"Βαράτε στο ψαχνό" ακουγόταν στους ασυρμάτους των ΜΑΤ στην Λέσβο! Κανένας οίκτος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη #ΝΔ_θελατε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Βαράτε στο ψαχνό»
Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ του lesvosnews, χαρακτηριστικό είναι ότι στους ασυρμάτους των ΜΑΤ συνέχεια ακούγαμε την φράση «Βαράτε στο ψαχνό».



Στη Μυτιλήνη οι αψιμαχίες άρχισαν ανάμεσα σε νεαρούς από την πλευρά του Τελωνείου μισή ώρα πριν την άφιξη του πλοίου. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν μπει στο λιμάνι της Μυτιλήνης άρχισαν να κάνουν χρήση χημικών που όπως ήταν φυσικό έδιωξαν αρκετούς από τους διαμαρτυρόμενους αφού η κατάσταση έγινε αποπνικτική.
Με την άφιξη του πλοίου «Πήγασος» στις 2,30 μετά τα μεσάνυχτα η ρίψη χημικών έγινε διαρκής. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον αποβιβάστηκαν από το πλοίο περισσότεροι από 300 πάνοπλοι άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι στη βάση οργανωμένου σχεδίου βγήκαν από την είσοδο του αγάλματος της ελευθερίας. Κινήθηκαν στην οδό Αργύρη Εφταλιώτη διαχωρίστηκαν στη συμβολή με την 8η Νοεμβρίου και οι μεν κινήθηκαν στο Τελωνείο οι δε μέσω της 8ης Νοεμβρίου έδιωξαν τον κόσμο προς την Τζέημς Στο Τελωνείο ξαναενώθηκαν, ανασυντάχθηκαν και συνεχίζοντας να ρίχνουν χημικά, σπρέι πιπεριού και χειροβομβίδες κρότου λάμψης έσπρωξαν τον κόσμο προς την Προκυμαία έως το Λιμεναρχείο όπου παρέμειναν. Ας σημειωθεί ότι υπήρξαν και ξυλοδαρμοί ενώ φωτιές μπήκαν σε κάδους ως μέσο άμυνας.
Στις 4 τα χαράματα 10 κλούβες με ΜΑΤ, γκρέϊτερ του Στρατού, ο Αίαντας ειδικό αυτοκίνητο της Αστυνομίας που ρίχνει νερό στους διαδηλωτές και μια σειρά άλλων εξειδικευμένων αυτοκινήτων ξεκίνησαν προς το Διαβολόρεμα και την Καράβα. Σκοπός τους να συγκρουστούν με εκατοντάδες διαδηλωτές που είναι εκεί πριν ξημερώσει και να φτάσουν στου Καβακλή.

Σε πολιορκία και η Χίος
Αποφασισμένοι να επιβάλουν τον σχεδιασμό της κυβέρνησης με κάθε μέσο και τρόπο, εμφανίστηκαν οι 300 άνδρες των ΜΑΤ που τα ξημερώματα της Τρίτης αποβιβάστηκαν «αιφνιδιαστικά» και κατόπιν σχεδίου στο λιμάνι των Μεστών.Σύμφωνα με την ιστοσελίδα politischios.gr, οι διαθέσεις της Κυβέρνησης φάνηκαν από νωρίς αφού 4 ώρες πριν την άφιξη του πλοίου «Blue Star Naxos» εστάλησαν στον λιμένα Μεστών 2 διμοιρίες που προϊδέασαν για το τι θα ακολουθούσε, αφού χωρίς αφορμή επιτέθηκαν σε αιρετούς και κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ από νωρίς ξεκίνησαν τη ρίψη μεγάλης ποσότητας χημικών, με αποτέλεσμα τόσο ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης όσο και ο ιερέας της Καλλιμασιάς και πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου π. Γεώργιος Κωνσταντίνου να καταρρεύσουν στο σημείο και να χρειαστεί η μεταφορά τους στο Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ