17/04/2021

Η Αρχαία Νικόπολη από ψηλά (βίντεο)

Λίγα μόλις χιλιόμετρα πριν την Πρέβεζα, στην Ε.Ο Πρέβεζας-Ιωαννίνων, στέκει αγέρωχη με τις φθορές του Χρόνου να μην την έχουν αγγίξει ιδιαίτερα, η Πόλη της Νίκης, η Νικόπολη της Ηπείρου, η Νικόπολη της Πρέβεζας!

Στους πρόποδες του χωριού Σμυρτούλα βρίσκεται το Αρχαίο Θέατρο της Νικόπολης, το οποίο είναι και το πρώτο Αρχαίο αξιοθέατο που συναντά κανείς ερχόμενος στην Πρέβεζα, με πανοραμική θέα προς τη Νικόπολη, τον Αμβρακικό κόλπο και το Ιόνιο πέλαγος. Η ανέγερση του θεάτρου περιλαμβάνεται στο κατασκευαστικό πρόγραμμα του Οκταβιανού και συνδέεται με την αναβίωση των Ακτίων, στους οποίους συμπεριλήφθηκαν και μουσικοί αγώνες.
Λίγα μόλις μέτρα πιο κάτω υψώνονται επιβλητικά τα τείχη της Αρχαίας Πόλης που ιδρύθηκε ως σύμβολο της μεγάλης νίκης του Γάιου Ιουλίου Καίσαρα Οκταβιανού και μετέπειτα Ρωμαίου αυτοκράτορα Αυγούστου ενάντια στο Μάρκο Αντώνιο και την Κλεοπάτρα Ζ΄ της Αιγύπτου στο Άκτιο το 31 π.Χ. και άκμασε κατά τη ρωμαϊκή περίοδο.
Η Αρχαία Νικόπολη στο σύνολό της αποτελεί ένα σπουδαίο μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς για το οποίο τα τελευταία χρόνια γίνονται συντονισμένες προσπάθειες για την ένταξη της στην Unesco.
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=YHRJbH_JKOo&w=711&h=400]
.
Epirustravel eu – Drone Flights

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ