ΕΚΤΑΚΤΟ. Κορωνοϊός: Πρώτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόκειται για 38χρονη γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο Μιλάνο και επέστρεψε οδικώς – Νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση σε ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» – Λαμβάνει αντιιική αγωγή – Σε απομόνωση οι συγγενείς της.

Στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα.
Πρόκειται για 38χρονη γυναίκα, η οποία είχε πρόσφατα ταξιδέψει στην Ιταλία. Η γυναίκα ήταν στο Μιλάνο και επέστρεψε οδικώς, ενώ εμφανίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου μαζί με μία άλλη γυναίκα.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο της ομάδας των ειδικών του υπ. Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, η γυναίκα νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση σε ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» και λαμβάνει ήδη αντιιική αγωγή ενώ τα συγγενικά της πρόσωπα έχουν τεθεί σε απομόνωση.
Ο κ. Τσιόδρας συνέστησε ψυχραιμία, ενώ τόνισε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του κρούσματος.
Τόσο ο κ. Τσιόδρας όσο και το υπουργείο Υγείας συνιστούν σε όσους έρχονται από χώρες και περιοχές με αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού να τηρούν τους απαραίτητους κανόνες πρσωπικής υγιεινής και να ενημερώνουν τον γιατρό τους και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.
Αρνητικό ήταν αντίθετα το ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στο νοσοκομείο «Αττικόν».
Προκειται για τον 57χρονο άνδρα απο τον Πειραιά που εισηχθη την Τρίτη με συμπτώματα λοίμωξης απο κορωνοϊό, με επικρατέστερο τον πυρετό.
Ο άνδρας είχε επιστρεψει από ταξίδι στην Ιταλία, επισκεπτόμενος εμπορική έκθεση στο Μιλάνο, και μετά από σύντομη παραμονή στο σπίτι του, παρουσίασε υψηλό πυρετό. Διεκομίσθη με το ΕΚΑΒ χθες στο νοσοκομείο, ελήφθη γενετικό υλικο που απεστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ