Τι είπαν ουσιαστικά οι Ρώσοι στους Τούρκους; "Εσείς φταίτε που σας χτυπήσαμε γιατί ήσασταν ΜΑΖΙ με τρομοκράτες"

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις στο Idlib δέχθηκαν συριακά πυρά ενώ επιχειρούσαν μαζί με “τρομοκρατικούς σχηματισμούς” κοντά στον οικισμό του Behun, αναφερόμενοι σε αντάρτες που υποστηρίζονταν από την Τουρκία.

Τι περίμενε δηλαδή; Ο Ερντογάν ξαναπήρε τηλέφωνο τον Πούτιν, αλλά άκουσε τα ίδια
“[Οι ρωσικές δυνάμεις] ζητούσαν διαρκώς να επιβεβαιώσουν με τους Τούρκους συναδέλφους τους τις συντεταγμένες της τοποθεσίας όλων των μονάδων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που βρίσκονται κοντά στις περιοχές των τρομοκρατικών ενεργειών”, ανέφερε η ρωσική δήλωση.
Επίσης, ανέφερε ότι η Τουρκία δεν ενημέρωσε τη Ρωσία ότι τα στρατεύματά της επιχειρούσαν στην περιοχή, ενώ ταυτόχρονα αρνήθηκε ότι ρωσικά αεροσκάφη διεξήγαγαν αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή.
“Όταν έγινε σαφές ότι υπήρξαν θύματα της Τουρκίας, η Ρωσία έλαβε εξαντλητικά μέτρα για την πλήρη παύση του πυρός από τον Συριακό Αραβικό Στρατό”, πρόσθεσε το ρωσικό ΥΠΑΜ.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τους Τούρκους στρατιώτες, αλλά σημείωσε ότι το περιστατικό θα είχε αποφευχθεί αν η Άγκυρα τιμούσε τη συμφωνία αποκλιμάκωσης μεταξύ των δύο στρατών στην περιοχή.
“Ενώ η Ρωσία κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει τις τουρκικές δυνάμεις στο Idlib, δεν μπορεί να εμποδίσει τη συριακή κυβέρνηση να χτυπήσει τρομοκράτες στο έδαφός της”, ανέφερε.
“Σε απάντηση στις συνεχείς παραβιάσεις κατάπαυσης του πυρός από τη ζώνη Idlib, ο συριακός στρατός έχει κάθε δικαίωμα να απαντήσει και να καταστείλει τρομοκράτες. Δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε στον συριακό στρατό να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις που διατυπώνονται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ανελέητη, χωρίς συμβιβασμούς καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις της”, είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ