Κατεπείγουσα έρευνα της δικαιοσύνης για παράνομη διαρροή εγγράφων που FBI στην πλειοψηφία της προανακριτικής!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

image 16

Η καταγγελία της Ελένης Τουλουπάκη ότι η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής έλαβε γνώση από πρόσωπο που κατείχε παράνομα τα έγγραφα, κινητοποίησε άμεσα την δικαιοσύνη.

efsyn.gr 

Επιστολή προς την προανακριτική επιτροπή της Βουλής, με την οποία αρνείται για μια ακόμη φορά να αποστείλει τα απόρρητα έγγραφα του FBI, απέστειλε η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, η οποία επίσης κάνει λόγο για παράνομη διαρροή τους στην Ειδική Επιτροπή «από πρόσωπο που τα κατέχει παρανόμως».

Η εισαγγελέας Διαφθοράς, με την επιστολή της, την οποία κοινοποιεί τόσο στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όσο και στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, δηλώνει ότι αρνείται να διαβιβάσει τα έγγραφα, επικαλούμενη τόσο την προστασία μαρτύρων όσο και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη δικαστική συνδρομή που έχει υπογράψει η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς με τις ΗΠΑ.

Η υπόθεση πάντως λαμβάνει σοβαρή τροπή, καθώς η Ελένη Τουλουπάκη θέτει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, το οποίο αφορά παράνομη κατοχή των εγγράφων αυτών από τρίτο πρόσωπο και διαρροής τους προς την Επιτροπή της Βουλής.

Η Εισαγγελέας Διαφθοράς απαντά στο χθεσινό έγγραφο της Επιτροπής που της ζητά τη διαβίβαση έξι συγκεκριμένων εγγράφων της Ομοσπονδιακής Αρχής των ΗΠΑ, προσδιορίζοντας επακριβώς, ένα προς ένα, τα στοιχεία που αναζητά καθώς ορίζονται με αριθμούς πρωτοκόλλου και ημερομηνίες τα έγγραφα που πρέπει να διαβιβαστούν στη Βουλή.

Καθώς τα επίμαχα έγγραφα είναι φυλασσόμενα στην Εισαγγελία Διαφθοράς, εκτιμά ότι η γνώση της επιτροπής της Βουλής προέρχεται από διαρροή προσώπου που τα κατέχει παρανόμως. Η Εισαγγελέας Διαφθοράς στην επιστολή της αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οποίος έχει στην κατοχή του αυτά τα έγγραφα ή γνωστοποίησε στην Επιτροπή στοιχεία από αυτά έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα. 

Επίσης φέρεται να τονίζει προς την επιτροπή ότι η χώρα δεσμεύεται από τη σύμβαση που έχει υπογράψει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τις ΗΠΑ, από την οποία επιβάλλονται περιορισμοί στη χρήση στοιχείων και εφόσον έχει εξασφαλιστεί συγκατάθεση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς από τον Σεπτέμβριο του 2019 είχε υποστηρίξει ότι ο νυν αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, που είχε τότε παραιτηθεί από εποπτεύων εισαγγελέας Διαφθοράς είχε αφαιρέσει προκειμένου να εξετάσει σειρά πρωτότυπων εγγράφων, κάποια από τα οποία κατά τον ισχυρισμό της Ελένη Τουλουπάκη δεν είχαν επιστραφεί. Τα αρχεία αυτά αφορούσαν την υπόθεση της Novartis όσο και άλλες διερεύνηση υποθέσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ