Προς Προκαλημένους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΝΤΩΣ, ανταγωνίζονται σε προκλητικότητα και αναίδεια ο Σουλτάνος Ερντογάν και το… πρώτο βιολί του, ο υποσουλτάνος Τσαβούσογλου, αλλά – κατά τη λαϊκή ρήση – βρίσκουν τζιαι κάμνουν!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Προ ημερών, προσκαλεσμένοι του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών οι πρέσβεις των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι διαπιστευμένοι στην Άγκυρα, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να υπομνήσουν τις προενταξιακές υποχρεώσεις της χώρας του, καθώς και τις κυρώσεις που αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για τις ευνομίες της Άγκυρας. Αντ’ αυτού, οι πρέσβεις τραγούδησαν στον Τσαβούσογλου το happy birthday. Προσφωνώντας τους, ο Τσαβούσογλου υποστήριξε πως “οι εξελίξεις στη Συρία θα προκαλέσουν νέο μεγάλο κύμα στο “μεταναστευτικό”. Αναφερόμενος στις παράνομες ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, είπε πως “η Τουρκία προστατεύει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων”.
Για τη – σχιζοφρενικής έμπνευσης ”ζώνη” Τουρκίας – Λιβύης, ο Τσαβούσογλου – εστιάζοντας στα ενεργειακά – ανέφερε πως ενώ η Τουρκία υπερασπίζεται τα δικαιώματά της, αλλά και των Τουρκυπρίων στο θέμα του διαμοιρασμού του φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο, και είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλους, συμπεριλαμβομένης της Ελλάδας, όχι όμως με τους Ελληνοκυπρίους. ¨Ενώ η Τουρκία έχει αυτή τη θετική προσέγγιση, θέλουμε να τονίσουμε ότι είμαστε εναντίον των προσεγγίσεων που αποκλείουν τη χώρα μας”.
Αναφερόμενος στη ‘συμφωνία” Τουρκίας – Λιβύης, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι: Εξ αυτής προκλήθηκε ένταση στις σχέσεις Τουρκίας – Ε.Ε. Κατά τον Τσαβούσογλου: “Δυστυχώς, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι αντικειμενική, κι επειδή κινείται μόνο με την αντίληψη της αλληλεγγύης, διατηρώντας μια στάση μακριά από την πραγματικότητα, εξ ου και υπήρξαν κάποιες αρνητικές εξελίξεις μεταξύ των δυο πλευρών”.
Γι’ άλλη μια φορά, αντηχεί ο λόγος του Δασκάλου, μ. Νεοκλή Σαρρή, που – τότε – αφορούσε τον Νταβούτογλου: “Συμπεριφέρεται σαν αλεπού, άμα… συναντιέται με …κότες”.
Γ. Σέρτης
philenews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ