Ο πρόεδρος της UEFA "κάρφωσε" τον Μητσοτάκη: "Χαίρομαι που ενδιαφέρεστε, αλλά το ποδόσφαιρο λύνει από μόνο του τα προβλήματα"

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ατάκα που εύλογα εκλαμβάνεται ως «άδειασμα» της UEFA προς την κυβέρνηση, όσον αφορά στην ανάμειξή της στα θέματα του ποδοσφαίρου, πέταξε στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλεξάντερ Τσέφεριν- Η κυβέρνηση υπέγραψε το μνημόνιο συνεργασίας με UEFA και FIFA

Το στίγμα των προθέσεων των διεθνών ομοσπονδιών ως προς τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για το ποδόσφαιρο έδωσε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν.
Όπως ήταν προγραμματισμένο, ο πρόεδρος της UEFA συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης (παρουσία του αντιπροέδρου της FIFA, Γκρεγκ Κλαρκ και των Λάκοβιτς-Χούμπελ) με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στη συζήτηση που έγινε λοιπόν στο Μέγαρο Μαξίμου και διήρκεσε περίπου 40 λεπτά υπήρξε μια στιχομυθία που μετέφερε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Άρης Ασβεστάς και εύλογα εκλαμβάνεται ως «άδειασμα» των ομοσπονδιών προς την κυβέρνηση.
Κι αυτό διότι ο Τσέφεριν απευθύνθηκε κάποια στιγμή στον πρωθυπουργό λέγοντας χαρακτηριστικά «χαίρομαι που ενδιαφέρεστε για τα προβλήματα του ποδοσφαίρου, αλλά το ποδόσφαιρο λύνει μόνο του τα προβλήματα».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πλευρά του, απάντησε ότι «το ποδόσφαιρο λύνει μόνο του τα προβλήματα, αλλά είμαστε κι εμείς εδώ να βοηθήσουμε με τη δική μας συνεισφορά».
Στη συνάντηση οι δυο πλευρές υπέγραψαν ένα συνυποσχετικό που προβλέπει συνεργασία για θέματα που έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο (όπως τα στημένα και η βία), ενώ πηγές του Μαξίμου αναφέρουν ότι αυτό που τέθηκε ως βασικός στόχος είναι να τελειώσει ομαλά το φετινό πρωτάθλημα και να μπουν οι βάσεις για ένα πολύ καλύτερο του χρόνου.
Η κυβέρνηση υπέγραψε το μνημόνιο συνεργασίας με ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ
Με την παρουσία του προέδρου της ΟΥΕΦΑ Αλεξάντερ Τσέφεριν και του αντιπροέδρου της ΦΙΦΑ Γκρεγκ Κλαρκ στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και υπέγραψαν το μνημόνιο συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση, άνοιξε νέα σελίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Η συνάντηση διήρκεσε 35 λεπτά, ενώ το μνημόνιο προβλέπει παρεμβάσεις στα θέματα της διαφθοράς, της βίας και της διαιτησίας, με το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ να παραμένει ισχυρό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ