Για "διεθνές δίκαιο και κοινοτικό κεκτημένο" κάνει κήρυγμα η Τουρκία στην ΕΕ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το τουρκικό ΥΠΕΞ σε έναν ακόμη χαρτοπόλεμο, με αφορμή τις κυρώσεις της ΕΕ κατά δύο αξιωματούχων της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας, για τις παράνομες δραστηριότητές της στην Ανατολική Μεσόγειο -Για μαξιμαλισμό κατηγορεί Ελλάδα και Κύπρο η Τουρκία!

Η ανακοίνωση:
Η υιοθέτηση του καταστατικού κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) κατά της Τουρκίας στις 27 Φεβρουαρίου, η οποία περιλαμβάνει τα ονόματα δύο αξιωματούχων της Turkish Petroleum, είναι ένα νέο παράδειγμα της προκατειλημμένης και παράνομης στάσης της με το πρόσχημα της αλληλεγγύης της Ένωσης.
Η κύρωση που ανακοινώθηκε σύμφωνα με την απόφαση της ΕΕ της 11ης Νοεμβρίου 2019 δεν έχει αξία για εμάς και είναι άκυρη.
Αυτή η άδικη πολιτική εναντίον των νόμιμων δικαιωμάτων της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων αντιβαίνει τόσο στο διεθνές δίκαιο όσο και στο κοινοτικό κεκτημένο.
Όποια και αν είναι η απόφαση, είναι μια μάταιη προσπάθεια για την ΕΕ να υπαγορεύσει τα μαξιμαλιστικά αιτήματα θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων στην Τουρκία. Η ΕΕ δεν μπορεί να ενεργεί ως διεθνές δικαστήριο. Δεν μπορεί να απεικονίσει μη επιμέρους και αμφισβητούμενες περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας ως τελικά θαλάσσια σύνορα.
Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι η ΕΕ εξακολουθεί να αγνοεί τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων και έχει γίνει όμηρος των μαξιμαλιστικών ισχυρισμών και πολιτικών του ελληνοκυπριακού δίδυμου. Η ΕΕ θα πρέπει μάλλον να υποστηρίξει τον διάλογο και τη συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η απόφαση περί κυρώσεων δεν θα επηρεάσει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να προστατεύσει τα δικά της δικαιώματα και εκείνα των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο. Αντίθετα, θα ενισχύσει περαιτέρω την αποφασιστικότητά μας”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ