COVID-19: Πρώτο κρούσμα στην Υποσαχάρια Αφρική, ένας Ιταλός στη Νιγηρία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το υπουργείο Υγείας της Νιγηρίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η χώρα κατέγραψε την πρώτη διάγνωση της νόσου του κοροναϊού, καθιστώντας την πρώτη περίπτωση COVID-19 στην Υποσαχάρια Αφρική.

“Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε μια υπόθεση κορωναϊού (Covid-19) στην πολιτεία του Lagos στη Νιγηρία. Η υπόθεση που επιβεβαιώθηκε στις 27/02/2020 είναι η πρώτη περίπτωση που αναφέρθηκε στη Νιγηρία από την έναρξη της επιδημίας στην Κίνα Ιανουάριο 2020 “, ανέφερε το υπουργείο στο Twitter.
“Ο ασθενής είναι κλινικά σταθερός, χωρίς σοβαρά συμπτώματα, και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λοιμώξεων στην Yaba του Lagos”, πρόσθεσε το υπουργείο.
.
https://twitter.com/NCDCgov/status/1233175667447095296
.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Νιγηρίας Osagie Ehanire, ο ασθενής είναι Ιταλός υπήκοος που εργάζεται στη Νιγηρία. Επέστρεψε από το Μιλάνο στο Λάγος στις 25 Φεβρουαρίου.
Η Ιταλία, ιδιαίτερα οι βόρειες περιοχές της, αντιμετωπίζει σήμερα το χειρότερο ξέσπασμα της νόσου στην Ευρώπη, έχοντας ήδη καταχωρίσει πάνω από 500 περιπτώσεις λοίμωξης.
Η Νιγηρία έγινε έτσι το τρίτο αφρικανικό κράτος μετά την Αλγερία και την Αίγυπτο που έχουν εντοπίσει τον COVID-19 στο έδαφός τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ