Επέλαση στρατιωτικών δυνάμεων στα νησιά. Η άλωση του Καβακλή.

Επέλαση στρατιωτικών δυνάμεων στα νησιά. Η άλωση του Καβακλή.
Μάχες όλη τη μέρα σε Καράβα και Διαβολόρεμα με τα μηχανήματα του Στρατού να φτάνουν στην επιταγμένη ζώνη μέσω στρατιωτικής οδού.

https://www.facebook.com/282059189113208/videos/677454506329468/
Στο Διαβολόρεμα τα ΜΑΤ με δακρυγόνα κατάφεραν να απωθήσουν τους πολλούς κατοίκους του λεκανοπεδίου καλλονής κύρια εκτός του παλιού δρόμου Μυτιλήνης καλλονής. Κατέλαβαν δηλαδή την είσοδο του δρόμου που οδηγεί στο ΧΥΤΑ και στη συνέχεια στου Καβακλή. Ο «ανταρτοπόλεμος» όμως με νεαρούς μέσα από το δάσος αλλά κυρίως τα βαρέως τύπου οχήματα που είχε παρατάξει ο Δήμος δυτικής Λέσβου εκεί, δεν τους επέτρεψε να χρησιμοποιήσουν αυτή τη δίοδο.
Επέλαση στρατιωτικών δυνάμεων στα νησιά. Η άλωση του Καβακλή.
 
Δεδομένου αυτού και μέχρι αργά το απόγευμα που μετακινήθηκαν τα μηχανήματα, επιλέχθηκε η λύση της μετακίνησης των μηχανημάτων του Στρατού στου Καβακλή μέσω της στρατιωτικής οδού που οδηγεί από την είσοδο του καμένου δάσους στο Πετροβούνι κι από εκεί στο ΧΥΤΑ και τελικά στου Καβακλή.
Στην ουσία δηλαδή οι μάχες πλέον στο Διαβολόρεμα και στην Καράβα δίνονται για να μην περάσουν οι αντιδρώντες κάτοικοι στο δρόμο και φτάσουν στη επίμαχη περιοχή.
Στο μέτωπο της Καράβας τώρα οι κάτοικοι της περιοχής του Μανταμάδου έχουν περιοριστεί βόρεια της συμβολής του δρόμου προς του Καβακλή με την οδό Θερμής Μανταμάδου. Από το μεσημέρι αντιμετωπίζουν συνεχείς ρίψεις χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Είναι τόσο μεγάλος ο όγκος των χημικών που πέφτουν στην περιοχή αλλά και η εν γένει πρακτική των ΜΑΤ που επιτίθενται βρίζοντας τους και αποκαλώντας τους «τουρκόσπορους» και «γκασμάδες» που κάνει πολλούς να ζητούν την παρέμβαση της Εισαγγελίας πρωτοδικών Μυτιλήνης.
Από την άλλη μεριά, νότια της συμβολής του δρόμου προς του Καβακλή με την οδό Θερμής Μανταμάδου, ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ αντιμετωπίζουν όσους επιχειρούν να φτάσουν στην Καράβα προερχόμενοι από τη Μυτιλήνη και τα άλλα χωριά της ευρύτερης περιοχής νότια του Μανταμάδου.
Εναντίον τους αδιακρίτως επιτίθενται απωθώντας τους με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά. Ενώ έχοντας καταλάβει τις πλαγιές της Καράβας πετάν χημικά μέσα στο πλήθιος ή ακόμα και πίσω από αυτό εγκλωβίζοντας τους σε ένα τείχος χημικών. Μοναδικός τους σκοπός να «καθαρίσουν» σύντομα με αυτούς.
Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι διαδηλωτές «έσπασαν» ένα αυτοκίνητο της Αστυνομίας στα μετόπισθεν αλλά και ένα αυτοκίνητο της περιφέρειας βορείου Αιγαίου.
 
Πηγη: stonisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ