25/09/2021

COVID-19, Θεσσαλονίκη: "Δεν είμαστε σε καραντίνα -Προληπτικά τα μέτρα" – Κλείσιμο σχολείου και εντοπισμός επαφών

Συστάσεις για ψύχραιμη διαχείριση και την αποφυγή πανικού απηύθυνε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο με αφορμή την εμφάνιση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος του κοροναϊού στην συμπρωτεύουσα.

«Δεν είμαστε σε καμία καραντίνα. Έλαχε να εκδηλωθεί στην πόλη μας το πρώτο κρούσμα του ιού και έπρεπε να προχωρήσουμε άμεσα στα όποια μέτρα και στο βαθμό που μας αναλογούν. Ως δήμος είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα να συνδράμουμε στο έργο του αρμόδιου υπουργείου όποτε, όπου και αν μας ζητηθεί. Η ενημέρωση των πολιτών πρέπει να γίνεται απολύτως υπεύθυνα από τους αρμόδιους φορείς. Απαιτείται διαχείριση χωρίς κανένα πανικό».
Ανάφερε ότι ο δήμος προχώρησε στην προληπτική απολύμανση των χώρων του δημαρχείου και συνεχίζει αύριο σε όλα τα δημοτικά κτίρια.
Επιπλέον θα διανεμηθούν ενημερωτικά φυλλάδια και θα οργανωθούν κι άλλες δράσεις ενημέρωσης των δημοτών. Ο δήμος ανέβαλλε αυριανές εκδηλώσεις και δράσεις για να αποφύγει μεγάλες συναθροίσεις ενώ προχώρησε σε συμπληρωματική προμήθεια ατομικών μέτρων προστασίας.
Ο κ. Ζέρβας διαβεβαίωσε δε πως «όπως και σήμερα, έτσι και αύριο, θα είμαστε στα πόστα μας. Για τις ενέργειες και τις αποφάσεις του δήμου, όποιες μελλοντικές αποφάσεις, θα είστε όλοι ενήμεροι».
Κλειστό για προληπτικούς λόγους αύριο Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου το 105ο Δημοτικό Σχολείο
Mε Κοινή Υπουργική Απόφαση από τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας, η οποία υπογράφτηκε σήμερα, 26 Φεβρουαρίου 2020, το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης θα παραμείνει κλειστό, αύριο, 27/2, για προληπτικούς λόγους.
Υπάρχει ενδεχόμενο επαφής μέλους της σχολικής κοινότητας με νοσούντα.
Πρόκειται για το πρώτο σχολείο που κλείνει στην Ελλάδα.
Ο περιφερειακός δ/ντης εκπαίδευσης Αλέξανδρος Κόπτσης δήλωσε πως “επιβεβαιώνω ότι έτσι είναι η κατάσταση. Είναι απόφαση των δύο υπουργείων, το σχολείο κλείνει για προληπτικούς λόγους, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, είναι καθαρά μέτρο πρόληψης”.
Εντοπίστηκαν όσοι ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη γυναίκα που βρέθηκε θετική στον κοροναϊό
Στις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί οι υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κοροναϊού στη χώρα, αναφέρεται το υπουργείο Υγείας σε ενημέρωσή του.
Ο στόχος ήταν, όπως επισημαίνεται, η αποφυγή διασποράς του ιού, και για να επιτευχθεί αυτό έγιναν τα παρακάτω:
– Ιχνηλάτηση επαφών – με βάση ειδικό αλγόριθμο – της 38χρονης από το ταξίδι της προς την Ελλάδα, μέχρι και τη στιγμή που εισήχθη στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν οι επιβάτες που κάθονταν δύο σειρές θέσεων μπροστά, πίσω, αριστερά και δεξιά από τη θέση που καθόταν η ασθενής που νοσεί, καθώς επίσης η οικογένεια και οι άνθρωποι που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί της, όταν επέστρεψε από την Ιταλία.
– Οι παραπάνω άνθρωποι ειδοποιούνται, ενημερώνονται, και τίθενται σε επιτήρηση της υγείας τους, έτσι ώστε αν εμφανίσουν συμπτώματα, να διαγνωστούν γρήγορα και να τεθούν σε απομόνωση για διάστημα 14 ημερών. Δεν συνιστάται να ταξιδεύουν, ούτε να έχουν κοινωνικές επαφές.
– Έχουν καταγραφεί πολλά ύποπτα κρούσματα που αφορούν κυρίως ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία. Αυτοί οι ασθενείς ελέγχονται.
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=1PBwYBv-nNs&w=711&h=400]
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=4WOXUX4UGBY&w=711&h=400]
.
Πηγή: ΑΠΕ, makthes, ant1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ