Ρωσικά μαχητικά "θέρισαν" Τούρκους στο Ιντλίμπ – Έκτακτη σύσκεψη κάλεσε ο Ερντογάν -Ανοίγει τα σύνορα η Τουρκία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπό την προεδρία του Ταγίπ Ερντογάν διεξάγεται έκτακτη σύσκεψη για τις εξελίξεις στη Συρία. Εξελίξεις που φαίνεται να είναι καταιγιστικές, αφού σύμφωνα με αρκετές πηγές από τη Συρία, αλλά και την Τουρκία, η ρωσική πολεμική αεροπορία σκότωσε δεκάδες Τούρκους στρατιώτες – Reuters: Η Τουρκία ανοίγει τα σύνορα!

Βέβαια, η λέξη Ρωσία εμφανίζεται με το σταγονόμετρο, καθώς οι περισσότερες τουρκικές αναφορές κάνουν λόγο για επίθεση από τις δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ.
Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται ανώτατο Τούρκο αξιωματούχο, η Τουρκία είναι διατεθειμένη να ανοίξει τα σύνορα για τους Σύρους πρόσφυγες και να μην τους εμποδίσει να περάσουν στην Ευρώπη… Η τουρκική αστυνομία, οι υπηρεσίες ακτοφυλακής και οι αξιωματικοί της ασφάλειας των συνόρων έχουν διαταχθεί να μην κάνουν τίποτα, πρόσθεσε ο Τούρκος αξιωματούχος.
Όσο για τον αριθμό των νεκρών Τούρκων στρατιωτών, υπάρχει μια σύγχυση, αλλά φέρεται να κυμαίνεται από 10 έως 50, με τον κυβερνήτη της επαρχίας Χατάι, Rahmi Dogan, να λέει ότι μέχρι στιγμής είναι 22.
«Έχουμε αρκετούς βαριά τραυματίες, τους μεταφέρουμε στην Τουρκία μέσω της συνοριακής πύλης Τζιλβέγκιοζού για να τους περιθάλψουμε».
Το Twitter, το Facebook, το Instagram και το Messenger έχουν πλέον αποκλειστεί μέσω πολλών παρόχων διαδικτύου στην Τουρκία. Με το που άρχισαν οι πρώτες αναφορές για νεκρούς Τούρκους έπεσε “μαύρο”…
.
https://twitter.com/netblocks/status/1233140052953387014
.
Τι μεταδίδει το Sigmalive:
Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ από την Κωνσταντινούπολη, φήμες στα τουρκικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν λόγο για επίθεση ρωσικών μαχητικών κατά τουρκικών στρατευμάτων στο Ιντλίμπ της Συρίας με τουλάχιστον 50 Τούρκους νεκρούς και 100 τραυματίες.
Έκτακτη σύσκεψη της κεντρικής επιτροπής του κόμματός του συγκάλεσε και ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.
Στη σύσκεψη, που πραγματοποιείται υπό την προεδρία του Ταγίπ Ερντογάν, συμμετέχουν ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών, Χακάν Φιντάν, ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ανώτατοι αξιωματικοί του στρατού.
Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κατηγόρησε την Τουρκία ότι παραβιάζει τη μεταξύ τους συμφωνία για τη Συρία, στέλνοντας παρανόμως μη επανδρωμένα αεροσκάφη και βάλλοντας με το πυροβολικό της στο Ιντλίμπ για να στηρίξει τους αντάρτες που πολεμούν τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος.
Όπως μετέδωσε το Anadolu, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ