αδειάζουν τα ράφια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ