Θαυμάστε υποψήφιο πρόεδρο του κόμματος της Μέρκελ: "Δεν συμφέρει την ΕΕ να αντιδράσει σκληρά έναντι της Τουρκίας"!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υποψήφιος Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Νόρμπερτ Ρέτγκεν ερμηνεύει τις ενέργειες της Άγκυρας ως… «κραυγή αγωνίας» και προειδοποιεί το Βερολίνο και την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην αντιδράσουν σκληρά απέναντί της!

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών του γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου και υποψήφιος Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Νόρμπερτ Ρέτγκεν στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung που θα κυκλοφορήσει αύριο ότι «τα τελευταία του βήματα του Ταγίπ Ερντογάν έχουν εξωτερικά την μορφή μιας απειλής, αλλά στο εσωτερικό τους αποτελούν κραυγή προς την Ευρώπη για βοήθεια. Ως τέτοια πρέπει να την εκλάβουμε και όχι ως πρόκληση».
Εκτιμά ότι ο Τούρκος Πρόεδρος απέτυχε στην προσπάθεια να συνεργαστεί με την Ρωσία στην Συρία και αυτό ακριβώς προσπαθεί να πει τώρα στην Ευρώπη: «Κοιτάξτε εδώ, απέτυχα στην πολιτική μου για την Ρωσία και τώρα χρειάζομαι τους Ευρωπαίους».
Ο κ. Ρέτγκεν υπενθυμίζει ακόμη ότι η Τουρκία φιλοξενεί εκατομμύρια Σύρων προσφύγων και τονίζει ότι για αυτό «πρέπει τώρα η Ευρώπη να διαθέσει επιπλέον χρήματα και πρόσθετη βοήθεια, προκειμένου να φροντίσει προσωρινά αυτούς τους ανθρώπους». Μια σκληρή αντίδραση εναντίον του Ερντογάν θα ήταν «για τα συμφέροντά μας, ο λάθος δρόμος», προσθέτει και τονίζει ότι η Δύση δεν θα πρέπει να απαντήσει στον τόνο του Τούρκου Προέδρου, αλλά να ανταποκριθεί στα προβλήματα.
Ο κ. Ρέτγκεν εισηγείται αντιθέτως την επιβολή επιπλέον κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. «Πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε σκληρά – διπλωματικά και οικονομικά», δηλώνει και ζητά να αναληφθεί σχετική πρωτοβουλία από την Γερμανία και την Γαλλία.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θέλησε επίσης να καταδικάσει ανοιχτά τον Ερντογάν. Ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης είπε μόνο στην εφημερίδα ότι περιμένει να τηρηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι σε επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους. Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών είπε επίσης το ίδιο πράγμα.
Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Annegret Kramp-Karrenbauer δήλωσε ότι η Δύση θα πρέπει να κάνει περισσότερα: “Η ΕΕ και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει τώρα να συνεργαστούν για να αυξήσουν την πίεση στον Assad και στον Πούτιν για να ανοίξουν το δρόμο για πολιτικές συνομιλίες για τον τερματισμό του τρομερού πολέμου στη Συρία”. Η τρομερή ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία πλήττει όλους, δήλωσε, η πρόεδρος του CDU.
Την ίδια στιγμή… Στήριξη της Ελλάδας ζητά ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. CDU-CSU
Να στηρίξουν την Ελλάδα «με κάθε απαραίτητο μέσο» ζητά από την Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) Τόρστεν Φράι και τονίζει ότι το θέμα είναι η προστασία των κοινών ευρωπαϊκών συνόρων και η αποτροπή ενός νέου μεταναστευτικού κύματος.
«Είναι ανόητο να βασίζεται κανείς μόνο στην συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας», προσθέτει ο κ. Φράι και επισημαίνει ότι «πρέπει να προετοιμαστούμε για την περίπτωση που η Τουρκία ακυρώσει de facto αυτή η συμφωνία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ