Κορονοϊός: Κόψτε την πλάκα και πάρτε μέτρα για τον τουρισμό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό είναι εξαιρετικά ανησυχητικά, παρότι ο ιός δεν έχει χτυπήσει ακόμα την χώρα μας. Ήδη σημειώνονται μεγάλες μειώσεις τα κρατήσεις, ειδικά σε νησιά που είχαν υψηλά ποσοστά σε κινέζους τουρίστες, υπάρχουν όμως μεγάλες απώλειες στον εισερχόμενο τουρισμό από Ιταλία και καθολικές ακυρώσεις σχολικών εκδρομών. Όπως επίσης οι μεγάλες εταιρίες κρουαζιέρας κυριολεκτικά καταρρέουν στην Ασία, δεν φαίνεται όμως να το καρπώνονται έως τώρα τα παραρτήματα τους στην Μεσόγειο. Το αντίθετο.

Αναμένεται νέο κύμα ακυρώσεων, όσον αφορά τους τουρίστες από την Γαλλία, που αποτελούν ένα τεράστιο κομμάτι εισερχόμενου τουρισμού.

Μετά την κατάρρευση της Thomas Cook, ο κορονοϊός αναμένεται να δώσει νέο χτύπημα στον τουρισμό. Οφείλουμε λοιπόν οι κυβερνώντες να ξυπνήσουν και να πάρουν άμεσα μέτρα. Να δώσουν τώρα κίνητρα στις επιχειρήσεις, να μειώσουν κάθετα την φορολογία, να βοηθήσουν για τις νέες εποχικές προσλήψεις. Εάν δεν το κάνουν, έρχεται καταστροφή που δεν θα επηρεάσει φυσικά μόνο τον τουριστικό κλάδο. Δράστε τώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ