"Ενισχύουμε τις δυνάμεις μας σε ξηρά και θάλασσα – Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προστατέψουμε τα σύνορά μας"

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για οργανωμένη, μαζική και παράνομη απόπειρα παραβίασης των ελληνικών συνόρων έκανε λόγο στις δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξει τα σύνορα της χώρας».

“Η Ελλάδα δέχθηκε χθες μία οργανωμένη, μαζική, παράνομη απόπειρα παραβίασης των συνόρων και άντεξε προστατεύοντας τα σύνορά μας και της Ευρώπης. Απετράπησαν περισσότερες από 4.000 παράνομες είσοδοι. Οι 66 που πέρασαν, κρατούνται. Δεν έχουν καμία σχέση με το Idlib.”
“Ενισχύουμε τις δυνάμεις μας στην ξηρά και στη θάλασσα. Στον Έβρο, μεταφέρονται επιπλέον δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού. Στα νησιά ενισχύονται οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος και από σήμερα επιχειρούν συνολικά 52 σκάφη του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού”.
“Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση ευχαριστούν και συγχαίρουν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή δίνοντας πραγματική μάχη. Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξει τα σύνορά μας.”
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=uOR5Lu_G37w&w=711&h=400]
.
Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στον ΣΚΑΙ και τον Γ. Αυτιά (Αθήνα, 29.01.2020)
Διπλό μήνυμα προς την Τουρκία ότι η Ελλάδα θωρακίζει τα σύνορά της και ότι δεν θα μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών και χώρο διέλευσης, έστειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά. «Ο εκβιασμός του Ερντογάν δεν πρόκειται να περάσει» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στην αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και τη σθεναρή στάση του Έλληνα Πρωθυπουργού απέναντι στον εκβιασμό Ερντογάν. «Σε αντίθεση με ότι έγινε στο παρελθόν, δεν θα ανεχθούμε παράνομες εισόδους. Εμείς, θωρακίζουμε τα σύνορά μας. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Ελλάδα αποθήκη ψυχών. Δεν θα επιτρέψουμε, να μετατραπεί η Ελλάδα από χώρα σε χώρο διέλευσης» σημείωσε με νόημα. Συμπλήρωσε, δε, ότι όσοι βρίσκονται στα σύνορα του Έβρου δεν προέρχονται από το Ιντλίμπ και ότι στην πλειοψηφία τους δεν είναι Συριακής καταγωγής, αλλά είναι άλλοι πληθυσμοί που φιλοξενούνται σήμερα στην Τουρκία, τους οποίους – όπως είπε – θέλει να μας τους ξεφορτώσει. «Δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν θα αφήσουμε να γίνει η Ελλάδα, χώρα transit, όπως το 2015» υπογράμμισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ