ΕΚΤΑΚΤΟ: Τρία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19… Ματαιώνεται το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δύο στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Αθήνα – Δια στόματος του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα η επιβεβαίωση – Ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στη χώρα μας

Το παιδί της 38χρονης γυναίκας που έχει απομονωθεί στο ΑΧΕΠΑ είναι το δεύτερο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη… Απορίας άξιον γιατί πήγε κανονικά σχολείο, αφού η μητέρα του ήταν φορέας του κοροναϊού…
Στην Αθήνα το τρίτο κρούσμα.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου επιβεβαιώθηκε η μετάδοση του Covid-19 σε στενό συγγενικό πρόσωπο της 38χρονης, που νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στο ΑΧΕΠΑ και αποφασίστηκε για προληπτικούς καθαρά λόγους το κλείσιμο δημοτικού σχολείου στη Θεσσαλονίκη για 14 ημέρες. Πρόκειται για το 105ο δημοτικό.
Όπως διευκρινίστηκε το παιδί δεν είχε πάει στο σχολείο τη Δευτέρα, ωστόσο χθες συμμετείχε σε μία εκδρομή. Θα γίνουν προληπτικά εξετάσεις σε άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή, αν και εκτιμάται ότι δεν υπήρξαν υψηλού κινδύνου επαφές. Τόσο το παιδί όσο και η 38χρονη εμφανίζουν ήπια συμπτώματα είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.
“Στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης επαφών της πρώτης περιπτώσεως επιβεβαιώθηκε από το Εργαστηριο αναφοράς της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης η μετάδοση του ιού σε στενό συγγενικό μέλος, της πρώτης περίπτωσης της νόσου στην πατρίδα μας. Είναι η πρώτη περίπτωση που δεν είχε ταξιδέψει στην Ιταλία. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τις υπόλοιπες επαφές και ο έλεγχος παραμένει αρνητικός. Στα πλαίσια της περίπτωσης της αντιμετώπισης της νόσου στην πατρίδα αποφασίστηκε το κλείσιμο του 105ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης για 14 ημέρες”, είπε ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας.
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=d4G1_dG4Eio&w=711&h=400]
.
“Εξακολουθούμε να μιλάμε για μία ήπια νόσο που δεν μεταδίδεται αν τηρούνται τα μέτρα προσωπικής υγιεινής”, είπε ο κ. Τσιόδρας.
Το τρίτο θετικό κρούσμα είναι γυναίκα που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία και διαμένει στο λεκανοπέδιο Αττικής. Νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας.
Δεδομένης της εμφάνισης του COVID-19 και στην Ελλάδα, εν τω μεταξύ, αποφασίστηκε να αναβληθούν οι εφετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις.
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=3h1xaCmSOjo&w=711&h=400]
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=7yuP8uXJ8QM&w=713&h=400]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ