Εβγαλε έκθεση το ΔΝΤ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙ ΠΑΓΚΑΛΟ, ΑΔΩΝΙ ΚΑΙ ΨΑΡΡΙΑΝΟ !

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

netakias.wordpress.com
Οπως έγραψε πριν κι ο ΕΜΚΒ “Είναι σαν να μας λέει το ΔΝΤ: κάναμε λάθος, είμαστε τσαμπουκάδες, κάντε τουμπεκί και χρειάζεται να σας σκίσουμε κι άλλο..“.
Αλλά αυτοί έκαναν την δουλεία τους, οι εγχώριοι συνεργάτες τους πιο λόγο είχαν; ΠΑΣΟΚ κι εξαπτέρυγα; Προς τι τέτοια σπουδή;
Οταν όλοι βλέπαμε ότι δεν βγαίνει το πρόγραμμα, ότι κατακαίει την χώρα, μας έλεγαν συνωμοσιολόγους και τρελούς.
ΜΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΝΑ ΥΙΖΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=85dg6iu98P8]
ΜΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΓΙΓΑΝΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΓΚΑΛΟ;
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=RvkNhXlZPU4]
ΜΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΦΥΙΑ ΨΑΡΙΑΝΟ;
«Ο πρωθυπουργός θέλει δημοψήφισμα για τον Καλλικράτη άλλοι λένε για δημοψήφισμα για το μνημόνιο. Και στην Αριστερά και τη Δεξιά υπάρχει η παράδοση ότι φταινε πάντα οι ξένοι, δεν φταινε οι φαναρτζήδες για το αμάξι που το στουκάραμε, αλλά απλώς στους φαναρτζήδες θα πληρώσουμε νταβατζιλίκι» τόνισε. Ο κ. Ψαριανός πρόσθεσε ότι το μνημόνιο είναι διπλό άλλοθι: «Πριν το Μάιο δεν υπήρχε μνημόνιο και τα είχαμε κάνει σ….α, ήμασταν εμείς άχρηστοι και υπήρχαν και Αριστεροί κακοί δήμαρχοι. Άλλοθι αφενός στον δικομματισμό, αφετέρου στους κακούς δήμαρχους το μνημόνιο. Θα κατηγορούν για την αποτυχία τους το μνημόνιο»
Διβάζουμε από τον Αντέννα:

Στην έκθεση που συνέταξε ο Πόουλ Τόμσεν, επικεφαλής του επιτελείου του ΔΝΤ στην Ελλάδα μετά την πέμπτη αναθεώρηση της οικονομίας, υπογραμμίζει αφ’ ενός τη λάθος συνταγή στην πολιτική που εφαρμόστηκε, με μεγαλύτερη της απαιτούμενης μείωση μισθών, και αφ’ ετέρου τονίζει ότι υπάρχει «θεσμική αντίδραση» στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων.
Η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να επιτύχει τη μεγάλη δημοσιονομική σύγκλιση που απαιτείται με κοινωνικά αποδεκτό τρόπο χωρίς να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της φοροδιαφυγής, αναφέρει η έκθεση.
Όμως, συμπληρώνει, και ο δημόσιος τομέας παραμένει υπερβολικά μεγάλος και η μείωσή του είναι ένα ακόμη απαραίτητο στοιχείο μιας αξιόπιστης δημοσιονομικής στρατηγικής. Αυτό θα απαιτήσει κλείσιμο των μη αποδοτικών δημοσίων οργανισμών, μείωση προσωπικού και προσαρμογές στα «γενναιόδωρα» επίπεδα μισθών και συντάξεων.
Το ΔΝΤ προβλέπει μεταξύ άλλων ότι:
– Η ανεργία θα φτάσει το 19% το 2012 και το 19,5% το 2013.
– Το εργατικό κόστος ανά μονάδα εργασίας θα μειώνεται διαρκώς μέχρι το 2014 και εν συνεχεία θα παραμείνει παγωμένο.
– Η χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα θα παραμείνει σφιχτή. Η πιστωτική επέκταση, αφού υποχωρεί έως το 2012, εν συνεχεία θα αυξηθεί κατά 0,6% το 2013 και κατά 3% το 2014.
– Αναμένεται εμπορικό έλλειμμα μέχρι και το 2013 και μετά οριακά θετικό πρόσημο.
Ιδιωτικοποιήσεις
Τα σχέδια προχωρούν, αλλά οι πωλήσεις δεν προχωρούν λόγω και των δύσκολων συνθηκών στις αγορές, με τις αποτιμήσεις πολλών εισηγμένων ΔΕΚΟ να εμφανίζουν πτώση άνω του 50% από τις αρχές του β’ τριμήνου.
Μεταρρυθμίσεις
Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν έχουν αποδώσει ακόμη τα αναμενόμενα αποτελέσματα εν μέρει λόγω απόκλισης μεταξύ νομοθέτησης και υλοποίησης.
Δυο από τις κυριότερες μεταρρυθμίσεις, σημειώνει το Ταμείο, για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, δεν έχουν αποφέρει αποτελέσματα !!!!
ΝΕΑ Μέτρα 3% του ΑΕΠ για το 2013-2014
Αναφορικά με τα μέτρα για την περίοδο 2013-2014, τα οποία μένει να εξειδικευτούν έως τον Ιούνιο, το ΔΝΤ σημειώνει ότι οι ελληνικές αρχές έχουν αναφερθεί σε προσαρμογές από το σκέλος των δαπανών της τάξεως του 0,75% του ΑΕΠ, με μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια και σε προνοιακά επιδόματα και περαιτέρω περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων.
Ωστόσο, σημειώνει ότι στόχος είναι να προσδιοριστούν μέτρα ύψους 3% του ΑΕΠ για την περίοδο αυτή.
Ανάπτυξη
Η οικονομική ανάπτυξη αναμένεται να παραμείνει χαμηλότερα από τα προ κρίσης επίπεδα για παρατεταμένη χρονική περίοδο, αναφέρει η έκθεση, προβλέποντας ύφεση 5,5% – 6% για το 2011 και 2,7 – 3% για το 2012.
Χρέος
Το ελληνικό χρέος θα είναι βιώσιμο με βάση το νέο πακέτο βοήθειας που περιλαμβάνει μεγαλύτερη συμμετοχή των ιδιωτών και μεγαλύτερη χρηματοδότηση από το δημόσιο τομέα, αν και τα ρίσκα παραμένουν, αναφέρει το ΔΝΤ.
PSI
Αναφορικά με τη νέα συμφωνία για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, το ΔΝΤ σημειώνει ότι θα απαιτηθεί σχεδόν καθολική συμμετοχή στο PSI με κούρεμα στο 50% και χαμηλό κουπόνι, καθώς και ένα επιτόκιο κοντά στο 4% για να υποχωρήσει το χρέος στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020.
Ωστόσο, με μια περιορισμένη συμμετοχή στο PSI – ένα πραγματικό ρίσκο λόγω της εθελοντικής φύσης της πρότασης – το χρέος θα μπορούσε να παραμείνει σε επίπεδα άνω του 145% του ΑΕΠ το 2020. Ως εκ τούτου, ενθαρρύνει τις ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές να εξετάσουν εργαλεία που θα εξασφαλίσουν την σχεδόν καθολική συμμετοχή των επενδυτών στο πρόγραμμα.
Μισθοί
Στο μέτωπο των μισθών, το ΔΝΤ σημειώνει ότι ενδέχεται να επανεξετασθεί και το επίπεδο του κατώτατου μισθού, το οποίο, όπως αναφέρει, έχει αυξηθεί και είναι σχετικά υψηλό σε σχέση με άλλες χώρες.
Οι ελληνικές αρχές δεσμεύτηκαν επίσης να μειώσουν τα μη μισθολογικά εργατικά κόστη με τρόπο που δεν θα θίγει τα έσοδα του προϋπολογισμού. Ωστόσο, η κίνηση αυτή αναμένεται να εξειδικευτεί τον Ιούνιο του 2012.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑΣ – ΕΝΑΣ.
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ,
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ,
ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.
ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΑΠΗΣΑΝ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΝΕΙΣ.
Τώρα; Τωρά τι; 
Μόνο Εκλογές αγαπητοί…ΜΟΝΟ ΕΚΛΟΓΕΣ!
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ