Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στις κηδείες των δύο παλικαριών που χάθηκαν στο τροχαίο στη Μανωλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θρήνος και σπαραγμός στην κηδεία των δύο παλικαριών, του 28χρονου Γιάννη Βαλογιάννη και του 25χρονου Νίκου Γιαννόπουλου σήμερα, στη Βουπρασία. Εικόνες που δεν περιγράφονται με λέξεις, βίωσαν οι εκατοντάδες φίλοι που αποχαιρέτησαν τα δύο παιδιά από τη Βάρδα και τη Μανωλάδα.

Την εξόδιο ακολουθία και στις δύο κηδείες τέλεσε ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος, ενώ τραγικές φιγούρες ήταν οι γονείς και τα αδέλφια των δύο αδικοχαμένων νέων που έχασαν τη ζωή τους στον δρόμο -φονιά.
Η κηδεία του Γιάννη Βαλογιάννη έγινε σήμερα στις 11 στον ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη Μανωκάδα και του Νίκου Γιαννόπουλου στις 12.30 επίσης σήμερα στον ιερό ναό Αγίας Τριάδας στη Βάρδα.
«Μακάρι να είναι τα τελευταία θύματα» έλεγαν κάποιοι στην κηδεία των δύο παιδιών, που έγινε μια μέρα πριν την Πανηλειακή κινητοποίηση για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου.
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=cAdXj0rFHms&w=774&h=435]
.
«Μαχαίρας» και «σκίουρος»: «Kολλητοί» φίλοι για πάντα
Ο «μαχαίρας» και ο «σκίουρος», ήταν «κολλητοί» στη ζωή και θα παραμείνουν «κολλητοί» αιώνια αφού ούτε ο θάνατος τους χώρισε. Γιάννης Βαλογιάννης 28 ετών και Νίκος Γιαννόπουλος 25 ετών. Δύο παλληκάρια, δύο καρδιακοί φίλοι που αγαπούσαν όλοι στη Βουπρασία, στη Μανωλάδα και τη Βάρδα.
Δύο νέα παιδιά που ο θάνατος τους έστησε καρτέρι στην φονική ΕΟ Πατρών Πύργου, τη μέρα της χαράς, μεγάλης χαράς, αφού λίγες ώρες πριν ο Γιάννης είχε βαφτίσει τη μονάκριβη κόρη του Μαρία ενώ σε τέσσερις μήνες η αγαπημένη του Στεφανία θα του χάριζε και δεύτερο παιδί.
Στη Βουπρασία οι δύο καρδιακοί φίλοι ήταν γνωστοί ως «μαχαίρας» ο Γιάννης λόγω του κρεοπωλείου που διατηρούσε στη Βάρδα και ως «σκίουρος» ο υπέροχος Νίκος, το παιδί με το χιούμορ και το χαμόγελο. Αυτά τα δύο παλληκάρια «έσβησαν» το βράδυ της περασμένης Κυριακής, θύματα φρικτού τροχαίου δυστυχήματος.
Μετά τη βάφτιση
Στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής η οικογένεια Βαλογιάννη βάπτισε την κορούλα της στον Άγιο Νικόλαο στο Κουνουπέλι. Το Μυστήριο έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο λόγω πένθους. Δεν είχε περάσει χρόνος από το θάνατο της μητέρας της Στεφανίας που εγκυμονεί το δεύτερο παιδί τους.
Λίγες ώρες αργότερα, μετά τη βάπτιση, οι δύο φίλοι ο Γιάννης και ο Νίκος αποφασίζουν να πάνε μια βόλτα στο Βουπράσιο, λίγα χιλιόμετρα μετά τη Νέα Μανωλάδα.
Το μπορντώ ΙΧ
Επιλέγουν να μεταβούν στο Βουπράσιο με το μπορντώ SEAT το αυτοκίνητο που έχει τώρα στην κατοχή του ο Νίκος Γιαννόπουλος, αυτοκίνητο που έχει τη δική του ιστορία. Ανήκε στον αδελφό του Νίκου, τον Κώστα Γιαννόπουλο που η μοίρα του έκοψε το νήμα της ζωής τον Μάϊο του 2018 στο Μπράλο όταν το φορτηγό που οδηγούσε έπεσε σε χαράδρα. Οι δύο φίλοι ξεκινούν για το Βουπράσιο και φυσικά λένε σε όλους ότι θα επιστρέψουν νωρίς το βράδυ.
Στο δρόμο φονιά
Πράγματι λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ ξεκινούν το δρόμο της επιστροφής. Όμως η μοίρα είχε άλλη γνώμη και δεν επέτρεψε ποτέ στα δύο παιδιά να πάνε σπίτια τους στους ανθρώπους που αγαπούν. Ο θάνατος παραμόνευε στα όρια Αχαϊας –Ηλείας λίγα μέτρα πριν την διασταύρωση με τη Μανωλάδα. Το αυτοκίνητο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ενεπλάκη σε τροχαίο και μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών.
Είναι άγνωστο ποιος οδηγούσε το ΙΧ. Από τα συντρίμμια ανασύρονται από άνδρες της ΠΥ Λεχαινών δύο νεκροί ενώ υπήρχε και μια ελαφρά τραυματίας επιβάτης ενός εκ των δύο φορτηγών που ενεπλάκησαν στο φρικτό τροχαίο. Με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν οι δύο άνδρες στο ΚΥ Βάρδας όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός τους. Άλλα δύο θύματα στο δρόμο φονιά.
Θρήνος στις οικογένειες
Το νέο έγινε αμέσως γνωστό στη Βουπρασία. Ο Γιάννης Βαλογιάννης είχε γεννηθεί στη Μανωλάδα αλλά διέμενε στο Συρμπάνι στη Βάρδα από την ημέρα που παντρεύτηκε. Σε τραγική κατάσταση η γυναίκα του Στεφανία, ο πατέρας του κ. Κώστας που εργάζεται στη ΔΕΗ η μάνα του η κ. Βασιλική και τα δύο του αδέλφια ο Αντώνης και ο Ανδρέας. Ο Γιάννης ήταν ο μεγάλος αδελφός. Ο Αντώνης ήταν καλός φίλος με τον Κώστα Γιαννόπουλο που είχε σκοτωθεί στο Μπράλο, αλλά και με τον Νίκο.
Τραγική η κατάσταση στην οικογένεια Γιαννόπουλου που σε δύο χρόνια ο κ. Χρήστος και η κ. Φωτεινή είδαν την οικογένειά τους να ξεκληρίζεται. Ο Κώστας σκοτώθηκε με το φορτηγό που οδηγούσε το 2018 στο Μπράλο σε ηλικία 26 ετών και ο Νίκος, σκοτώθηκε την Κυριακή των Απόκρεω σε ηλικία 26 ετών.
http://www.patrisnews.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ