"Είμαστε πρόθυμοι για όλες τις θυσίες", λέει ο Ερντογάν για τη Συρία, στην οποία νιώθει "οικοδεσπότης"!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνέχεια στις εριστικές δηλώσεις από τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος τόνισε ξανά ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο Ιντλίμπ και πως η χώρα του είναι έτοιμη “για όλες τις θυσίες” – Στο επίκεντρο οι διαφωνίες με τη Ρωσία, την ώρα που οι δυνάμεις του Άσαντ προελαύνουν και πλησιάζουν όλο και πιο κοντά στο Ιντλίμπ.

Σε ομιλία του στη συνεδρίαση του ΑΚΡ ο Ερντογάν δήλωσε:
“Δεν αναζητούμε περιπέτειες εκτός των συνόρων μας. Αντίθετα, αγωνιζόμαστε να διατηρήσουμε τα σύνορά μας ασφαλή και να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά στις πόλεις και τα σπίτια μας. Ας ελπίσουμε ότι θα τελειώσουμε αυτόν τον αγώνα με νίκη σε όλα τα μέτωπα”.
“Το αίτημά μας είναι να τερματιστούν οι επιθέσεις του καθεστώτος το συντομότερο δυνατό και να υποχωρήσουν στα όρια του μνημονίου του Σότσι, δηλαδή πίσω από τα σημεία παρατήρησης μας. Έτσι, θα είμαστε σε θέση να διασφαλίσουμε ότι οι μάζες που κινούνται προς τα σύνορά μας μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Δυστυχώς, η Ρωσία δεν θέλει να δεχθεί με κάποιο τρόπο αυτή την ανθρώπινη ευαισθησία”.
“Ενισχύσαμε τη στρατιωτική μας παρουσία στο Idlib όχι μόνο για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των στρατιωτών μας στα σημεία παρατήρησης και ελέγχου μας, αλλά και για την προστασία του λαού από τη δίωξη του καθεστώτος Assad. Επί του παρόντος, το μεγαλύτερο πρόβλημα μας είναι ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον εναέριο χώρο (σ.σ. τον ελέγχει πλήρως η Ρωσία). Ας ελπίσουμε ότι θα βρούμε σύντομα μια λύση σε αυτό.”
“Είμαστε ο οικοδεσπότης, όχι ο φιλοξενούμενος αυτής της γεωγραφίας. Για το λόγο αυτό, δεν θα κάνουμε το μικρότερο βήμα πίσω στο Idlib, σίγουρα θα θέσουμε το καθεστώς εκτός των ορίων που θέσαμε και θα διασφαλίσουμε την επιστροφή των ανθρώπων στα σπίτια τους. Η Τουρκία δεσμεύεται για αυτό το θέμα και είμαστε πρόθυμοι για όλες τις θυσίες”.
Την ίδια στιγμή, οι μονάδες του Συριακού Αραβικού Στρατού συνεχίζουν την προέλασή τους στη νότια επαρχία του Idleb…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ